2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Alcatel Go Watch - Feltámadt halottaiból, de zombiként él tovább

    Az úgy volt, hogy... volt a feleségemnek a születésnapja 2016. novemberében. Bemagyaráztam neki, hogy nagyon nagy szüksége van egy új telefonra, mert a régi nagyon vacak. Persze ez tök kamu volt, sokkal inkább nekem volt szükségem egy okosórára. Aztán néztem, hogy ugyanahhoz a telefonhoz, ami nekem van, adnak most (vagyis akkor) ingyen egy okosórát. A címben említett Alcatel Go Watch-t.

    Így hát berendeltem neki egyet, én meg szépen lenyúltam az órát. A telefont 2 hét után összetörte a lelkem, de hála Kínának, lett új üveg+kijelző 1 hónapon belül. De neki már lett közben addigra másik telefonja. Az általam megjavított Alcatel így a lányomnál landolt, aki kicsit tovább húzta, 2 hónap után törte ripityára a kijelzőt üvegestül. Rendelés ismét Kínából, 1 hónap pihi, de a telefon azóta is tökéletesen működik, most már lassan másfél éve törésmentes.

    Na de kissé elkanyarodtam, térjünk vissza a potyautasra, a telefonhoz kapott okosórára.

    Hittem a marketingdumának, miszerint:

    "Hullámokra vágyik? Ne felejtse el az óráját. A GO WATCH vízálló, ezért nem kell levennie, mielőtt beleveti magát a vízbe."

    Folytatás...

    Exian 6 éve 1

  • Philips Freevents X69 subnotebook

    Nem az, aminek látszik. Ugyanakkor kicsi, csendes, (majdnem) szuper a kijelzője, SSD-vel szinte száguld.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Bemutató 7 éve 46

  • Alcatel POP 4S - középkategória felsőfokon

    4S ez is mint az Idol, de a POP mezőnyben versenyez. Olcsóbb mint a "nagytesó", de nem mindenben marad alatta, sőt!

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Bemutató 8 éve 36

  • Tablet állvány, szegény ember vízzel főz jeligére

    Mostanában viszonylag sokat használom a tabletemet és néha még arra is vetemedem, hogy filmet nézek rajta.

    Tablet a kézben: még bírom erővel
    Tablet a kézben: még bírom erővel

    Eddig mindig csak kézben tartva használtam, de egy film esetén ez 10, 20, 30, akárhány perc után már kissé fárasztó, kényelmetlen és mindig lerakom egy idő után, mert unom tartani. De ha lefektetem az asztal lapjára, akkor meg nem látom jól, ha nekitámasztom valaminek, akkor mindig eldől, lecsúszik, stb. Ismeritek az érzést, ugye? Na ná, tudom, hogy mindenki találkozott már ezzel a problémával.

    Tablet a kézben: már elfáradt a kezem
    Tablet a kézben: már elfáradt a kezem

    Gondolkodtam, mi a fenét rakhatnék mögé, ami nem foglal helyet, elég masszív, hogy megtartsa a tabletet, de ne kelljen pénzt kiadni érte.

    Folytatás...

    Exian 8 éve 7

  • Netkávézós gépvédelem

    Hasznos trükkök, fortélyok, amikkel hardveresen és szoftveresen megvédheted nyilvános gépeidet a "betolakodóktól".

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Elemzés 10 éve 71

  • 20 éves Toshiba laptop, hiba nélkül!

    Elővettem, leporoltam, megkínáltam egy kis táppal és láss csodát: a gép hibátlanul elindult.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Bemutató 10 éve 189

  • Skype 100% procizabálás

    Egy ideje nagyon szenvedek a Skype-pal néhány régebbi gépen, amik jellemzően bőven egymagosak, 2GHz körüli órajellel és 1GB alatti memóriával.

    Szinte mindegyik ilyen gépen a legújabb verziók használhatatlanok. Van, hogy szuperül megy, van, hogy indítás után meghal tőle a gép, mert elkezdi 100%-on húzni a procit, van, hogy alig lehet kilőni, ha nagy nehezen sikerül megnyitni a Feladatkezelőt.

    Már elég régóta szenvedek emiatt, de nem csak én, több ismerősöm is panaszkodik, akiknek régebbi gépeik vannak, hogy a Skype-ot nem tudják (mindig) használni.

    Néha segített az, hogy a felhasználó személyes mappáját töröltem a Skype rendszermappájából (C:\Users\USERNAME\AppData\Roaming\Skype\), néha ez sem segített. Ette továbbra is a procit és kiakasztotta a gépet. Skype/Windows újratelepítés sem segített.

    Csak én vagyok ilyen szerencsétlen, csak nálam nem megy normálisan a Skype régebbi gépeken?

    Aztán egyik ismerősöm javasolta, hogy rakjam fel a régebbi 5.0-ás verziót, ami még a Microsoft előtti időkből származik.

    Folytatás...

    Exian 10 éve 10

  • Amikor már csak az étel az élet

    Nem épp technikai jellegű bejegyzés, de láttam én itt már ilyet.

    Egy művelődési házban dolgozom, annak is egy olyan részén, ami az egyik legforgalmasabb: egy aulában, ahol rengetegféle dolog zajlik, táncoktatások, tanfolyamok, kézműves foglalkozások, van a netkávézónk is (amit én felügyelek és amiről írtam itt), és még sorolhatnám. A lényeg, hogy napi 3000-4000 ember (nagyrészt gyerek) halad át rajtunk keresztül, mivel 3 iskola és még 15 másik intézményegység van a szárnyaink alatt.

    De nem is ez a lényeg. Hanem az, hogy mennyire máshogy tudnak élni bizonyos emberek, mint azok, akik rohannak, kapkodnak sokszor egész nap, mint pl. én, hiszen hogyan is lenne máshogy ez egy rugalmas munkarendű munkahely és 3 kisgyerek mellett?!

    Szóval vagyunk mi, mint egy nyitott intézmény(egység) és van mellettünk az éttermünk, ahol a gyerekek menzai kiszolgálása mellett szociálisan rászoruló emberek is kapnak ellátást, úgy mint éthordós ebédet.

    Szociálisan rászoruló egy halom embercsoport lehet, ilyenek pl. a nyugdíjasok, értelmi- vagy egyéb fogyatékkal élők és lehetne sorolni hosszan a sort.

    A lényeg, hogy van 4-5 ember, akiket nap, mint nap megcsodálok és bevallom, a könnyem kiszaladna sokszor, ha nem lennék annál keményebb.

    Folytatás...

    Exian 10 éve 3

  • "Internetkávézó" vezérlőprogram

    Ha nincs pénz és szükség sem drága, bonyolult szoftverre, akkor magunknak kell alkotunk egyet!

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Helyszíni riport 10 éve 74

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.