2024. május 7., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

5800 – A Nokia iPhone-ja

Egy rövid Gy. I. K. ami annál inkább hasznosabb az újdonsült 5800 tulajoknak

[ ÚJ TESZT ]

Akkor az igazi Gy.I.K.

Miért pont a Nokia 5800?

Vannak akik nem kedvelik, és inkább lecserélik, de vannak akik kedvelik. Utóbbihoz tartozom én és még sokan mások is, és szerencsére ez a tábor több létszámú. Ez a bizonyos „Telefont, de melyiket?!” helyzet elég kellemetlen tud lenni. Mindenkivel megesik, így velem is megesett. Három hónapot keresgéltem a neten, tudakoltam ismerősöktől, hogy melyik telefont ajánlanák, ami nem is drága, de okos, és sokat tud. Egyre jobban szűkült a kör, csatlakoztam fórumokhoz, így kiismertem sok telefont hibáját, előnyét. Összehasonlítva ezeket -és persze az árakat- a Nokia 5800 mellett döntöttem. Nekem nagyon tetszik, nagyon kedvelem. Előnyei: a mobilpiacon olcsónak számít, a kijelzője gyönyörű, sok mindenben megállja a helyét, a GPS tökéletes benne, zene terén kiváló, és a mostani firmware-rel (v40.0.005) elérték, hogy nagyon stabil, majdnem minden eddigi hiba javítva lett, gyors, rendelkezik kinetikus görgetéssel, új főképernyője van (5530-nak lévő főképernyője), javítva lett a fényképminőség és még sorolhatnám. Hátránya: én teljesen elégedett vagyok vele, és az én szemszögemből hibátlan, de persze mint minden modellnek ennek is vannak hibái, hátrányai, két dolog az, ami annak számít :a kamera általában sok fénynél csinál szép fotót, de ez érthető is, hisz fényképhez fény kell, a következő pedig az anyaghasználatban van, nem túl jó (jobb-felső sarokban 1 mm-es rés, hézag egyes modelleknél, de aki szerencsés, az ezt nem tapasztalja). Ezek sokak szerint, és az én véleményem szerint sem annyira lényegesek. Összevetve ezeket még mindig egy olyan telefont kapunk, ami igenis megállja a helyét és csak ajánlani tudjuk.

Hogyan növelhetem a készülék készenléti idejét?

- Kapcsold ki a Bluetooth-ot. Beállítások>Kapcsolatok>Bluetooth
- Kapcsold ki az automatikus WLAN keresést. Beállítások>Kapcsolatok>Vez. nélk. LAN. Ott nyomj az Opciók>Beállításokra. Állítsd át a WLAN-elérhetős. megjelenítését a Soha opcióra.
- Hálózat átállítása GSM-re. Beállítások>Kapcsolatok>Hálózat>Hálózatmód legyen GSM.
- Automatikus képernyőzár beállítása. Beállítások>Telefon>Telefonkezelés>Auto. bill.zár>Aut. bill.zár időtartama legyen 1 perc.

A dobozból kimaradt eszközöket be tudom valahol szerezni?

Igen, akár a Nokia honlapjáról, vagy akár más boltokból is, mint például a Speedshop webárúházából.

Meg tudom változtatni a telefon kezdőképernyőjét, hogy több ikon férjen el ne csak 4?

Igen meg, de csak hackelt telefonon (Lásd feljebb). Többféle főképernyő modding létezik, de talán az egyik legjobb az Orange. Megemlítésre szorul a Gdesk, iDesk és társai, amivel az egész főképernyőt teljesen egyedire lehet szabni. (A fentebb említett programok megtalálhatóak a Nokiaprogramok.hu Letöltések menüpontjában. Linket azért nem adok, mert mindig van frissebb verzió.)

Hol tudom kikapcsolni az internet alapú helymeghatározást (aGPS)?

Menj a Beállítások>Telefon>Alk. beállítások>Helymeghatároz.>Helymeghat. módszerek menüpontba. Vedd ki a pipát a Kiegészített GPS-ről.

Folyamatosan kikapcsol a telefon kisebb rázkódástól, mit tegyek?

Vedd ki az akkumulátort, és egy vékony tűvel, csavarhúzóval picit húzd kijjebb az érintkezőket. Ha így sem az igazi, akkor egy vékony papírdarabbal támaszd alá az akkumulátort.

Hogy állítsam be a telefont, hogy ne használjon 3G hálózatot?

Menj a Beállítások>Kapcsolatok>Célok>Internet menübe. Kattints a megváltoztatni kívánt cél-ra (Pl.: Vodafone Internet) és a H.férési pont használata részt állítsd át Megerősítés után-ra. Többek között ajánlatos a prioritási sorrendben az utolsóra áthelyezni. Ezt az Opciók>Szervezés>Prioritás módosítása menüben tehetjük meg. Így minden egyes alkalommal, (mikor rá kerül a sor) meg fogja kérdezni, hogy szeretnél-e azzal csatlakozni az internetre vagy sem.

A telefon nem magyar nyelvű, és a nyelvek közt sem találom, mit tegyek?

Ha a Beállítások>Telefon>Nyelv>Telefon nyelve menüpontban nem található magyar nyelv, akkor sajnálatos módon a készüléked nem magyar piacra készült. Erre egy megoldás van, ami sajnos garanciavesztéssel jár, a product code átírása, vagy ha időben észreveszed vidd vissza oda ahol vásároltad, reklamálj, és reménykedj, hogy kicserélik. Ha nem akkor SAJÁT FELELŐSSÉGRE itt le tudod tölteni és itt van hozzá egy leírás is.

A telefon jobb felső sarkában villog egy üzenet jel, miért is?

A telefonban lévő SIM kártyán az üzenetek száma elérte a maximálisat, így törölnöd kell belőle. Ezt megteheted az Üzenetek>Opciók>SIM-üzeneteknél.

Hogyan tudok biztonsági mentést csinálni a telefonról?

A Nokia PC Suite programmal. Azért ajánlom ezt a régebbi verziót, mert az új OVI Suite még kiforratlan és sok a kompatibilitási probléma vele.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.