2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » IT-ipar rovat

ReactOS: letesztelve!

Update: A cikk elérhetőségi címe ne tévesszen meg senkit, kicsit benéztem a dolgot és egy másik helyére...

[ ÚJ TESZT ]

Telepítés

Szerettem volna direktbe telepíteni, hogy ne zavarjon bele a virtuális gép, de sajnos sikertelenül.
Elsőként letiltottam a sata vezérlőt az alaplapon, majd egy rack-be helyezett merevlemezre akartam telepíteni. Xp-t többször is telepítettem így, tehát mennie kellett volna, de nem tette.
Ezután visszaállítottam a gépben lévő merevlemezeket, és AHCI módban(ha lúd, legyen kövér) néztem meg a dolgot, szintén eredménytelenül(hogy őszinte legyek, így nem is vártam, hogy menni fog). Majd nativ IDE módba kapcsolva is megpróbáltam, de ismét csak eredménytelennek bizonyult.
Mindhárom esetben sikeresen bebootolt a cd-ről, majd pár pillanat alatt végigment a fájlok betöltése, és innen vége volt a dolognak. Fekete képernyő perceken keresztül, közben a gép semmit nem csinált.. feladtam.

Nincs mit tenni, előkaprtam a VirtualBOX-ot(3.0.8), és nekiestem. Pillanatok alatt végigfutott a telepítő, és mint kiderült csak FAT fájlrendszerre hajlandó települni(ez volt az a pillanat, mikor nyomtam egy resetet, és FAT32-re formázott mervlemezre is megpróbáltam direktbe felrakni, de ugyan az volt a helyzet, mint az előbbiekben), majd egy restart után jöttek a beállítások. Na itt sikerült megint befagyasztanom, mikor a területi beállításokat akartam megnézni.

VirtualBOX beállításai

Második telepítésre végre sikerült, és pár percen belül készen is voltam. A telepítő mindösszesen 46MB, feltelepítve pedig a C meghajtó tulajdonságai szerint 1GB területet foglal le. Maga a rendszermappa 122MB.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.