2024. május 13., hétfő

Gyorskeresés

AmbiBox hangulatvilágítás monitorokhoz

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Megfizethető, remek látványt nyújtó, egyszerű beüzemelhetőségű "ambilight" megoldás monitorokhoz.

[ ÚJ TESZT ]

AmbiBox

Az AmbiBox lelke az Atmel AT90USB162 jelzésű mikrokontrollere, két oldalán összesen tíz RJ11 konnektor, a rövidebbik felén a tápcsatlakozó és egy mikro USB kapott helyet. Az egészet két vastag akril lap fogja közre, az aljára három kétoldalú ragasztócsík került.

A tetején van egy kis lyuk, ezen át egy apró gombot tudunk megnyomni, ami DFU (device firmware upgrade) módba kapcsolja az eszközt, ennek hamarosan hasznát is vettem.

Tesztüzem

Az útmutatót követve, még a felszerelés előtt telepítettem az Ambibox szoftvert, bekötöttem az összes ledszalagot, az USB kábelt a gépbe, végül csatlakoztattam az adaptert, et voilà!... semmi.
Aztán próbáltam újabb és régebbi verziókat, egy hasonló, Prismatik nevű programot és még mindig sötétség. Irány a gyártó weboldala, ahol találtam egy újabb firmwaret, aminél külön jelzik, hogy nem kompatibilis a legújabb Ambibox programmal. Nem gond, már vagy öt-hat letöltött telepítő vár tesztelésre. Kisebb keresgélés után már azt is megtaláltam, hogyan lehet a firmware-t frissíteni, ehhez az Atmel Flip szükséges. DFU módba kapcsolás után a Windows 10 természetesen nem ismeri fel az eszközt, de a telepített Flip mappájában szerencsére ott a driver. A 17KB méretű firmware felírása gyorsan megtörtént, és újabb programok tesztelése után meglett a befutó: Prismatik (unofficial) 5.11.2.17. Működik!

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

  • Arduino konyhapult világítás

    Egy Arduino Nano, egy MOSFET meghajtó, led szalagok, alu profilok, kábelcsatornák, 20m vezeték és egy hét szabadidő.

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.