2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Lőfegyverek legalizálása?

    Sok országban tiltott, hogy az állampolgárok lőfegyvert viseljenek a fegyveres bűncselekmények megemelkedése miatt, viszont ellenpéldaként több statisztika is kimutatta, hogy van olyan ország ahol a legalizálása csökkentette a bűncselekményeket, a tiltása pedig drasztikusan megnövelte (pl Anglia).
    Hazánkban is sajnos egyre jobban csökken a biztonság, egyre többször hallani, hogy valakit az utcán kiraboltak és félholtra vertek, vagy akár olyat is, hogy a saját házában félholtra verték, majd kirabolták, hisz elég limitáltak az áldozat lehetősége jelenleg egy betörővel szembe. (Van olyan település -nevet nem írok-, ahol a rendőrség "hivatalos" tanácsa a betörőkkel szemben, hogy "ha hallod, hogy matat valaki a házban, akkor tegyél úgy inkább, mintha aludnál, mert bár ellopják a cuccokat, legalább nem vernek meg"...legalábbis tanács éjszakára, de valahol már annyira elszemtelenedtek a tolvajok, hogy nappal is simán besétálnak a házadba és kipakolnak...és sajnos ez nem vicc)
    Magyarországon az őrzővédő szerveken kívül csak annak lehet lőfegyvere aki igazoltan veszélynek lehet kitéve (pl egy képviselő). Véleményem szerint 2 dolgot be kellene vezetni a bűnözés visszaszorítására:

    Folytatás...

    Darth_Revan 15 éve 140

  • Clevo D900F - hordozható Nehalem

    Az egyik top barebone notebook gyártó új, játékra tervezett masinával jelentkezett...

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Teszt 15 éve 53

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.