2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Legjobb blogbejegyzés találatok

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Canonikon

    D300D300D300D300D300D300D300D300D300D300D300D300DD40D40D40D40D40D40D40D40D40D40D40D40D40D40D40DD1D1D1D1D1D1D1D1D1D1D1D1D1D1D1D1D1D1D1D1DA fenti stringekre gyorsan odablikkelve a nikonosok D300, D40,...

    Parci 17 éve 24

  • A Nikon büntet

    A napokban megjelent a Canon 40D és 1Ds Mark III. Ma megjelent a Nikon D300 és a D3. Nincs nagyon mit mondani, immáron a Nikonnak is van full-frame gépe a D3 személyében (és micsoda gép az! ISO...

    Parci 17 éve 72

  • Nikon is on a rampage

    Pár éve nem így nézett volna ki egy kép a profi fotósok táboráról -- alig lehetett volna Nikon felszerelést látni, majdnem mindent elleptek a "fehér ágyúk". A fenti kép a pekingi olimpián...

    Parci 16 éve 5

  • Ken Rockwell és Chuck Norris

    * Ken Rockwell is the Chuck Norris of photography * Ken Rockwell isn't the Chuck Norris of photography; Chuck Norris is the Ken Rockwell of martial arts. * For every 10 shots that Ken Rockwell takes,...

    Parci 17 éve 12

  • USA'07: márkasznobizmus update

    Digicam No, ez térdelős volt. A nemzeti parkokban fotózgató embertömeg kezében dSLR van, másfél kilós obikkal. Igen, a néni kezében is, igen, semmi kompaktozás. dSLR alatt persze a Canon 40D / Nikon...

    Parci 16 éve 31

  • Médialejátszó a nappaliba

    Írtam erről korábban, nálam a végeredmény egy PS3 lett. Sokáig örvendeztem döntésemnek, de egy kicsit végül megijedtem az elhúzódó formátumháborútól... mi lesz, ha nem a Blu Ray nyer? Erősebbnek...

    Parci 16 éve 2

További legjobb találatok...

Találatok

  • Nikon is on a rampage

    Pár éve nem így nézett volna ki egy kép a profi fotósok táboráról -- alig lehetett volna Nikon felszerelést látni, majdnem mindent elleptek a "fehér ágyúk". A fenti kép a pekingi olimpián készült, és jól mutatja, hogy a Nikon komoly eredményeket ért el a megtépázott hírnevének visszaállításában (a pro fotósok körében).

    Tegyük még mellé a frissen bejelentett, egészen jól eltalált D90-es vázat, no meg a full frame D700-ast, illetve az egyre többet pletykált, MX szenzoros, 48 megapixeles középformátumú vázat (2009/03-ra tippelik)...

    ...és meg is van az újabb, szebb, erősebb, határozottabb, agresszívebb Nikon. Nem baj, ráfért a Canonra az érdemi konkurencia minden szegmensben. Ami engem illet, most megyek és vágyom tovább a Zuiko 7-14-est, no meg a Leica 14-150-est... :)

    Parci 16 éve 5

  • Blogálság

    alapvetően nincs túl nagy kedvem írni ezt a blogot. nem állítom, hogy nem lennék világító fénypont, beacon az instant getekkel és fuck me sideways-ekkel teleokádott magyar blogszcéna sötét éjszakájában... de majd lesz más.

    p1: írni sem egyszerű, mert ugye ph! szentatyaként nem írhatom le, hogy menjen a jó qrva anyjába a .......... és még jópár dolgot nem írhatok le.

    p2: csajokon rinyálni már nem tudok, egyrészt, mert boldog előházasságban éldegélek a párommal, másrészt, mert kihevervén a legutóbbi I got dumped által adott sallert, hatalmasat lendülve az ellenpólus felé az egóm már a stratoszférát verdesi. őszintén érzem, hogy bárkit megdugnék. macskát, szőnyeget stb., érted. jó, nyilván nem, csak ennyire barom humorom van, hogy viccesnek találom, ahogy ilyeneket leírok, mások meg kiakadnak.

    p3: jó móka volt azért a Canon menjen már a sutyiba a vacak gépeivel duma is, a mai napig van, aki felháborodva nekiáll kardozni velem. niiiiice! :) igen, tényleg ennyire kretén a humorom. (erről jut eszembe, hogy mekkora ratyi már az az ikszboksz)

    p4: igazából az is elég ellentmondásos, hogy a közvetlen ismerőseimnek egyre definitívebb véleménye van rólam, mert olvassák, amiket a netre rókázok.

    Folytatás...

    Parci 16 éve 37

  • Médialejátszó a nappaliba

    Írtam erről korábban, nálam a végeredmény egy PS3 lett. Sokáig örvendeztem döntésemnek, de egy kicsit végül megijedtem az elhúzódó formátumháborútól... mi lesz, ha nem a Blu Ray nyer? Erősebbnek gondoltam a Sony-t, azt hittem, megoldják a problémát... de végül csak közbe kellett avatkoznom, hogy megvédjem a vásárlásom. Nem volt olcsó, és sajnálom a toshis srácokat, akiknek ezúton üzenem: skacok, tényleg bocs, semmi személyes nem volt a dologban, de hamarabb száradjon le a p.cs.m, mint hogy Kexboxom legyen (vagy Canon fényképezőgépem, for that matter), és egyszerűen lépnem kellett... mégegyszer bocs.

    Dewla, aki úgy adja be magának a - szerintem érdemi történést és komoly forgatókönyvet masszívan hibádzó - sorozatokat, mint csúcsnarkós a régóta hiányolt herkát (vagy éhező ember a falat kenyeret, for that matter), most ennél kicsit elfogulatlanabbul írt a témáról.

    Mai kérdésünk tehát: milyen médiacentert vegyek a nappaliba?

    Parci 16 éve 2

  • Nincs kedvem leírni, hogy...

    ...utálom a karácsonyi időszakot, tegnap háromszor próbáltam meg átvenni egy csomagot a postán, mire végre sikerült, de akkor is fél órát álltam a sorban. utálom a tömeget, a vásárlási műhisztériát, meg ezt az egész álszent valamit, ami a karácsony köré épült. azt is utálom, h mindenki minden évben rinyál erről, mint én most, mert ez is divat lett. mindent utálok!

    ...nincs már Günzer Cabernet 2004, pedig kértem három palackkal és listán is volt. csak "ötös" van, ami elég csutka egy évjárat volt Villányban. egyet azért bekértem próbára.

    ...a Canon 1D Mark III bizony egy hibás termék (a bizonyíték? nekem ő az). igazából elég majom manapság, szerintem, aki rohan a boltba egy vada új milliós elektronikai kütyüért. ne rohanjon. egyrészt, az előddel is lehet tökéletes képeket lőni. igen, bárkinek. másrészt, teszteljen bétát az, akinek hét anyja van.

    ...az Olympus E-3 10 megapixele 4/3-ad colos szenzoron olyan pixelsűrűség, mint ha a Nikon D3-ra 40 megapixelt tettek volna. ouch!

    ...a párommal együtt tanulunk fotózni autodidakta üzemmódban, és ez tök romantikus.

    ...we are @ war still.

    Parci 16 éve 1

  • USA'07: márkasznobizmus update

    Digicam

    No, ez térdelős volt. A nemzeti parkokban fotózgató embertömeg kezében dSLR van, másfél kilós obikkal. Igen, a néni kezében is, igen, semmi kompaktozás. dSLR alatt persze a Canon 40D / Nikon D80 értendő minimum, de olyan simán szaladgáltak a kezdő fotókurzus résztvevői 1D Mark III-akkal és másfél kilós lencsékkel, hogy ihaj!

    Nem viccelek, a Death Valley naplementéjét ugyanarról a homokdűnéről fotóztam, mint egy ilyen kurzus, és körülbelül úgy aránylott a D40-esem az ő gépeikhez, mint egy ultrakompakt a D40-hez. Elképesztő volt!

    A másik, ami már nagyobb elégtétel számomra, hogy az otthon tapasztalható Canon márkaidiotizmusnak itt nyoma sincs. Mindkét gépből van bőségesen, de határozottan több Nikont láttam. (* globális dSLR eladásokban fej-fej mellett vannak már, kompaktból 3-4x annyi Canon fogy)

    Autók

    Nehéz nem észrevenni azt a pusztítást, amit a japán autómárkák végeztek az amerikai piacon. Amikor utoljára USA-ban voltam huzamosabb ideig (16 éve), még hemzsegtek a Plymouth, Crysler, Dodge és egyéb gépek, japán autót a "kispénzű" emberek töredéke vett, mert bár "nem nagyon kényelmes kocsik, de legalább olcsók és megbízhatóak"...

    Folytatás...

    Parci 16 éve 31

  • Canonikon

    D300D300D300D300D300D300D300D300D300D300D300D300D
    D40D40D40D40D40D40D40D40D40D40D40D40D40D40D40D
    D1D1D1D1D1D1D1D1D1D1D1D1D1D1D1D1D1D1D1D1D

    A fenti stringekre gyorsan odablikkelve a nikonosok D300, D40, D1, a canonosok viszont 300D, 40D és 1D masináikra asszociálgatva morzsolják könnycseppjeiket. Ennyire nagy a különbség a két gyártó között. Nikon.

    Parci 17 éve 24

  • Pezseg a piac: itt az Olympus E-3

    Pörgés van. Canon ugye engem nem nagyon érint, nem hiszek benne. A Sony A700-ban sem hiszek, pedig ugye ott a szenzor és az lcd is ugyanaz, mint a(z álomgép) Nikon D300-é. Nikon D300 és D3 csodamasina, nem kétséges. És most itt az új Olympus váz, ami ugyan erősen megkésett szagú, feature-wise nem annyira durva, de nagyon letisztult darabnak tűnk, és hát az új lencsék miatt kapkodom csak a fejem:

    - 12-60mm (24-120mm kisfilmes méretben), f2.8-4.0, swd ultragyors fókusz
    - 50-200mm (100-400mm kisfilmes méretben), f2.8-3.5, swd

    Szóval két lencsével, ilyen fényerő mellett, ilyen minőségben (mert gyönyörű szépen rajzolnak a zuiko lencsék), csupa esőálló cuccos, vázba épített stabilizátorral... NYAMMM!

    Nem igazán tudnék ezzel versenyképes alternatívát mondani Nikon vonalon, kifizethető áron. Kár, hogy a 4/3-ados szenzor kisebb, zajosabb, hogy a 4/3-os képernyőarány épp kihalóban van, stb. különben nem lenne kérdés, így most olyan bizonytalan vagyok.

    Ja, a Pentax K10D-t, ami abszolút nem egy rossz gép, lassan utánad dobják két hambiért. Go figure.

    Parci 17 éve 77

  • Ken Rockwell és Chuck Norris

    * Ken Rockwell is the Chuck Norris of photography

    * Ken Rockwell isn't the Chuck Norris of photography; Chuck Norris is the Ken Rockwell of martial arts.

    * For every 10 shots that Ken Rockwell takes, 11 are keepers.

    * Ken Rockwell's digital files consist of 0s, 1s AND 2s.

    * Ken Rockwell ordered an L-lens from Nikon, and got one.

    * When Ken Rockwell brackets a shot, the three versions of the photo win first place in three different categories.

    * Ken Rockwell's nudes were fully clothed at the time of exposure

    * Ken Rockwell once designed a zoom lens. You know it as the Hubble SpaceTelescope.

    * Ken Rockwell doesn't use flash ever since the Nagasaki incident.

    * Ken Rockwell is the only one who can take self-portraits of you

    * Before Nikon or Canon releases a camera they go to Ken and they ask him to test them. The best cameras get a Nikon sticker and the less good get a Canon sticker.

    * On Ken Rockwell's desktop, the Trash Icon is really a link to National Geographic Magazine

    * Sure, Ken Rockwell deletes a bad photo or two. Other people call these Pulitzers.

    * Ken Rockwell never starts, he continues

    Folytatás...

    Parci 17 éve 12

  • Renitens determinizmus

    Eltévedtem véletlenül Angelday blogjára múlt héten, ahol hot topic volt, hogy milyen dSLR gépet vegyen, Nikon D80 vagy Canon 400D. Hát, bár ne tettem volna, a kommenteken kb. 4 másodperc alatt csesztem fel az agyam... főleg Handrás posztjain.

    Miért tévedtem amúgy oda? Mert egy ideje gondolkodom rajta, hogy átálljak Macintosh-ra. Mostanra alig használok programokat a PC-n, csak net, email, office, photoshop, mediaplayer fut. Ezek pedig futnak ott is, ugyanakkor a MacOS minden szempontból jobb...

    ...rövidre zárom. Egyelőre nem lesz mekem. Miért? Mert:

    (1) sznob dolog manapság Apple holmikkal feszíteni, és amíg ilyen divatsznob hype lengi körbe, nekem nem kell. A gépen is látszik, hogy ultratrendi. Pedig a lakkfehér műanyag inkább - kövezzetek meg, de - olyan homó. Renitens vagyok, már csak ezért is determinált az ügy.

    (2) drága, mert sznob árban adják. Menjenek már a jó édes... ennyiért nem kell, ennyit nekem nem ér meg (inkább fotós holmira költöm a különbözetet, többet ad hozzám). Használtan meg nincs elég jó;

    (3) nem jó nekem a konfigja (ár/konfig). Elég lenne lassabb procival, kisebb vinyóval, viszont a dvd-író manapság etalon, kell. Ja, és a képernyő mérete 14 col, főleg, ha 1280x800-at tesznek ki rá. Nincs 14 colos meki, és a 13,3''-os is 2 kiló;

    Folytatás...

    Parci 17 éve 13

  • A Nikon büntet

    A napokban megjelent a Canon 40D és 1Ds Mark III. Ma megjelent a Nikon D300 és a D3. Nincs nagyon mit mondani, immáron a Nikonnak is van full-frame gépe a D3 személyében (és micsoda gép az! ISO huszonötezer, érted? és igen, másokkal ellentétben a Nikon nem gagyizik, használható tartomány lesz!), a D300 pedig akkorát büntet a 40D orcájába, hogy a kenonosok porban vonaglása, sírása és halálhörgése a legjobb esetben is ordenáré kárörömben kulminálódik majd az őket körülvevő, gigászira duzzadt jófej nikonos tömeg számára.

    Nikon strikes back hard, és ez így van jól. Tudják, mi kell a fotósnak. Alaptétel: adott Nikon gép jobb, mint a Canon counterpartja. De a D300 konkrétan jobb, mint a D2Xs, miközben árban a harmada!

    * Ne is fárasszatok kenonos felháborodásokkal, mert marha gagyi volna. És nem, nem akarom leírni, hogy a Canon és a Nikon is álomjó gépeket csinál, és mindegy, melyiket veszed, mert a képeknek egyik sem lesz majd útjában, te magad leszel.

    Tehát, ott tartottunk, hogy aki nekem innentől kezdve négyszáz dézik, meg negyven dézik, azt én hülyének fogom nézni. Déhárom(száz) powwwaaaaaaaaaaaa!

    * Japánban egyébként már le is nyomta a vérbe a Nikon a Canont a dSLR piacon, egész egyszerűen több D200 fogy, mint 5D, több D2X fogy, mint 1Ds és a D40/D40x is kőkeményen büntet.

    Parci 17 éve 72

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.