2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Tablet ForoCochera 2011: olcsó, de jó

  • (f)
  • (p)
Írta: |

A táblagépek egyre csak terjednek, és terjednek, de az árak még mindig az egekben vannak...

[ ÚJ TESZT ]

Hardver

Tablet ForoCochera 2011

Első hallásra a névről talán az ugrik be, hogy valami huligán a 2011-es évjárattal akarja az olvasókra sózni valami nevesemmi táblagépet. Azonban biztosíthatok mindenkit, hogy ez nem igaz, hiszen bár a neve nem túl ismert, mégis egy megbízható gépről van szó, a másik pedig az, hogy nem árusítás céljából írom ezt a cikket.
Ezen szösszenet mindössze azért íródott, hogy minél többen megismerhessék ezt a gépezetet, ami nem más, mint egy 7”-os (800*480px) Android 2.2-es op. rendszert futtató kínai táblagép, amelyet a gyártók egy 800MHz-es processzorral, 256MB RAM-mal, és 2GB belső memóriával láttak el.

A külső borítása műanyag létére jó minőségűnek mondható, ahogyan a súlya is.
Az előlapján van egy 0,3 MP-es VGA kamera, amit egy előretelepített program segítségével tudunk használni fényképezésre és akár mozgókép készítésére is.
VGA létére azt hiszem elég jó minőségűnek tekinthetjük, ám azt is jó tudni, hogy ha nincs egy memóriakártyával kiegészítve a csoda, akkor maximum borotválkozáshoz használható tükörnek. Ezt MicroSD kártyával lehet megtenni (amit az Android op. rendszer kényelmes használata miatt érdemes is) akár 32GB-ig.

Található még egy 3,5 mm-es szabványos fülhallgató kimenet, amivel akár külső hangszóróra is köthetjük, hiszen a hang nem torzít és nem is késik, mint más régebbi típusú gépeknél. De jó tudni, hogy 2 db beépített hangszóró is van benne, ami max. hangerőn már egy kicsit torzít.
Fontosnak tartom megemlíteni azt, hogy kapott egy beépített mikrofont, csakúgy mint többi tábla társa, ám ami rendkívül meglepő, hogy elég jó minőségű hangot vesz fel, ami pedig nem sok kínai táblagépről mondhatunk el.

7"-os mérete miatt sem USB, sem pedig RJ45-ös ethernet kimenet nem található a az oldalain, kivéve egy az Iphone/IPod/IPad-en használt lapos csatlakozóra emlékeztető kimenet, amibe egy pendrive-hoz hasonlítható eszköz csatlakozik. Ezen a pendrive-hoz hasonló eszközön található 2 db USB Port, és egy RJ45-ös ethernet kimenet. Ennek hatására a pendrive-os mobilinternetet is kezeli. Bár hogy őszinte legyek a buszon nem venném elő és még csatlakoztatnék rá egy pendrive-ot, hiszen az már eléggé macerás, és sérülékeny is, hiszen gyakorlatilag egy „L” betű jön ki a gép oldalából.

Ettől eltekintve hasznos tud lenni, csak hát óvatosan kell bánni vele. Persze egyértelmű, hogy internetezésre a WIFI kapcsolat a legegyszerűbb. Található még rajta egy KI/BE kapcsoló gomb, a két hangerő szabályozó gomb, és még egy gomb aminek hatására egy bal egér kattintáshoz hasonló jelenség figyelhető meg. És persze van még egy VISSZA gomb az előlapon.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.