2016. május 26., csütörtök

Gyorskeresés

Viszlát blogbejegyzései

[ Új blogbejegyzés ]

 • Angol nátha és DeFranco hagymalevese

  Készülődök hazamenni a napokban, ami sose sima ügy valamiért, így már meg sem lepődtem, amikor ma hajnalban arra ébredtem, hogy nem kapok levegőt, szétreped a fejem és durván kapar a torkom. A kiköltözés után rendszeresen megfáztam, ami egyrészt betudható a magas páratartalomnak, másrészt beletelt egy kis időbe mire rájöttem, hogy ami otthon belefért, az itt már nem. De aztán kifigyeltem a titkát és már másfél éve is van, hogy legutoljára utolért a vég, ami valamiért a szigetországban még hevesebb mint otthon. De ez a mostani ez még itt is kitűnik az eddigi esetek közül, 39 fokos láz, olyan fejfájás ami kihatással van a látásomra és irdatlan mennyiségű zsebkendő elhasználása.

  Miután az éjszakai sebtében összedobott fokhagymás-mézes tea nem segített és végigszenvedtem a napot, egyre inkább tudatosult bennem, hogy muszáj lesz valamit kitalálni, mert nem jövök rendbe a repülőútra, ami nagyon-nagyon gáz megfázva, náthásan. Na meg betegen hazaesni sem egy nagy élmény. A helyzet komolyságát tovább súlyosbította, hogy teljesen kifogytam pálinkából, a közelben lévő barátok is feltöltés előtt állnak, így valami más hatékony megoldás után kellett nézzek. Nézegettem mi van a hűtőben, amikor is megakadt a szemem a medvesajton, és valami hihetetlen biológiai algoritmus előkapta a tudatalattim legmélyebb bugyraiból DeFranco hagymalevesének emlékét.

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 8 hónapja 11

 • Öngyilkos hajlamú biciklisták...

  Az elmúlt pár hétben négy alkalommal ütköztem biciklissel, háromszor autóban ülve, egyszer pedig gyalogosan. Kivétel nélkül mindegyik esetben a baleset oka a kétkerekűsök részéről a közlekedési lámpák színének figyelmen kívül hagyása volt. Csak a vakszerencsének köszönhető, hogy egyikőjüknek sem esett komolyabb bántódása, az autó viszont mindkét oldalán elszenvedett néhány horpadást. Nem szándékozom kisregényt írni a témáról, már csak azért sem, mert a Top Gear két idevágó reklámfilmje tökéletesen megfogalmazza a lényeget.

  Dolgozz keményebben...

  Piros és zöld...

  Blogbejegyzés 2 éve 45

 • Old money

  Imigyen mondja az angol, amikor olyan gazdagságról beszél, amit generációk halmoztak fel, és sokkal stabilabb, masszívabb, mint holmi IT forradalomban összeharácsolt milliárdok, olyan vagyon érzetét kelti, amit nem hat meg némi tőzsdei ingadozás, svájci frank és társai.

  A véletlenek összjátéka folytán, a hétvégén teljesen váratlanul egy angliai légibázison találtam magam. Ez egy tartalékos légibázis volt, a Royal Air Force egy apró objektuma, igazából még a bázis névre se szolgált rá, szimplán "Barracks" névvel illetik. Inaktívan éldegélnek, nem küldik őket sehova, majd ha támadás éri a szigetet, akkor ők fogják megvédeni. Meglehetősen ambivalens érzés, amikor a kaput őrző katona mosolyogva, de gépfegyverét egyenesen rád irányítva érdeklődik, hogy mit is akarok én itt, elhebegem a kontaktom nevét, a fegyver lejjebb ereszkedik, a mosoly marad, újra színes a világ. Könnyedén be is jutok végül, de a fura kettős érzés marad, mert sokkal inkább tűnik valamiféle rekreációs központnak, vagy luxus öregek otthonának, mint katonai létesítménynek.

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 3 éve 20

 • Kettőmillió-kettőszázötvenezer balesetmentes kilométer

  Kivételes teljesítmény, ezúton is szeretnék gratulálni Aigner Pista bácsinak a több mint negyven évnyi balesetmentességért!

  A csúcstartó Aigner István kettőmillió-kettőszázötvenezer kilométert teljesített. Az ünnepség szerény fogadással ért véget.

  - Aki 45 évet tölt el egy munkahelyen, annak nagyon kell szeretnie a hivatását, az autóbusz-vezetést. 1968-ban kezdtem, Várpalotán dolgozom azóta is, 1971 óta vezetek. Távolsági járatot csináltam, különjáratoztam, Finnországtól Angliáig sok helyen megfordultam, évi ötvenezer kilométert mentem - mondta el Aigner István, aki a 45 év alatt bekövetkezett legnagyobb változást az autóbuszok minőségi javulásában, és a tömegközlekedés nagyobb kihasználásában látja.

  Forrás

  Blogbejegyzés 3 éve 14

 • Újratöltve

  A tegnapi naptól lezso6 mesternek köszönhetően újra elérhető a régi írásaim közül közel 30. Óriási köszönettel tartozom neki, hiszen nem sajnálta az idejét, hogy a 4-5 évvel ezelőtt törölt cikkeket - hozzászólásokkal együtt - előkeresse és visszaállítsa. Óriási :R ezért neki!

  Érdekes egyébként ezeket viszontlátni ennyi év után, nem csak saját magam miatt, hanem például nagyon feltűnő, hogy mennyire kicserélődött a társaság, na meg mennyire megváltozott néhány ember, felnőttek a tinik és mostanra vén trollokat megszégyenítő elánnal osztják a népet az egykor mosolygós, közvetlen, kedves fiatalok.

  Jó olvasgatást (a képeket folyamatosan pótolgatom majd vissza)!

  Blogbejegyzés 3 éve 15

 • PH!akanál (a Nagy Receptgyűjtemény)

  Egyre több nagyon jó recepttel, komplett leírással rukkol elő a Blogout lelkes alkotótábora, így időszerűvé vált, hogy minimálisan rendszerezett formában is összeszedjem ezeket. Ha már foglalkozom vele, akkor járjon vele jól esetleg más is, ezért a bejegyzés. A gyűjteménybe kerülésnek tulajdonképpen az az egy feltétele van, hogy a szerző saját maga által tesztelt, tuningolt ételről legyen szó (saját fotókkal lehetőleg), minden másra ott a mastercard. Első körben keresgélek egy sort, aztán örömmel veszem ha bárki segít az összegyűjtésben. Hozzászólást vagy címlapos írást is lehet linkelni, nem csak a bejegyzések játszanak, a lényeg, hogy rendes, korrekt recept vagy leírás legyen (a cél Kalandor egyeduralmának megdöntése). Nagyon nem szeretném túlbonyolítani, alapvető kategóriákra osztom első körben őket, aztán a gyarapodástól függően majd át lehet értékelni és fejleszteni a rendszert (ha kinövi a blogbejegyzés adta lehetőségeket, akkor lesz belőle egy címlapos, ami több variációt biztosító forma).

  A csillaggal jelölt receptek a szerző saját, külső oldalára mutatnak.

  Reggelik

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 3 éve 50

 • Idén (végre) lesz bőven... (frissítve 06/05)

  ... szeder:

  [link]

  ... kajszi:

  [link]

  ... és körte is:

  [link]

  Más is lesz, de azok az elmúlt években is bőséggel hoztak, a kajszi meg az előző két évben megfagyott szegény, a szeder és a körte meg tavaly hozott először termést, de nagyon gyéren, idén azonban belehúztak ők is rendesen.

  Frissítés (június 5-én)

  Ma meg is volt az első szüret a szederből és a meggyből is, amiről teljesen megfeledkeztem, a ház mögötti sarokban éregetett szegény magában.

  [link]

  Az első szedrek (vágyakozó vizslaszemek edition)

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 3 éve 52

 • Milyen információ hiányzik a cikkből?

  A helyi újság eheti számából:

  [link]

  Egy "aprócska" információt elfelejtettek közölni, itt egy kis segítség, hogy mire is gondolok:

  [link]

  Egyedül a cím árulkodik arról, hogy ki volt a vétkes, bár az is csak egy homályos célzás. Egyszerűen nem értem kinek és milyen haszna származik a motorosok áldozatként való feltüntetéséből és a velük kapcsolatos balesetek eltorzításából. Mert azt látom, hogy ha az autós hibás, akkor minden apró részletet felnagyítanak és kihangsúlyoznak, hogy egyértelmű legyen a vétkes személye és bűne, míg ha a motoros (legtöbbször ez történik egyébként), akkor pedig ilyen homályosan megfogalmazott, még véletlenül se mondjuk ki nyíltan az igazságot jellegű cikkek jelennek meg. Bár alapvetően az is csoda, hogy egyáltalán lehozták ezt a hírt, valószínűleg az az oka, hogy a teljes főutat lezárták hosszú órákra a baleset miatt (én magam is arra jártam aznap és nekem is kerülni kellett).

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 3 éve 91

 • Cím nélkül

  Félve állok neki ezeknek a soroknak, de kikívánkozik belőlem. Valószínűleg mindenki hallott a szerencsétlenül járt magyar hegymászókról, akikkel kapcsolatosan mai hír, hogy már nem keresik őket, vagyis tulajdonképpen hivatalosan is halottnak nyilvánították őket. Természetesen tele van a média az üggyel, nyilatkozik mindenki, idézik Erőss Zsolt feleségét is, aki szerint férje folyamatosan őrlődött a család és a hegymászás között. Nem ismertem az illetőt, így róla nem is szeretnék most írni, de van itt valami ami számomra rendkívül zavaró.

  Ugyanis adott valaki, aki egy köztudottan életveszélyes életmódot folytat, ami a hobbija, munkája és szenvedélye is egyben. Ezzel nincs is semmi gond, hiszen mindenki úgy él, ahogy jónak látja, mindaddig amíg csak magáért felel. Viszont egészen más a helyzet ha gyermekek is kerülnek a képbe, ahogy ennek a hegymászónak is van két csöppsége. Őszintén szólva nem fel nem foghatom, hogyan képzeli azt bárki, hogy folytathatja ugyanazt a felelőtlen és veszélyes életmódot családosan is, amit egyedülállóként élt. Legyen az akárki, átlagember akinek csak az éjszakai tobzódásokról kell(ene) lemondania, vagy mániákus fanatikus extremitásokkal foglalkozó sportoló. Egyszerűen felelőtlen, önző és felháborító, hogy a kockázatok és a meglehetősen valószínű fatális következmények ellenére, tulajdonképpen keresztül néznek ezek az emberek, azokon, akiknek a létezéséért és életéért felelősséggel tartoznak.

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 3 éve 380

 • Fogyasztási rekord

  Adott egy 2003-as Honda Accord EXEC 2.4i (benzines, 2398 ccm és 190 LE), ráadásul automata váltóval, hiszen még 2006-ban egy spanyol kirándulás alkalmával eldöntöttem, hogy a következő autómban már nem szeretnék kuplungozni és így is lett (a sors "humorát" méltatja a 3 évnyi fuvarozásra kényszerülés). Önsúlya 1460 kg, vonóhorog, tetőcsomagtartó nincs. Nyilván ilyen autót nem olyan megfontolásból vesz az ember, hogy a fogyasztáson akar pörögni állandóan. De sok víz lefolyt azóta a Dunán és nehéz időket élek élünk, ilyenkor minden fillér számít, így nagyon nem mindegy, mennyit is eszik a verda. Főleg ha nem matchbox-ról, vagy papírautóról (Corsa, Swift és társaik) van szó, hanem egy méretesebb, Magyarországon nagynak számító motorral szerelt járműről.

  Mivel az utóbbi időben többször is kellett Szegedre utaznom munka és fogászati okokból, pár hete már csináltam egy műszerek nélkül is megoldható, de viszonylag precíz fogyasztás számolást, vagyis ugyanazon kút ugyanazon kútfejénél automata kattig töltöttem a tankot az út előtt és után is. Az az út valahogy így nézett ki:

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 3 éve 61

 • Egy nem szokványos hotel tájékoztató...

  Nagyon jót mulattam, pedig valószínűleg fake, de akkor is nagyon jó!

  A friend went to Beijing recently and was given this brochure by the hotel. It is precious. She is keeping it and reading it whenever she feels depressed. Obviously, it has been translated directly, word for word from Mandarin to English....

  Getting There:

  Our representative will make you wait at the airport. The bus to the hotel runs along the lake shore. Soon you will feel pleasure in passing water. You will know that you are getting near the hotel, because you will go round the bend.

  The manager will await you in the entrance hall. He always tries to have intercourse with all new guests.

  The hotel:

  This is a family hotel, so children are very welcome. We of course are always pleased to accept adultery.
  Highly skilled nurses are available in the evenings to put down your children. Guests are invited to conjugate in the bar and expose themselves to others. But please note that ladies are not allowed to have babies in the bar. We organize social games, so no guest is ever left alone to play with them self.

  The Restaurant:

  Our menus have been carefully chosen to be ordinary and unexciting. At dinner, our quartet will circulate from table to table, and fiddle with you.

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 3 éve 36

 • Champions 20│13

  Hatalmas grat a csapatnak és főleg az Öregnek, eszméletlen amit véghezvitt a klubnál. :C

  Blogbejegyzés 3 éve 0

 • Isztambul 1981

  Régi fotók között kutatva akadtam rá erre a családi kincsre, édesapám Isztambulból küldött üdvözlőlapjára. Az egy dolog, hogy hihetetlenül repül az idő és már 32 éve ennek, de érdemes alaposabban megnézni a borítót, nem semmi volt a török bazár. Olyan csodákat hozott onnan, amikről még nem is hallottunk, mint például a Sharp számológépes kvarc óra vagy a Kodak kompakt fényképezőgép (mindkettő működőképes a mai napig). A címet én retusáltam ki.

  Blogbejegyzés 3 éve 4

 • Magyar tánccsapat a Britain's Got Talent-ben (Attraction)

  Nem fűznék semmit hozzá, nem semmi a produkció, remélem jó sokáig eljutnak (katt a képre). :)

  Blogbejegyzés 3 éve 13

 • Nagyhalászi gólya-kamera

  Tegnap akadtam rá erre az élő közvetítésre, amely a nagyhalászi református templom tetején lévő gólyafészekről sugároz élő képeket. Azóta untatom az ON topic népét a témával, nagyon érdekes és teljesen addiktív. :)


  Katt a képre a közvetítés megnyitásához!

  Egyelőre még nem látom át teljesen a helyzetet, azt sem tudom, hogy jelenleg a fiú vagy a lány tartózkodik a fészekben, de mivel néha "leül", valószínűsíthető, hogy a tojót láthatjuk perpillanat. Viszont akkor hol van az ura?

  A hölgyemény egyébként a Hajnal névre "hallgat", a hímet pedig Halásznak hívják. Már jó pár éve ott a kamera, de idén remélhetőleg el tudom csípni a kikelést, nagyon izgalmas lesz majd a fiókákat is megfigyelni.

  Szívesen látok a topikban bárkit, szakértőket és hozzám hasonló totálisan amatőr kíváncsiskodókat is!

  Blogbejegyzés 3 éve 50

Hirdetés

Copyright © 2000-2016 PROHARDVER Informatikai Kft.