2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

ANDROID SMART TV BOX K-R42 RK3188 CS9

Nem játékkonzol és nem ajánlott profi médialejátszó helyett, de az általános formátumokkal elboldogul.

[ ÚJ TESZT ]

Kiegészítők

A mellékelt infra távirányító nagyon gusztusos, elképesztően könnyű, de ennek megfelelően kissé nyikorgós és kattogós tud lenni.

Átlagos felhasználáshoz egész jól el lehet vele boldogulni, de nekem kevésnek tűnt, így a dobozkával párhuzamosan meg is érkezett egy [Measy RC12] elnevezésre hallgató tapipados billentyűzet. Ezzel már lényegesen kedvezőbben alakul a box kezelése, bár eleinte szokatlan, hamar meg lehet vele barátkozni. Természetesen androidos telefonnal való irányítás is megoldható, ehhez azonban root jogok kellenek, így ez későbbre halasztva.

Az egyetlen probléma...megoldva
Wi-Fi

A Wi-Fi csatlakoztatása az otthoni hálózatra nem nevezhető kihívásnak, ezt a nevetségesen egyszerű folyamatot, mint a Wi-Fi bekapcsolása, majd a kiválasztott hálózatra való csatlakozás a jelszó megadásával nem igazán elbaltázható, vagy mégis? Bevallom lángoló arccal, hogy mindezt úgy erőltettem órákon keresztül - szétdurranó fejjel -, hogy az eszköz már folyamatosan aktív IP címmel figyelt a hálózaton.

Ugyebár az UTP kábel eleve csatlakoztatva lett, ami önmagában nem lenne probléma, de az Ethernet connect is folyamatosan engedélyezve volt. Ennek roppant egyszerű következménye az, hogy a router ugyanazt az eszközt természetesen nem fogja duplán beengedni, mivel ez némi ütközést jelentene számára. Így a sorozatos próbálkozások rendre kudarcba fulladtak, annak ellenére, hogy a jelszó elfogadásra került, de vagy a Letiltva, vagy pedig a Hatókörön kívül üzenetek, valamint az akár fél óráig is tartó Hitelesítés folyamata őrölte az idegeimet.

Ezzel párhuzamosan természetesen mindkét router alaposan ellenőrizve lett, mivel biztos voltam benne, hogy én állítottam valamit túl szigorúra. Az sem zavart, hogy egy vadonatúj telefon is gond nélkül csatlakozik és élvezkedik a hálózaton. Sebaj, lehet még halmozni az egyébként nem létező problémákat, UTP kábel hirtelen jött ötlettől vezérelve kihúzva, de a Wi-Fi így sem csatlakozik.

Kábel vissza, a box beállítása Wi-Fi hot spot-ként, hibátlanul szórja az áldást, még a Cisco router-nél is intenzívebben. Pánik indul, kérdésfelvetés a PH fórumban, közben gyors keresgélés a droidboltban is. Mindenféle Wi-Fi optimalizáló, turbozó stb. program fellelhető, de ha eleve kapcsolódási problémám van, akkor ezek aligha segítenek, DE itt van ő, Wifi Fixer néven.

Gyors letöltés - jó hogy van vezetékes net -, és már dolgozik is. Bíztam benne, hogy nem fog túl sok kérdést föltenni, és így is lett. Miután elvégezte az általa szükségesnek tartott lépéseket, újraindítás után már azonnal kapcsolódott is a Wi-Fi. Valamit tehát az egyszerű Ethernet off beállítás mellett, helyett, sikerült alaposan elbarmolnom, de megoldódott, jár a készítőknek az 5 csillag!

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.