2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Synaptic touchpad scrollozás problémája alkalmazásokban

    Synaptic touchpad esetén, mint a jelenlegi elitebookomban nem működik a scrollozás sok alkalmazásban, mint pl. Total Commander stb.
    Megoldás:

    Registry editálás:
    Adj hozzá egy DWORD kulcsot
    HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Synaptics\SynTPEnh helyen
    UseScrollCursor néven
    0 értékkel

    Majd inditsd újra a SynTPEnh.exe-t.

    wiggen123 11 éve 3

  • Msn Live Messenger nem kattintható linkek megoldás

    Jó esély van rá, hogy kedves, mindenki által "szeretett" Micro$oft újabb szemét lépést hajtott végre, hogy növelje az egyébként se alacsony bevételeit. Nemrég tűnt fel, hogy egyik pillanatról a másikra nem kattinthatóak a linkek beszélgetés közben. Azt hittem valami nálam romlott el, de némi keresés után kiderült, M$ barátunk keze van a dologban. Valószínűleg így akarják rákényszeríteni az embereket az operációs rendszer váltásra. Tudniillik az új Live Messenger 11-ben minden további nélkül működik ez a funkció, de az csak Windows 7 alatt hajlandó települni.

    Aki tovább akarja használni a 2009-es MSN-jét működő linkekkel, annak lentebb a megoldás!

    1. Töltsd le a XVI32 Freeware Hex Editor-t!

    2. Zárd be teljesen a futó messengert!

    3. Keresd meg a msnmgr.exe (C:\Program Files\Windows Lives\Messenger)!

    4. Készíts róla biztonsági másolatot!

    5. Nyisd meg az eredetit a HEX editorral. Használd a keresést (CTRL-F), válaszd a Text string opciót!

    6. Keress rá a hotlinks szóra!

    7. Írd át totlinks-re és mentsd el! (katt a h betűre és nyomd meg a t betűt)

    8. Mentsd el a változtatást! CTRL-S

    Folytatás...

    wiggen123 13 éve 25

  • Josef Seibel cipő

    Nem ajánlom senkinek a fenti márkát!

    2010 januárjában kifizettem 21e forintot egy elegáns bőrcipőért. Most tisztítás közben vettem észre, hogy az egyik talpa már megrepedt :(
    Pár hónapot talán még kibír utána dobhatom ki, mert nem szabványos a talpa és nem javítható. Garancia csak 6 hónap volt rá. Szomorú, hogy ennyi pénzt kiadtam egy ilyen szemétért. Állandóan vigyáztam rá, tisztogattam, még agyon se volt használva, mert nyáron inkább rövidnadrág, sportcipő párost preferáltam...

    wiggen123 13 éve 5

  • Msn Live Messenger kamera probléma megoldása

    Barátnőmmel eddig csak Skypeon tudtunk video chatelni, de öcsémmel rászántam az időt és kb 1 óra alatt sikerült összehozni, hogy működjön a kamera msn-be is.
    Alapelve a szokásos: ha nem megy indítsd újra. Véleményem szerint egy katasztrófa az msn kamera szempontjából. Tisztára mint egy nondeterminisztikus Turing-gép.

    Jöjjenek hát a lépések: (ajánlom egyet se hagyj ki, mert én se tudom pontosan melyik javította meg)

    1. lépj be a live.com-on az msn accountodra és a profilodnál állítsd be az országot Egyesült Államokra
    (ez azoknál okozhat problémát, akik Pakisztánt, vagy valami Isten háta mögötti országot adtak meg, mert és most figyelj: HA a microsoft nem talál az országodnak megfelelő reklámot, amit le tud játszani neked mielőtt megmutatná a partnered kameraképét, akkor az egész kamerázás megszakad. Lehet, aki Magyarországot adta itt meg, azzal nincs gond, de én nem kockáztatok. Jó lesz nekem USA is :) )

    2. Indítsd el az msnt.

    3. Eszkzök->Hang és video beállítása Itt tiltsd le a hangot és videót is.

    3. Eszközök->Beállítások->Személyes Itt legalul vedd ki a pipát a "Webkamera létének közzététele..." elől

    4. Lépj ki msnből teljesen

    Folytatás...

    wiggen123 14 éve 0

  • A WoW tönkreteszi fiaink jövőjét!

    "azt meg nem hagyhatom ott" Na ezen már fetrengve röhögtem :)) :DD

    wiggen123 14 éve 22

  • Milyen gyakran telepíted újra a rendszered?

    Én is beállok a sorba :DDD

    Korábban Windows XP-t használtam. Azt talán egyszer újra raktam a történelme során, úgy 1,5 év után. Az után bírta még vagy 3-4 évet.
    Jelenleg Windows 7 Ultimate van fent. Ahogy elnézem ez kihúzza a következő Windows verzióig ;]

    Bónusz kérdés: Miért telepíted újra?

    Én talán nagy mennyiségű hardver csere miatt voltam kénytelen újra telepíteni.

    wiggen123 14 éve 43

  • Ehhez már tehetség kell!

    "elkomojotál"

    :O :O

    wiggen123 14 éve 9

  • Tő-zsde

    Tegnap este nehezen aludtam el. Mindenféle hülyeség eszembe jutott. Megnéztem hogy áll az OTP lefekvés előtt, és azon is elgondolkoztam. Mindenki sír a bankár világban, hogy nekik mekkora káruk van, meg összeomlik minden a fejük felett stb. Ha nem hallgatok apámra és kiállok a saját elveim mellett, akkor benne hagyom a 2500-ös bekerüléses OTP-t és most itt van, hogy töb mint 100%-ot hozott volna 8 hónap alatt. Rájöttem, hogy ez a tőzsde nem az én világom, lenne hozzá érzékem, mert kényszerből, de nagyon hamar belejöttem mikor elkezdtem foglalkozni vele. De annyira undorító ami a nagyvilágban folyik, hogy kifordul a belem is tőle néha.
    Sok ember is így érezne, fel lenne háborodva, ha értené mi folyik körülötte. Soros manipulációja az OTP ellen csak egy csepp a tengerben és nem is a legnagyobb trógerség ami kiderült. Kíváncsi lennék mi lenne, ha a szerencsétlen devizahitelesek megértenék, hogy ők azért vannak akkora szarban, mert pár külföldi (német ha jól emlékszem, de lehet máshonnan is voltak) csoport manipulált a forinttal. Majd biztos kapnak pár 100 milliós büntit, hogy oda ne rohanjak. Beleröhögnek majd a képünkbe és csikkzsebből kidobják a földre.
    A hazai pénzintézetek, meg erre az őrült árfolyamingadozásra hivatkozva emelték az egekig a törlesztőrészleteket. Meg "szerencse", hogy az átlagember a "Gyúrcsány takarodj!" színvonalon éli mindennapjait.

    wiggen123 14 éve

  • TP-Link 340GD 3.7.2 Build 071123 Rel.38995n firmware update

    Elég sokat szívtam ezzel, ezért úgy döntöttem, hátha másnak is problémát okozott, ezért leírom pontosan hogy oldottam meg.

    A lényeg az egészben, hogy a TP-link honlapján [link] található legalsó firmware-t kell elsőnek feltenni TL-WR340G_v1_090106. Teljesen átalakult a router vezérlőprogramja, ezért szükség van egy Transition (átmeneti) firmware beégetésére. Azért tudtam volna értékelni, ha az újabbakhoz is odaírják ezt az "aprócska" feltételt. Tehát lépésről lépésre:

    1. TL-WR340G_GD_Transition_090106.bin updatelése
    2. TL-WR340G_GD_090106.bin updatelése
    3. aktuális legújabb firmware updatelése

    A 2. lépés lehet kihagyható, de én nem kockáztattam. Másnak se ajánlom.
    Az update előtt érdemes lekapcsolni a wireless rádióját és lehúzni minden csatlakozót, kivéve az ethernet kábelt a gép és a router között. Az update szinte azonnal elindul. Egy kék csík elkezd felfelé mászni, 1-2 perc alatt kész is lesz, és a router magától újraindul. E közben semmiképpen ne szakítsuk meg semmilyen módon a folyamatot, mert tönkremegy a router. Írhattam volna, hogy tönkremehet, de szerintem jó eséllyel bekövetkezik a baj, ha pl. áramszünet lesz, bezárjuk a böngészőt, lefagy a gép vírus miatt stb.

    Folytatás...

    wiggen123 14 éve 0

  • Egyelőre az egyenlőre és az egyelőre még nem egyenlő

    Megőrülök, hogy mennyi ember olyan analfabéta, hogy nem bírja megkülönböztetni e két szót. A legszörnyűbb, hogy egyszer, még én is elbizonytalanodtam, miután vagy 10 helyen olvastam a helytelenül használt egyenlőrét.

    Nos álljon itt két példamondat, ha idetévedne valami analfabéta:

    Egyelőre nem tervezem, hogy eladom az asztali gépemet.

    Pistike egyenlőre hozta az egyenlet két oldalát.

    wiggen123 14 éve

  • Gépfejlesztés

    2009. november 24.

    10k körül el tudnám adni a procim 1,8Mhz E4300
    5-6k alaplap Abit Ab9
    23k Giga 4850 512
    6k Kingmax 2*1Gb 800Mhz
    45k össz

    A jövőben tervezem:

    20k AMD Athlon II 240e 45W TDP (alig lehet kapni :S )
    36k Radeon 5770 120W üresjáratba -30W (éves szinten mínusz 3-6k a nem sok)
    20k Valami AM3-as lap
    13k 2*1Gb DDR3 kit
    90k durván

    különbözet: 45k

    De karácsonykor nem érdemes gépet venni, mert ilyenkor sok helyen elszaladnak az árak! Na majd tavasszal újra kiszámolom mennyi lenne az annyi, csak attól félek elértéktelenedik a jelenlegi gépem, de nagyon addigra :O

    MOD: 2010.12.26

    Mivel nem játszok lehet jó lenne lecserélni a kazánfűtéses 4850-et, valami lightosabbra, de ha néha mégis lövöldöznék egy kicsit, nem árt a kraft :)
    Nem éri meg eladni. Erre jutottam tomshardware chartok átnézése után.

    Eladni
    7k 1,8Mhz E4300
    5k alaplap Abit Ab9
    6k Kingmax 2*1Gb 800Mhz
    18k össz

    Venni:
    RAM Kingmax DDR3 1333MHz 4GB Dual Channel Kit (2x2GB) 9 400 Ft
    CPU AMD AM3 Athlon II� X2 240e BOX 15 900 Ft
    Alaplap 10-15k
    Össz: 30-35k

    wiggen123 14 éve

  • DUNGEONS & DRAGONS ONLINE®: Eberron Unlimited™ tapasztalatok

    Úgy 2 hét játék után elég sok mindent megtanultam erről a játékról, amit elsőre észre se venne az ember. Soha nem játszottam az asztali változatával, szóval nem tudom, hogy mennyire hűen tükrözi azokat.
    Itt főleg tippek-trükkök lesznek, amikre egy tapasztalt MMORPG játékos előbb-utóbb amúgy is rájönne. Ez a bejegyzés főleg magamnak készül, hogy összegezzem a megszerzett információkat.
    Előre leszögezném, hogy én egy fightert indítottam főleg a közelharcos classspecifikus dolgokban vagyok járatos, varázslatokhoz kb. semmit nem értek :)

    Fegyver szettek

    Az inventory lapon a zöld ikonok egymás mellett. Ide lehet behúzni a fegyvereket, akár pajzsot és kardot is. Majd ezt kitenni gyorsgombra.

    Újabb gyorsgombsor kirakása

    Kiválasztod azt, amit ki szeretnél venni. Értelemszerűen, ha eddig egyet használtál a 2-at válaszd ki. Majd a gombsor bal oldalán a kis kifelé mutató nyílra kattintva kiteszi. Mozgatni úgy lehet, ha felette mozgatod az egeret és valahol majd átvált a kurzor alakja, akkor simán lehet huzigálni.

    Tárgyak zárolása

    Az inventoryban (táska) a helyek alatt látható egy lakat. Kijelöljük kedvenc kardunkat és rákattintunk. Ekkor a kard ikonjának alján megjelenik egy lezárt lakat jel. Ezek után az árusoknál ez a tárgy nem fog megjelenni az eladható tárgylistában.

    Folytatás...

    wiggen123 15 éve 7

  • Rapidshare + megaupload korlátlan letöltés ingyen

    Frissítés: A lenti programot már rég nem használom, újabban a JDownloadert részesítem előnyben. [link] Sokkal több hosztot kezel, kényelmes, de kezdik kicsit túlbonyolítani...

    Amennyiben a moderátorok a cikket nem találják etikusnak kérem felszólítás nélkül töröljék!
    Sokat gondolkodtam, hogy mennyire etikus egy ilyen program használata, de végül a cikk megírása mellett döntöttem.

    A következő írás az (E)lephant nevű programot mutatja be.
    (Letölthető:[link])

    Jelenleg még fejlesztés alatt áll, erősen kezdeti verzió, de már most is nagyon jól használható korlátlan rapidshare és megaupload letöltésre. A fejlesztésért Shlomi Kalfa a felelős, akinek a neve ismerős lehet a korábbi USDownloader programból. A program lényege, hogy az ég adta világon semmit nem kell csinálni, csak hozzáadni a linkeket és már kezdi is a letöltést. Magától kivárja a várakozási időt, felismeri a betűképeket (CAPTCHA), és elindítja a letöltést. Majd a netkapcsolatot is bontja helyetted és folytatja az egészet az elején. Persze, csak ha előtte rendesen be lett állítva. Jelenleg valahogy így néz ki a program:

    Folytatás...

    wiggen123 16 éve 3

  • Kábellopás Kispesten

    Kábellopás Kispesten
    2008. február 25., hétfő hajnal
    Magyar Telekom jelentése: [link]
    A lényeg a végén van.

    wiggen123 16 éve 46

  • Rapidshare buhera

    Üdvözlök mindenkit, aki arra vetemedett, hogy ezt elolvassa.
    Elég sokat töltök a rapidshare fájlmegosztó szolgáltatótól, ezért rengeteg trükköt kipróbáltam eddig, de egyik se volt annyira profi mint amit lentebb ismertetek.

    Amire szükségünk van: Firefox böngésző + greasemonkey kiegészítő hozzá. Ezek beszerzését az olvasóra bízom, remélem nem okoz gondot :)
    A greasemonkey kiegészítő lehetővé teszi weboldalak kinézetének és működésének módosítását. Ez nekünk pont kapóra jön a rapidshare buherálásánál. Ezek után installáljuk a következő scriptet: [link] (jobb felső sarokban keresgéljünk)
    Ha mindent jól csináltunk a script rákérdez pár dologra, mikor először rapidshare linket nyitunk meg. Ezekre értelemszerűen válaszoljunk. Az automatic downloadra érdemes igennel felelni.
    Ezek után a script minden rapidshare oldal linkjét átalakítja úgy, hogy egyből a kódbeírásos részhez kerülünk. [Ilyen lesz kb.]

    Folytatás...

    wiggen123 16 éve 4

  • A Mikroszoft tudja ám mi kell nekünk :)

    Az utolsó frissítést figyeljétek:

    wiggen123 16 éve 7

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.