2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Nokia 808 - A három muskétás

A már hivatalosan is az utolsó Symbian okostelefonról olvashattok, a Nokia 808 PureView-ról.

[ ÚJ TESZT ]

Kamera

A teljesség igénye nélkül beszéljenek a kezdő képeink! >>

BobTail képei!

----------------------------------

MR007RM képei!

esernyő - fa - kotta - csigák - kutya - méhecske - portré - táj - virág - éjszakai

Zoom és felbontások:

33,64 Mp - 2,35 Mp - 3,14 Mp_2 - 3,14_3 - 3,14 Mp_1 - 7,99 Mp_2 - 7,99 Mp_1 - 8,29 Mp

----------------------------------

SymbianOS képei!

-

-

-

-

-

A fotók csak egy töredékét készítettem én. Az ok egyszerű. Tél van, se időm, se kedvem fotózgatni, és az állványom is csak alig 2 hete érkezett meg. Valamilyen különleges oknál fogva a 220Volt-nak majdnem 1 hónapig tart beszerezni ezt a kis semmiséget. Ha ezt tudom, megrendelem usabolbarmit-től.
Köszönet MR007RM és BobTail kollégáknak azért a rengeteg remek fényképért.

MR007RM volt talán az első aktív Pv-s itt a PH-n. Neki már a megjelenés óta megvan a telefon, és ahogy a fotós topicot elnézem, le sem rakja egy percre sem. :)

BobTail maga meséli el a telefonjának történetét. Nem mindennapi!

Röviden magamról: Detkó Dávid vagyok, 21 éves egyetemista srác.

Fotós történetem: már régóta érdekelt a fotózás, de fényképezőgép hiányában először 2011 nyarán a Nokia 5800-val mélyültem el a mobilfotózás rejtelmeiben (a hátlap eltávolításával egész jó képeket tudtam csinálni). Ekkor még csak ismerőseim körében voltak népszerűek fényképeim, de nem is törekedtem még feljebb.

Később Nokia N9-re váltottam, és folytattam a mobilfotózást, de már sokkal többre voltam képes vele, úgyhogy az első igazán jól sikerült fényképet elküldtem twitteren a Nokiának, és nem sokkal rá megérkezett az elismerés tőlük, és másoktól is!

Itt határoztam el, hogy megmutatom a világnak, hogy igenis mobiltelefonnal is lehet lenyűgöző fényképeket készíteni! Később twitteren gyarapodott a Nokiás követőim száma, egyre több dicséretet és elismerést kaptam, számos rajongói oldal cikkezett a fényképeimről: AllBoutN9, NokiaPhones, SymbianTweet, sőt párat megosztott a Nokia hivatalos magyarországi facebook oldalán!

Nyáron egy nagyszerű lehetőség is adódott számomra: N9-cel készült készült fényképeimet látva úgy gondolták a Nokiások, hogy még a magyarországi megjelenése előtt küldenek nekem egy Nokia 808 PureView-t próbaidőszakra, hogy fotózzak vele párat... és nem okoztam nekik csalódást! A próbaidőszak után tovább folytattam a mobilfotózást az N9-cel, aztán egy újabb lehetőséggel élve 2012. december 31-én nyertem egy Nokia 808 PureView-t a PureViewClub jóvoltából!

Innen már csak feljebb van, a PureView-vel nagyon sok tervemet most már meg tudom valósítani, és többek közt a fotózás mellett hamarosan a videózásba is belevetem magam!

*******************

Nem szándékozom belefolyni a kamera részletes leírásába, ezt már megtette a Mobilaréna szerkesztősége, és bruti01. Mindenkit a végeredmény érdekel. A Nokia már dolgozik egy újabb csecsebecsén, de jelenleg még nincs párja. Le kell szögezni, hogy a kamera össze sem hasonlítható egy profi fényképezőgéppel. Megfogott egy kollégám mondata, aki annyit fűzött hozzá, ha ez 41 megapixeles, akkor nem ilyen pici a szenzora.

Hogyan kezdjünk fényképezni?

Mindössze 2 kulcsfeltétele van a minőségnek. Mozdulatlanság, és beállítások finomítása, azaz több kép készítése. Ez a kettő időbe telik, de megéri. A kutyafuttában lőtt felvételek néha okoznak némi csalódást, bár nem hinnétek, a cikkben akad kézből készült. Ezt nem is görgetem tovább, majd azok teszik, akik sokkal többet fényképeznek, mint most én.

A mozdulatlanság megteremtése egy külön témát is nyitott a köreinkben. Én eleinte egy WC-papír gurigát használtam állványnak, ezzel amúgy sokan voltak így. Sajnos több, mint 1 hónapig tartott beszerezni a telefontartót és az állványzatot. Alternatíva volt a guriga előtt is, de ez a tartó a 808-hoz készült. Az állványzat pedig a kinézete és a funkcionalitása miatt került képbe.
Bemutatom nektek a Nokia HH-23-at és a Gorillapod Magnetic-et, egy kis 808-cal fűszerezve.

Videofelvétel:

Videofelvétel terén sincs baj a 808-cal, igaz, már megjelent egy üdvöske, aki letaszította a trónról. Nokia 920-nak hívják. Ő a videók terén dominál, de állítólag az éjszakai képekben sem épp gyenge. Ezzel vitába szállnánk. :)
Röviden: Nem mindegy, hogy a kamera, vagy a tárgyak a kamera előtt mozognak. Az előbbi esetben kapunk egy nehezen követhető felvételt.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

  • Nokia Lumia 520

    Kellemes meglepetés a Lumia „leggyengébb” terméke, szerintem ár/érték arányban a lehető legjobb.

  • Nokia Camera gyorstalpaló

    Szeretnél minél jobb képeket készíteni Nokia telefonoddal? A cikkből mindent megtudhatsz erről!

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.