2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Modding rovat

BaluC - Hal a gépben

A PC-be öntöttem, közel 20 liter vizet, bedobtam egy sziámi harcos halat. A gép is és a hal is élt!

[ ÚJ TESZT ]

Előszó és előzmények

Az „Első Magyar Tuning és Modding kiállítás és verseny”-en (a keresztelő után Mod-Tech Hall => MTH) egy nagyon erős mezőny jött össze. Szerintem a szervezők is csak reménykedtek egy ilyen színvonalú versenyben. Így utólag és előre is köszönet nekik a fáradozásaikért és a lehetőségért, amit éveken keresztül biztosítottak!

Ez egy „így készült” leírás, amit most elétek tárok, ami ugyan „öreg” hiszen a 2004-es év elején készült, de szerintem aktuális és érdekes lehet még ma is.
Biztos vagyok benne, hogy mindenki másképpen formálta volna, hogy lett volna jobb megoldás is egyes problémákra, de tapasztalat és kitaposott ösvény hiányában kellett formába önteni, amit megálmodtam. Akárhogy is nézzük, „prototípus”-nak is tekinthető az, amit készítettem.

Az egész arról szólt, hogy „elkészíteni azt, amire mindenki azt mondta, hogy lehetetlen”. Normális csapvízbe tenni a számítógépet úgy, hogy működjön a gép, és (legalább) egy hal életben maradjon.
Bármilyen folyadékba mártjuk a gépet, nagyon látványos a végeredmény HA a gép túléli a beavatkozást. Rengetegen foglalkoztak már a témával akkor, is és azóta is.
Amiket láttam (nem teljes a lista):
- Desztillált vízzel: tiszta és nem vezeti az áramot, csak felolt mindent, bele értve az alaplapot is. Mellesleg a hal nem maradna életben.
- Különböző olajokkal: erről rengeteg fórum és infó van a neten, hogy mit lehet, és mit nem. Ami a lényeges, hogy vagy a kondik szívják meg magukat vagy a hal, de egy halott mindenképpen lett volna, szóval ez sem felelt meg.
- A csapvíz / élő víz: a hal túléli sőt, ez kell neki, de az alkatrészek gyorsan elhaláloznának. Mégis csak ez tűnt járható útnak, ha ÉLŐ halat akartam a gépben látni.

Megcsináltam... Készítettem egy Celeron 850MHz-s akváriumot ebből:

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

  • BaluC - Silver Dragon mod

    A következő műsorszám termékmegjelenítést és nyomokban mogyorót tartalmazhat!

  • Pandora Mod

    Az Avatarért való rajongásom egy Pandora témájú casemod készítésében öltött testet...

Előzmények

  • BaluC - Blue Tower

    Egy cikksorozatot kezdek és ha van érdeklődés, akkor az első moddomtól eljutunk egészen a Pandoráig.

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.