2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • polírozás

    Hétvégén zárakat takarítottunk mamámnál, ha már ott voltunk, megpolíroztuk a békebeli sárgaréz ajtókilincset meg nyelvet. beszéljenek a képek.





    Davidof92 12 éve 0

  • A hírhedten rossz maxtor winchester...

    Amióta gépem van, ez a winchesterem van, öt éves már. Álljon itt róla egy kép:

    Csak mert hogy ez is sokáig elmegy... :))

    Davidof92 13 éve 20

  • SZAVAZÁS! Dízel vagy benzin?

    Kommentben csak azt írd le, hogy dízel vagy benzin, egyéb mondandót off-ba téve, hogy könnyebb legyen számolni. Számolást 50 hozzászólásonként fogok csinálni. Köszönöm. UP: mivel sokan nem értették a kérdést(és igazuk is volt vele), ezért úgy válaszolj, hogy melyik oldalhoz húz jobban a szíved, vagyis dízel vagy benzin párti vagy?

    Dízel: 16

    Benzin: 20

    Víz: 1

    Etanol(E85): 1

    Nem témához kapcsolódó HSZ(esetleg értékelhetetlen): 12

    HSZ frisssítve: 50

    Davidof92 13 éve 97

  • Legjobb autó

    Írjátok le kommentem, mi számotokra a legjobb autó minden téren.

    Davidof92 13 éve 78

  • Vatera fail

    Nem nagyon szoktam más embereket a hibájukért piszkálni meg lenézni, de ez nálam akkor is kiverte a biztosítékot :DDD.

    Davidof92 14 éve 11

  • Alakulgat a vízhűtés

    Apum ma kimarta a blokknak valóból a "kígyót". Már csak fedél kell meg csonkok, aztán ez kész. Hétvégén megpróbáljuk összerakni a szivattyút, na az durván fog kinézni :DDD .

    Davidof92 14 éve 7

  • Segítség, nem megy a 3dmark

    Gondoltam megnézem, mit megy az integrált GMA3100 "videókártyám" 3dmark99!-be. Először 60Hz frissítésen futtattam, majd 75-ön, és nőttek a pontok, mivel be van kapcsolva a vertikális szinkronizáció. Az a gond, hogy nem tudom, hogy lehet kikapcsolni. Ha valaki tud rá módot, normális vagy hackelős, mindegy, csak működjön.
    És az eredmény:

    És egy kép, hogy nem a proci limitálja a dolgot:

    Davidof92 14 éve 1

  • Inkább ebből lesz a vízhűtés

    Ez bezony egy alutömb. Apu vette, átmérője 50mm, hossza szintén 50mm. Potom 300 pénz volt. Igaz nem négyzetes, de az már másodlagos dolog. Hogy miért nem réz? Mert az nem 300 lett volna hanem 3000. Ebből fog a vízhűtésem blokkja készülni. Kígyóztatva lesz benne a víz, elméletileg 6*6 szélesség+mélységben. Közben a szivattyú is készülget, de ahhoz még kell egy két dolog, azután megosztom, hogy milyen lett. Természetesen az is teljesen házikészítésű.

    Davidof92 14 éve 6

  • Asus a7n8x javítás+"tuning"

    Előző bejegyzésembe írtam, hogy van egy púpos kondi a lapon, gondoltam kicserélem. Beszéljenek a képek:

    Ott a bűnös.

    Közelebbről.

    Az új alkatrész.

    Beépítve.

    Egy kis mód, mert nagyon melegszik a déli híd. Csináltam hozzá egy kis bordát. Valami P1 borda lehetett fiatalabb korába.

    A chip, ami sok hőt termel.

    Az általam megfabrikált borda.

    Folytatás...

    Davidof92 14 éve 10

  • 2 órás küzdelmemnek eredménye.

    Délelőtt megpróbáltam a 462 konfigomba elérni a 3000MB/s írás-olvasás-másolás triót. Jó sokáig szenvedtem, az alaplap egyszerűen nem megy 200-as fsb-t, pedig illene 200 fölé mennie. 195-ön elindul, 196-on is, 197-en se kép se hang, még egy sípszóra se telik tőle. Végül maradtam a 195-nél. Időzítéseket most nem babráltam. FSB : DRAM arány 1:1, erre az arányra kell törekedni nforce 2 alaplapokba, ilyenkor a legoptimálisabb a ramkezelése a lapnak (mostaniaknál is így van mondjuk). Ramok se egy csúcsszuper memóriák, sima mezei hétköznapi 256 megás ddr 400mhz modulok (Érdekesség: A 2 modul külsőre teljesen egyforma, annyi apró különbség, hogy az egyiken PQI másikon Samsung ramok vannak, egyébként teljesen megegyeznek.) A lap lehet azért nem megy fel 200 fölé, mert van rajta egy púpos kondenzátor, ami részben már eresztett, de nincsenek stabilitási gondok vele szóval nem tudom.

    És a kép róla:

    Davidof92 14 éve 8

  • Ebből lesz a vízhűtőblokk.

    Elkezdtem tervezgetni a saját teljesen házikészítésű vizes rendszeremet. Nem 24/7 használat lesz belőle, hanem ha néha tuningolok valamit, akkor legyen mivel hűteni:). Blokknak egy régi 478-as gyári hűtőt választottam. Ennek ugyanis vörösréz a magja, körülbelül 30x30mm henger. Most még a bordába van ki kell majd nyomni belőle, aztán lehet vele dolgozgatni. Úgy tervezem, hogy átfúrom a hengert az oldalán 3x3 lyukkal, és csinálok egy kis házat a 2 oldalára sárgarézből. Azért ebből, mert ez van itthon, vörösréz meg nincs és amúgy is piszok drága. Képek itt vannak a hűtőről, sokaknak ismerős lehet. [link] Ha van valami ötlet ezzel kapcsolatban, szívesen meghallgatom.

    Davidof92 14 éve 20

  • PC láb + erősítő

    Mivel adódott lehetőség, apuval csináltattam a házamhoz lábakat mert eddig 2db könyv volt alatta. Ez azért mégiscsak esztétikusabb mint 2 könyv. A fekete nagyobb darab 25mm hosszú, átmérője 16mm, a menet benne 4-es, 3.2-es fúróval előfúrva. Sajna nem érte végig a menetfúró, ezért szembe be kellet fúrni 4 millimétert 4-es fúróval. A fehér egy alátét, ami 20 milliméteres átmérővel rendelkezik, 2mm vastag, a lyuk benne 4mm.

    A másik, régebben kaptam havertól egy bontott rádiósmagnó belet. Nekem csak az erősítő része volt hasznosítható, így a mellette lévő egyenírányítást+hangerő szabályzást leforrasztottam. A kis bordát levéve róla, megtudtam hogy maga az IC egy L4183-as Sanyo IC. Kapcsolást hozzá lehet találni az interneten. 2 csatornás, 9 voltos feszültség mellett 4 Ohmon tud 2.3 wattot csatornánként. A képen baloldalt a hatalmas kondenzátort én raktam oda, a jobb szűrés végett. Működik, bár eléggé gány verzióba van egyenlőre. 5 voltról hajtva(sony telefontöltő, 450MAh) az IC alig melegszik, ha apu szerez rézlemezt, akkor megcsinálom a hűtését és akkor mehet neki a 9 volt. Tehát maga az erősítő:

    Folytatás...

    Davidof92 14 éve 2

  • Nyugodj békében: 8600GTS

    Mivel eladtam a 9600gt-met ezért beraktam a gépbe a polcon heverő 8600gts-emet. Pár napig ment, aztán néha néha előjött egy egy pixelhiba. Aztán már egyre több és több.

    Eddig csak 2d-ben akkor esett szét a kép, ha valami nagyon folyamatos kép volt pl videó. Ezt még orvosolni lehetett ha találtam egy ideális órajelet a memóriának, de ma teljesen megadta magát:

    Itt már nem segített semmi, hiába vettem vissza az órajelet. Windows alatt is szanaszét esik a képe. Így hát kivettem, és elraktam egy zacsiba. Szép emlék lesz. Kár érte, nagyon szeretem, mert bitangul lehetett húzni. Most kénytelen vagyok intel G31-en élni. Na majd hátha egy 4850 :U.

    Davidof92 14 éve 13

  • Segítsetek légyszíves 2. FRISSÍTVE

    Ismét segítségre lenne szükségem. Ezúttal 2 feladat van. Az elsőt még csak csak meg bírnám csinálni, viszont rengeteg időmbe tellene, így kérnék egy kis segítséget. A másodikhoz ötletem sincs. Szóval:
    1. feladat:
    Olvassunk be egész számokat 0 végjelig egy maximum 100 elemű tömbbe (a tömböt 100 eleműre deklaráljuk, de csak az elejéből használjunk annyi elemet, amennyit a felhasználó a nulla végjelig beír).

    - Írjuk ki a számokat a beolvasás sorrendjében.
    - Írjuk ki az elemek közül a legkisebbet és a legnagyobbat, tömbindexükkel együtt.
    - Írjuk ki az elemeket fordított sorrendben.

    2. feladat:
    Állítsunk elő egy 50 elemű tömböt véletlen egész számokból (0-tól 9-ig terjedő számok legyenek).

    - Írjuk ki a kigenerált tömböt a képernyőre.
    - Számítsuk ki az elemek összegét és számtani középértékét.
    - Olvassunk be egy 0 és 9 közötti egész számot, majd határozzuk meg, hogy a tömbben ez a szám hányszor fordul elő.

    A lényeg itt is ugyan az, C++ nyelven kellene megírni. Ne legyen benne semmi "profi" dolog, tehát eljárások stb. A legprimitívebb formában megírni és kész. Köszi előre is :).

    Problma adódott, lásd #39 hsz.

    Davidof92 14 éve 50

  • Segítsetek légyszíves

    Programozásból kaptunk házik a szünetre, de én nem tudom megcsinálni mert nem igazán értem. Ha valaki meg tudná csinálni, és meg is osztaná velem, annak nagyon örülnék :). Szóval itt a feladat:
    Olvassunk be egy N egész számot (1<=N<=10), majd egy NxN-es kétdimenziós tömbbe olvassunk be természetes számokat.

    - Írjuk ki a tömböt a képernyőre, pl. N=4-re és a következő számokra ilyen formában::

    60 19 17 53
    17 82 26 10
    8 11 29 90
    64 77 19 70

    - Írjunk a tömb átlójába 0-kat, majd írjuk ki a tömböt újra a képernyőre:

    0 19 17 53
    17 0 26 10
    8 11 0 90
    64 77 19 0

    Tehát várom a segítőkész emberkéket, nekem ez nem megy. C++ nyelven kellene megírni.

    Davidof92 14 éve 23

  • Szörnyike hibafeltárás update

    Adott Szörnyike, eredeti nevén club3d x1900 crossfire edition 512mb ddr3(valójában egy crosfire master kártya x1900xt órajeleken). Hibás, hibásként is vettem. Csak hogy nem azokat a hibajelenségeket produkálja, mint amikkel vettem. Amikor vetem, azt mondták, hogy 2d-ben jó, 3d-ben egy idő után széthullik a képe. Namármost az igaz, hogy 2d-ben tényleg hibátlan, viszont 3d-ben azonnal, vagy nagyon rövid időn belül megmerevedik a kép és csak gép reset segít.
    Driver nélkül: GPU-z nem ismeri fel(miért is ismerné), egyedül a counter strike 1.6 indul el, de pár másodperc alatt az is kidob az asztalra. Semmi hibaüzi, semmi, csak eltűnik.
    Mindjárt kipróbálom driverel is.
    Más: a FET-ek mind2 lábán egyforma értéket kellene mérjek multiméterrel dióda mérés állásba, nemde? Csak mert mértem a kártyán az egyik fetet mértem, és ez egyik lábán megvolt a szám, a másikon viszont nem.

    Kipróbáltam driverrel, counter strike 1.6 vagy 5 percig futott, a kártya nem váltott át 3d üzemmódba, majd kifagyott, és kikapcsolta a monitort. Mindjárt felrakom az ATT.

    Davidof92 14 éve 2

  • Polír

    Egyszer volt, hol nem volt, élt egyszer egy AMD Athlon XP 2400+ processzor. Szegény processzorral jól kibabrált az élet. Az még csak haggyán, hogy nem kapott gyári szorzót szegény(lockmentes), ráadásul csak egy alu bordát csomagoltak mellé a gyárba. Eléggé gyér alja volt neki, ezért felpolíroztam amennyire csak tudtam. A polírozást finom csiszolópapír(nem tudom hanyas, magyar gyártmány), cif súrolókrém, illetve sensodyne whitening fogkrémmel végeztem. mindhárom esetben nedves volt a borda. A cíf és fogrémet körkörösen zsepivel terítettem, a csiszolópapírt nem kellett teríteni, terült az magától :DDD . Az alsó kép bal oldalán látszik milyen volt a borda eredetileg. Ezzel a módszerrel szerintem az asus a7n8x lapom északi híd bordáját is fel fogom polírozni.
    Anyagköltség: 0Ft volt itthon minden hozzá.

    Davidof92 14 éve 7

  • Codegen 400w mod

    A címben szereplő táp van egyedül itthon(a főgépét kivéve), ami elegendő energiát tud adni néhai bütykölési és tuningolási vágyamnak, ezért úgy döntöttem módosítom picit.

    A Tápról: Tudni kell rólla, hogy bár 400 watt van ráírva, valójában egy 300 wattos béllel rendelkezik, azok közül is inkább a középmezőny legalján foglal helyet felszereltséget( de buta egy szó egy tápra) tekintve. Van benne rövidzár, túlterhelés, túlmelegedés védelemmel. Feszültségek közül leginkább a 3.33 és az 5 volt van stabilizálva, mármint ezen van a feszültségfigyelés illetve ezektől függ a vezérlés. A 12 volt elvan magában, terheletlenül 11.8 körül van, mondjuk ekkor semelyik feszültség sincs normális helyzetében. Kicsit terhelve már normalizálódik, 3.33|3.33 5|5.1 és 12|12.3 körül stagnál. 12 centis ventilátora van, hőmérséklet vezérelt. Passzív PFC-vel is rendelkezik, bár ez annyira nem érdekes. Mivel kínai az egész, nem valami irtó jó kondenzátorokkal van ellátva, ennek ellenére még mind a gyári benne, pedig 3 évig egy prescott magos celeron D processzort meg 6600gt-t vitt.

    Folytatás...

    Davidof92 14 éve 11

  • Homemade Pizza

    Anyu művelte, ez lesz az ebédem ma. :DDD

    Davidof92 14 éve 22

  • Lufi.

    A szomszéd városkába nyitott a Lidl, adtak a vásárlóknak egy lufit.

    Dies ist meine Blase.

    Lufi, lufi, lufi, lufi, lufi, lufi, lufi ;] ;] ;] .(ne nézzetek bolondnak lécci)

    Davidof92 14 éve 52

  • vf700 vs AMD Socket 462

    Megpróbáltam ráépíteni ezt az ismert vga hűtőt egy Asus S462 lapra is. Sikerült, de sajnos a vga nem szerette az alaplapot, így kép nem volt. Videóban van meg, bocs ha egy kis hülyeséget mondok rajta, nem papírról olvastam. :)

    [link]

    Davidof92 14 éve 4

  • Megjött Szörnyike :)

    Tegnap feladták, ma ideért, és itt van őkegyelme. Nemsokára felér youtubére a videó rólla.

    Egy gpu-z rólla, órajeleket én vettem vissza.

    Szerk: Fennvannak a videók, íme

    [link]

    [link]

    Bocs a kevésbé jó minőségű videóért, P1i ennyit tud.

    Davidof92 14 éve 3

  • Én.

    zH. kolléga kérésére rakok fel egy képet magamról.

    Davidof92 14 éve 110

  • Érdekes dolgok ezek.

    Ezt az írást valamiféle naplóként képzeltem el, melyben leírom gondolataimat.

    2010. február 15.: Osztálytársam és legjobb barátom, Zsolt, a mai napon elmondta, vagyis hát mondjuk inkább úgy megkért, hogy a majdani szalagavató után maradjak diszkóba, majd alszunk pistáéknál(másik haver). Ez nálunk úgy van, hogy meg van a szalagavató műsor, aztán a jónép elmegy a diszkóba berugni meg bulizni. Nekünk itt kell maradni este 10-ig pakolni, mivel oda lettünk beosztva, viszont a kultúrházba lesz ahol nem tudom mit lehet pakolni, de ez más kérdés. Szóval, utána átmennek a diszkóba bulizni az emberek. Ide hívott el barátom. Mondta, hogy azért is menjek, hogy ő ne legyen egyedüli aki nem iszik. A másik ok az ismerkedés. Elvégre ilyenkor senki sem emlékszik semmire sem, mi történt, meg könnyebben oldódnak az emberek, és könnyebben megy minden. Én ön-ön magamtól nem mennék/megyek el diszkóba, eddig soha nem is voltam. Valahogy nem hiszem, hogy jól érezném magam. Hiába van ott Zsolt, akkor se hiszem. Lehet, hogy ebbe belejátszik a félelmem az emberektől, nem tudom. Bár legbelül ott motoszkál a kisördög, hogy esetleg jó is lehetne, valamiért mégsem akarok. Tudom, fura egy gyerek vagyok, de hát ez van.

    Folytatás...

    Davidof92 14 éve 26

  • Monster from hell

    Én nyertem, én nyertem ;] Akikkel beszélgettem az elmúlt időkbe, tudják miről beszélek. Majd megmutatom, egyenlőre nincs itt. De ritka, mint a fehér holló. :P :) Addig lehet tippelgetni, mi lehet az. (akikkel beszéltem, azoknak nem ér)

    Davidof92 14 éve 12

  • Bonyolult kérdés

    Próbáltam valami elmést kezdést kitalálni, de nem megy. Inkább a lényegre térek. Tettszik egy lány. Ez ugye természetes dolog, elvégre fiú vagyok. De nem merek odamenni a kiszemelthez, félve, hogy majd nem tudunk beszélgetni semmiről sem. Alaptalanul félek én ennyire tőlle? Egyébként ez volna az első! komolyabb próbálkozásom az elmúlt 17 év alatt.

    Davidof92 14 éve 43

  • Egyszerű kérdés 3.

    Ezúttal eléggé morbid a kérdés. Szerintetek az öngyilkosság lehet megoldás egy problémára? :F

    Davidof92 14 éve 33

  • A Bácsi féle konfig tesztek.

    Elkezdtem tesztelgetni a negyedkonfigot amit kaptam. Tesztkörnyezet:
    Alaplap: Asus a7n8x
    Processzor: AMD Athlon 2400+ Thoroughbred (T-Bred)
    Ram: 2x256mb DDR1 400mhz Samsung+PQI pár
    VGA: Ati Sapphire radeon 9200SE 128mb DDR
    Merevlemez: Seagate ST34311A 4.3gb IDE
    Táp: Codegen(tudom, veszélyes) "400W" 300xx
    OS: Windows XP Professional SP2

    Nincs plusz házam, és asztalon könnyebb irányítás alatt tartani a dolgokat. Apum szerint: GubancGép.

    Egyenlőre egy tesztre futotta, abból is egy nagyon öreg darabra, viszont hardver teljesítménye nem engedné meg újabb futtatását.

    Processzor 1500mhz, ramok 200mhz, vga alap 200/166-os órajelen.

    Folytatás...

    Davidof92 14 éve 0

  • Egyszerű kérdés 2.

    Szerintetek normális dolog, hogy ilyen idős létemre "félek" az emberektől, főleg a lányoktól? Úgy érte nem megyek oda beszélgetni valakihez ismerkedés céljából, mert egy ilyen belső "félelem" vagy minek nevezzem visszatart.

    Szerk: Bocs hogy ennyit kérdezek :B .

    Davidof92 14 éve 20

  • Egyszerű kérdés.

    Véleményetek szerint mennyi az az alsó illetve felső korhatár, akivel én, 17 éves, úgymond "kikezdhetnék"?

    Davidof92 14 éve 32

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.