2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

TimelineX felturbózva

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Acer i7-es multimédiás notebook (majdnem) mindenkinek, kompromisszumokkal

[ ÚJ TESZT ]

Külsőség

Szokásos minimalista csomagolásban érkezik a készülék. A dobozokból való kihámozás közben derül ki, hogy a készüléken, akkumulátoron, hálózati tápkábelen és a garancialevelén kívül semmi extra nem található.

Kibontva a fóliából a tetszetős fekete felületen ezüst színben pompázó Acer logó tűnik elő. Közelebbről megnézve vékony csíkok vannak a fedélen, mint díszítő elem. Sajnos maga készülék teteje jó szokás szerint gyorsan összeszedi a mocskot a fényes lakkozásnak köszönhetően. Elméletileg karcolásnak, pornak ellenáll valamennyire a bevonat, de nem teszteltem. Puha tisztító kendő mindig legyen kéznél.
Itt bukott ki az első különbség a hasonlított TimelineX-hez képest, míg ott a fedél alumínium felhasználásával készül, itt bizony meg kell elégedni a jófajta műanyaggal.

A készülék méretei 38x25x2,6-3,3 cm. Készülék elején, szemből nézve, és egyben a legvékonyabb felülettel rendelkező részen bal oldalt található meg kártyaolvasó nyílása. Plusz a szellőzésnek jutott még hely.

A hátsó részre semmilyen csatlakozó nem került, a zsanérok között pedig az akkumulátor foglal helyet. 6cellás, 4800mAh teljesítményű. Ellenben nem derült ki, és nem találtam sehol leírást, hogy a TimelineX 9 cellás akkumulátorát képes-e fogadni.

Megfordítva egy hatalmas kicsavarozható fedél mögött találjuk a WLAN, merevlemez, memória foglalatokat. Mint látszik a legnagyobb helyen a 4 memória foglalat terpeszkedik, ami nem kevés bővítésre ad majd lehetőséget későbbiekben.

A készülék két oldalára kerültek a csatlakozási lehetőségek.

Jobb oldal: három darab USB 2.0 aljzat, multi formátumú DVD író, táp csatlakozó

Bal oldalt: hang ki/bemenet, USB 2.0 aljzat, LAN, HDMI, D-SUB, hűtési rész, Kensington zár.

Bizony, az Acer kezdi elhagyni az ExpressCard foglalatot. Okot nem tudok mondani, feláldozták a költséghatékonyság oltárán, vagy alapból nem is gondolkodnak benne. Másik ilyen bosszantó dolog, hogy szép az a 4 db USB 2. foglalat, de ha nagyon akarták volna szerintem egyet nyugodtan beáldozhattak volna kombinált E-Sata/USB aljzatra. Sőt, akár egy USB 3.0 aljzatot is el tudtam volna képzelni. FireWire pedig lassan tényleg nem lesz már a kunzumer gépeken.

Kinyitva a készüléket látható, hogy a belső teret a konzervatív fekete és szürke szín felhasználásával oldották meg. A zsanérok 150 fokig engedik nyílni a fedelet, és elég masszívan tartják. A kijelzőt egy fényes fekete keretbe helyezték ami a billentyűzet feletti részt is "díszíti". Plusz vizuális pluszként magát a billentyűzetet is ezzel foglalták körbe.

A billentyűzet feletti részen a bekapcsoló gomb található, ami a beleépített LED-el tudatja éppen az üzemmódokat. Mellette a szokásos visszajelző LED-ek - merevlemez, num lock, caps lock. Következik a hangrendszer, ami mindenféle Dolby minősítéssel bír, de inkább jobban szól mint az átlag csipogók. A jobb oldalon 2 gomb kapott szerepet, az első amivel programokat lehet indítani, plusz a DVD író lemez kiadó gombja.

A beviteli rész fekete színben pompázik. Teljes értékű, numerikus résszel kiegészített billentyűzetet szereltek a gépbe. Nagyon rövid, de határozott leütést igényel. Majdnem szigetes kialakítású, némi bizonytalanságot számomra a kurzor mozgató, bal Shift és a 0 gomb használata okozott. Amiért egy rémálom számomra, az alákerült szennyeződések kiszedése egy utálatos dolog, és a női műköröm előszeretettel törik rajta, vagy a billentyűzet szenvedi meg mikor közé akad.

A csuklótámasz maga szürke színben pompázik, ami majdnem szál csiszolt alumíniumnak tűnik, de az bizony egy nagyon jól sikerült műanyag csak, ellenben nehezen koszolódik.
A touchpad szokásosan el van tolva bal oldalra. Mindenféle multi-gesture touchpad funkciót tud, görgetés, nagyítás, lapozás az ujj használatával. Maga a pad kényelmes tapintású, igaz kicsit érdes, de nem zavaró.
A touchpad gombjai egybeszabva vannak, középen rögzítve, így a két végén lehet normális nyomási pontot találni.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.