Hirdetés

2024. június 18., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  Hálózatokról alaposan (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2017-09-08 15:53:24

LOGOUT.hu

Haladó szintű hálózati témák topikja

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#6001) Tompie


Tompie
őstag

Hali!

Az lenne a kérdésem, hogy dinamikus ip kiosztásnál kb. mennyi időközönként változik az ip?
(DIGI szolgáltatónál vagyok és ahogy nézem a logot egy éjszaka alatt háromszor változott az ip-m, router kihagyásával közvetlenül a gépre csatlakozik a net, azt tesztelve, hogy eddig a router hibája volt a "folytonos" net szakadás vagy szolgáltatói hiba)

köszönöm

[ Szerkesztve ]

(#6002) human374 válasza Tompie (#6001) üzenetére


human374
tag

Szia,

azt, hogy milyen időközönként változik az IP a dhcp szerveren lehet beállítani.
Meg tudod nézni a WAN portodon a részletek között, hogy mikor fog lejárni az aktuális IP-d. Diginél ha jól tudom úgy egy hétre adják.
Windows: Hálózati és megosztási központ / Adapterbeállítások módosítása / Helyi kapcsolat / Részletek

Nekem már kétszer fordult elő, hogy elkezdett flappelni a WAN interface és folyton kaptam az új IP-ket. Átnéztem minden konfigot a routeren, de nem volt benne hiba. Idővel helyreállt minden szóval a szolgáltatónál volt valami probléma.

(#6003) Tompie válasza human374 (#6002) üzenetére


Tompie
őstag

Szia,

Köszönöm az infót, akkor akárhogy is nézzük az egy éjszaka alatt háromszori IP változás az sok, és szóljak a szolgáltatónak?! :)

THX

(#6004) human374 válasza Tompie (#6003) üzenetére


human374
tag

Hát ha azóta stabil a hálózat akkor kár vele vesződni.
Shit happens.

(#6005) Tompie válasza human374 (#6004) üzenetére


Tompie
őstag

Most is megszakadt, újra tárcsázott szóval napközben is csinálja, router nélkül is, mert eddig a router hibájára gondoltam.

(#6006) 4Grider válasza Tompie (#6001) üzenetére


4Grider
nagyúr

Ha jól rémlik, DIGI-nél pppoe van. Ott minden egyes kapcsolatfelépítésnél új ip-t kapsz. Itt tehát csak az a kérdés, hogy miért kell 3x egy éjszaka újból felépíteni a kapcsolatot...

(#6007) Tompie válasza 4Grider (#6006) üzenetére


Tompie
őstag

Idáig nem tapasztaltam ilyet, stabil volt a net aztán feltűnt, hogy már minden nap napközben is elmegy a net, majd visszajön, routerbe belépve látom, hogy nincs net.
Másik topikban router hibára gyanakodtak, mert "régi" a router Linksys WRT610N, hálózati adaptert kéne cserélni mert az szokott ilyen hibát generálni a routernél.
DE router nélkül is ezt csinálja, ezért így kb már egyértelmű, hogy szolgáltató a ludas.

(#6008) bambano válasza Tompie (#6007) üzenetére


bambano
titán

nekem akkor kezdett látványosan sokat szakadozni a kapcsolat, amikor rá akartak beszélni, hogy menjek be az irodába szerződést váltani. régi topnetem volt, át kellet írni digi200-ra.
illetve olyat is láttam már, hogyha hirtelen nagy adatmennyiséget tolok, akkor megszakad közben.

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#6009) user12 válasza Tompie (#6001) üzenetére


user12
őstag

A log alapján, szolgáltatói oldalról indult a kapcsolat megújítása (ezesetben ügyfélszolgálat) vagy a pc okozta (pl energiaellátási beállítások miatt kikapcsolta a hálókártyát, linksebességet váltott, stb.)?

Rendszergazda vagyok....ha röhögni lát, mentsen

(#6010) Tompie válasza user12 (#6009) üzenetére


Tompie
őstag

Eddig is ugyan így volt beállítva a PC és tökéletes volt a net, de ma már bejelentettem, azzal akarták nekem magyarázni, hogy hát dinamikus IP van ott változik az IP :) mondom az ok de nem 2-3 óránként :)

(#6011) user12 válasza Tompie (#6010) üzenetére


user12
őstag

Akkor lehet tényleg valami susmus van a háttérben :((

Rendszergazda vagyok....ha röhögni lát, mentsen

(#6012) Tompie válasza user12 (#6011) üzenetére


Tompie
őstag

Sőőőőőt, biztos, mert azóta is ugyan úgy szakadozik a net, közvetlenül gépre kötve router nélkül.

(#6013) bubi92


bubi92
őstag

hejhó

következőre keresek megoldást. van egy kihelyezett telephelyünk(jelenleg átmeneti megoldással megy). szeretnénk kirakni egy szervert, ami ad, dhcp, dns sötöbö szolgáltatást nyújtana. az üzemeltető egyetlen internetet ad. terv a következő.

- a gép VPN-en(forticlient) bejön a mi hálózatunkba, onnan szedi a dc1-ről az adatokat, a fájl szerverről a fájlokat stb stb...
- másik hálókártyán tovább osztja ezt egy switchbe amin a kliensek vannak.

VISZONT, mi azt szeretnénk, hogy a vpn kapcsolat csak azokra a kapcsolatokra legyen korlátozva ami a tartomány irányába megy. ami internetre megy, az kerülje ki a vpn-t és menjen tovább az internet felé, ezzel is csökkentve a vpn adatot, illetve a benti internet terheltségét.

ötlet :F

hashtag: winserv2008, fortigate, forticlient

(#6014) krealon válasza bubi92 (#6013) üzenetére


krealon
Topikgazda

"- a gép VPN-en(forticlient) bejön a mi hálózatunkba, onnan szedi a dc1-ről az adatokat, a fájl szerverről a fájlokat stb stb...
- másik hálókártyán tovább osztja ezt egy switchbe amin a kliensek vannak.

VISZONT, mi azt szeretnénk, hogy a vpn kapcsolat csak azokra a kapcsolatokra legyen korlátozva ami a tartomány irányába megy. ami internetre megy, az kerülje ki a vpn-t és menjen tovább az internet felé, ezzel is csökkentve a vpn adatot, illetve a benti internet terheltségét."

Belso halozatba beengedni olyan telephelyet, aminek van direkt internetelerese, egy biztonsagtechnikai remalom.
Ha egy gepet megtornek a telphelyen, akkor maris tarva nyitva all a ceg halozata a tamadok fele.

Annyi csak a teeendo (tekintve, hogy a kihelyezett szerver tulajdonkeppen router is lesz), hogy a routing-ot beallitod a szerveren, hogy a default route nem a VPN-be menjen.

(#6015) xridergabo


xridergabo
csendes tag

Sziasztok!

Lenne egy olyan kérdésem vagy kérésem, hogy ti milyen hálózati eszközöket javasolnátok egy körülbelül 30 munkaállomásos és egy szintén 30 munkaállomásos de különálló épületben található irodai környezetbe. A két épület optikai kábellel lenne összekötve a távolság miatt. A projekt csak egy feladat, de érdekelne, hogyan illetve mivel lenne érdemes megvalósítani szerintetek.

(#6016) bambano válasza xridergabo (#6015) üzenetére


bambano
titán

ha tisztességes, minőségi munkát kell végezni, és nem veszélyeztet az, hogy a főnök infarktust kap a számla láttán, akkor a régi, cisco cisco cuccokkal csinálnám. 2948g és társai. ha sanszos, hogy ezek árától a főnök bekómázik, akkor meg mikrotikkel.

a cisco termékskálájában levő linksys hagyatékot meg kerülöm, mint a leprát.

nem tudok mostani pontos árakat, de amikor 1-2 éve utoljára cisco-t néztem, a 2948g az bruttóban alulról karcolta a három gurigát, ez az ok, hogy nem szeretem. a mikrotik 60-61 rugó között van, de csak 24 portos, tehát abból több darab kell, ami egyébként se rossz gondolat, ha biztonsági okokból redundanciát is akarsz.

ha úgyis csak házifeladat és lehet álmodozni, akkor álmodj két külön nyomvonalon vezetett optikai kapcsolatot, amit összesen négy mikrotikben végződtetsz. ezekből van olyan, hogy két sfp+ portja is van, amibe 10 gigás optikát lehet dugni (és ez még mindig bruttó 100 alatt van).

a mikrotik programozására nem árt ügyelni, mert nem beszélnek stp-t. [link]

esetleg megnézheted az ubiquity edgeswitch kínálatot is, nekem olyanom még nem volt, nem tudom, hogy milyen.

egyébként nem csak azért jó, ha két épület között optika van, mert a távolság nagy, hanem azért is jó lehet, ha nem egy fázisról megy az egész kóceráj, mert a galvanikus elválasztás is hasznos tud lenni néha.

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#6017) xridergabo válasza bambano (#6016) üzenetére


xridergabo
csendes tag

Köszi az infókat! Átnézem, hogy lenne a leggazdaságosabb megoldani:)

(#6018) Magnat


Magnat
veterán

Üdv,

van valami különbség az nslookup és a ping által használt névfeloldás között?
Röviden a sztori: ts szerverhez kellett rdp kapcsolatokat konfigolni. A certificate miatt nem lehetett ip-re megcsinálni a kapcsolódást, mindenképpen domainnel kellett. A domain név viszont egy nem publikus domain (fogalmam sincs, miért így van megcsinálva), szóval valahogy nekem kellett feloldani. A lokális host szerkesztése céges policy miatt nem opció, így beállítottam (átmeneti jelleggel) egy dns szervert ami feloldja a kérést. 6 gépet állítottam be, ebből 2 érdekes módon vagy 10 percig azt csinálta, h ha nslookuppal megnéztem, feloldotta a beállított dns szerver által a domaint, viszont ha pingetni akartam, akkor ismeretlen hostot dobott és az rdp is ezzel a hibával akadt le. Utána viszont látszólag magától mind a kettő megjavult. A nap végére az egyiknél ismét előjött ugyanaz a hiba, egy darabig szórakoztam vele, végül egy restart megoldotta. Vagy 15 alkalommal néztem meg, az nslookup mindig visszaadta a címet. Sajnos a dns cachet nem jutott eszembe kilistázni... mi okozhat ilyen jelenséget?

̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿

(#6019) brickm


brickm
őstag

Sziasztok!
Az miért lehet, hogy adott 2 router, az egyikbe bejön az ISP közvetlen UTP-n a szolgáltató külső eszközéből, a router tartománya 192.168.1.100-200
Erre a routerre csatlakozik egy újabb router, aminek a tartománya 10.0.0.100-110
HA rácsatlakozok a második routerre, az én IP-m pl 10.0.0.100, a DG 10.0.0.1- viszont ha csinálok egy traceroute-ot a google.hu felé, akkor 192.168.1.1 hálózati eszközből kettőt látok, míg 10.0.0.1 nincs sehol. Ennek mi lehet az oka?
kprint/L]

szerk.:
Az első routerre a második fix ip-vel csatlakozik, 192.168.1.200-as IP vel

[ Szerkesztve ]

(#6020) Gubek-Einste válasza brickm (#6019) üzenetére


Gubek-Einste
Topikgazda

Milyen típusú a két router?

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

(#6021) brickm válasza Gubek-Einste (#6020) üzenetére


brickm
őstag

Mindkettő mezei tplink wr841.
Igazából egy kis kísérlet a dolog alapja, kíváncsi vagyok valamire, aminek része lenne az is, hogy ugye a traceroute pontos útvonalat írjon le.

(#6022) Gubek-Einste válasza brickm (#6021) üzenetére


Gubek-Einste
Topikgazda

A szolgáltatós eszköz milyen típusú? Modem/HGW(router módban van?)/(nem tudod,csak kábel jön)?

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

(#6023) snorbi82 válasza Gubek-Einste (#6022) üzenetére


snorbi82
senior tag

Azt írja utp jön be neki...

IPhone 15 Pro Max, Iphone 13

(#6024) brickm válasza Gubek-Einste (#6022) üzenetére


brickm
őstag

FiberCable-en jön be a pincébe egy lezárt dobozba a net, onnan nekem csak egy CAT5e jön be. Ennyit tudok róla.

(#6025) snorbi82 válasza brickm (#6024) üzenetére


snorbi82
senior tag

Amit én láttam a csatolt képben, hogy a 3. tracertnel szerepel az 10.0.0.1...

[ Szerkesztve ]

IPhone 15 Pro Max, Iphone 13

(#6026) brickm válasza snorbi82 (#6025) üzenetére


brickm
őstag

De annak a hostnak ott a neve: Digi pppoe- az nem az enyém. Az azelőttiek az enyémek.
Áttettem a routeremet 11.0.0.1-re az akkor is ugyan úgy 10.0.0.1 maradt, tehát tuti nem az enyém. Illetve a 192.168x.x maradt kettő host, mint a képe

A poén az, hogyha beteszem a mikrotik rb1100AH-t a jelútba, és adok annak is egy 10.0.0.100-110 tartományt, és ahhoz kapcsolódok, az megjelenik a routlistán. De a hálózati eszköznek márkaföüggetlenül meg kellene jelennie gondolom én

[ Szerkesztve ]

(#6027) snorbi82 válasza brickm (#6026) üzenetére


snorbi82
senior tag

Bocs először azt hittem, hogy a két eszköz egy kicsit megkavarodik az azonos IP tartomány miatt. Tplink eszközöket nem nagyon használtam még, de szerintem nem kéne egymáshoz "idomulni"...

IPhone 15 Pro Max, Iphone 13

(#6028) brickm válasza snorbi82 (#6027) üzenetére


brickm
őstag

Nem kéne ugyanis voltam ma egy helyen, ahol az egyetem egyik épületébe érkezik dual ISP egy asszem juniperbe(de lehet cisco) majd onnan adja tovább a többi épületnek ahol cisco-k vannak... a lényege az egészek, hogy van egy kirendelt hely, ahol valamiért csak tp link wifi routereket tettek le. Konkrétan ugyan ezt a típust. Van is sorba fűzve ilymódon 3 db tp link router és gyönyörűen megjelent az egész route-list. 7 routeren keresztül mentem ki az ISP-re stimmelt is az összes átjáró IP címe. Itthon nálam meg ez van....azt most azt hittem tudok valamit erre rájövök mégse :D

(#6029) snorbi82 válasza brickm (#6028) üzenetére


snorbi82
senior tag

subnet maskok?

Esetleg átjárót adtál meg a 10.os routernel?

[ Szerkesztve ]

IPhone 15 Pro Max, Iphone 13

(#6030) brickm válasza snorbi82 (#6029) üzenetére


brickm
őstag

/24

(#6031) brickm válasza brickm (#6030) üzenetére


brickm
őstag

[link]
Most az egyik TPlink maradt, az adja át az ISP-t a másodiknak, amihez kapcsolódik a gép. Itt meg megvan a gateway. most visszateszem a tp-t kiváncsi vagyok így is visszaáll-e.. Sőt, beteszem harmadiknak.

(#6032) brickm


brickm
őstag

Másik kérdésem:
Adott 3 IP kamera nálam a lakásban. Helyi NVR rögzít. Szeretném teljes mértékig eltüntetni külső szemek elől a kamerákat (persze anélkül, hogy leválasztanám őket a villamos hálózatról.
Ti ezt hogy oldanátok meg?
Mondjuk első gondolatom, hogy a kamera portjait a külső porto szempontjából eltérítem egy forwarddal.
Pl a 10080-as HTTP portnak megadom, ha kívülről kérdés indul az 10080-as portra, akkor az a belső, mondjuk 10090-es portra irányuljon, ahol nincs semmi.
Ez járható út?

Másik gondolatom, hogy beteszek még egy routert, arra megy az NVR is, meg a kamerák is, az NVR-t meg kiportolom a netre. Melyik a jobb megoldás szerintetek?

(#6033) Gubek-Einste válasza brickm (#6032) üzenetére


Gubek-Einste
Topikgazda

Egyszerűbb az eltérítés de ha nincsenek a kamerák kiengedve akkor kívülről hogyan lehetne őket elérni?

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

(#6034) brickm válasza Gubek-Einste (#6033) üzenetére


brickm
őstag

Maga az NVR lenne kiengedve. Vagy másik megoldás, hogy VPN-nel lépek be a hálózatomba, és így érem el az NVR-t, Igazából az sem baj, ha nem érem el kívülről az NVR-t ugyanis nem az a cél, hogy távolról figyeljem az eseményeket, bár nem lenne az se hátrány, hanem bizonyos dolgokat szeretnék utólag visszanézni amik itthon esetlegesen történnek a távollétünk alatt, vagy míg alszunk.
Konkrétan arra lettünk figyelmesek, hogy dolgok nem ugyan gy vannak amikor hazamegyünk, mint amikor otthagytuk őket, szeretnénk megtudni mi okozza ezt a jelenséget. Ám ehhez gyakorlatilag minden helyiséget be kellett kameráznom és nem szeretném ha kijutna a nyilvánosság szeme elé, érthető módon.

(#6035) sonar válasza brickm (#6034) üzenetére


sonar
addikt

Vagy ha az otthoni routeredet ssh-n el lehet érni akkor onnantól kezdve bármilyen tunnelinget tudsz csinálni v akár ssh -val vpn-t.Harmadik megoldás meg, hogy ha nem vagytok otthon akkor cloudba is tolja fel a képeket, videókat (erre mondjuk lehet scriptet kell irni)
szerintem az ssh tunel a leggyorsabban kivitelezhető.

A tudást mástól kapjuk, a siker a mi tehetségünk - Remember: Your life – Your choices!

(#6036) brickm válasza sonar (#6035) üzenetére


brickm
őstag

Igazából egy tplink trwr 841N routerről van szó. A security fül alatt van pptp, ami tudtommal a vpn funkciót takarja, de nem találtam rá hol lehetne ezt konfigurálni bővebben, illetve, hogy mit engedjen csatolódni és meddig, meg hogy.

(#6037) sonar válasza brickm (#6036) üzenetére


sonar
addikt

ezt a routert konkrétan nem ismerem, de a pptp (talán) a legegyszerűbb vpn kliens. (linux alá csináltam 2 éve)
Nativan tudsz win alól csatlakozni.
googli első találata: [link]
ha vpn-ezel akkor gyakorlatilag távolról a belső hálóba kerülsz és mindent elérsz addig ameddig csatlakozva vagy. Hátránya, hogy ilyenkor minden forgalmad (tehát amit netezel az is) a routereden megy át, és ha lassú a neted akkor nagyon lassú lesz az egész. Szemben a tunelezéssel amikor csak a kivánt szolgáltatás jön az otthoni hálódból

szerk:
pptp-t enterprise környezetben erősen tiltják mert gyenge a titkositása
csak otthoni környezetben ajánlott ha más megoldás nincsen

[ Szerkesztve ]

A tudást mástól kapjuk, a siker a mi tehetségünk - Remember: Your life – Your choices!

(#6038) Magnat válasza sonar (#6037) üzenetére


Magnat
veterán

Hi,

nem halad át minden forgalom a routerén, ha úgy van beállítva. Vpn kapcsolat tulajdonságai, ipv4 tulajdonságok, speciális, IP beállítások fülön: pipa kivesz az "Alapértelmezett átjáró használata a távoli hálózaton" elől.

[ Szerkesztve ]

̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿

(#6039) sonar válasza Magnat (#6038) üzenetére


sonar
addikt

Ezt jó tudni. Thx.

A tudást mástól kapjuk, a siker a mi tehetségünk - Remember: Your life – Your choices!

(#6040) brickm válasza sonar (#6037) üzenetére


brickm
őstag

Ezt a leírást én is felfedeztem tegnap, csak egy bökkenőm van vele, mégpedig, hogy nálam nincsenek ilyen lehetőségek sehol, hogy pptp server\kliens szeretnék lenni.

A Network> WAN részen belül van olyanom, hogy PPPOE helyett PPTP.
Itt kér f.nevet jelszót. Viszont ha én itt bejelentkeztetem esetlegesen mondjuk a te VPN szerveredet, akkor hogy lesz netem?
Mert PPPOE nélkül meg én nem kapok külső IP-t.

(#6041) sonar válasza brickm (#6040) üzenetére


sonar
addikt

Helló,

Közben néztem én is emulátorral, igen v pptp v ppoe. Marad a tunnel v összedobsz egy vpn servert (nvr-re esetleg)

A tudást mástól kapjuk, a siker a mi tehetségünk - Remember: Your life – Your choices!

(#6042) brickm válasza sonar (#6041) üzenetére


brickm
őstag

Emulátorral?:D Felcsigáztál, ennek utánanézek most.

Igazából van egy gép a álózaton, ami szinte non stop megy, az teljesen jó lenne nekem VPN szervernek. Win10-es.
Viszont akármit csinálok nem akar összejönni a dolog, konkrétan nem tudok klienssel hozzákapcsolódni.
Több leírást is megnéztem, legutoljára pl ezt:
[link]

Röviden:
A hálózati adaptereknél létrehoztam egy új bejövő kapcsolatot, adtam neki egy user-t (újat csináltam erre a célra, vpn a neve vpnproba123 a kódja.)
A netes checkboxot bepipáltam, A TCP\IP részt gyárin hagytam.
A routerben forwardoltam a portot az IP címemhez, DMZ-vel is próbálkoztam, mind sikertelenül.
Az IP címemet követi egy DNS szerver, de az IP címmel magával se tudtam kapcsolódni, próbáltam publikus IP vel rendelkező külső hálózatból, szintén WIN10-es OS-el, XP-vel, telefonnal. Semmi.
Esetleg valami ötlet mit hagyhattam ki?

(#6043) sonar válasza brickm (#6042) üzenetére


sonar
addikt

Most passzolok, nincs időm átnézni, hogy hol lehet a hiba. Esetleg próbáld ki a teamviewert, annak is van vpn-es opciója és akkor a routeren se kell semmit se babrálnod

A tudást mástól kapjuk, a siker a mi tehetségünk - Remember: Your life – Your choices!

(#6044) ngabor2


ngabor2
nagyúr

Torrentes gondom van, valószínűleg tűzfal környékén.

Adott egy Linksys WRT4300 router és egy Zyxel NSA325v2 NAS. Ez utóbbin megy a Transmission, jó sebességgel. Viszont passzívan, nem tud feltölteni.

A transmissionban beállítottam fixre a portot (21234), a firewallban mindenfele engedtem ezen a porton minden forgalmat, de semmi változás.

Korábban ugyan ezen a porton a router TM-jét használtam külső vinyóval, az aktív volt, csak az usb 2.0 miatt lassú.

Ezt megpróbáltam átolvasni, de hamar feladtam, nekem kínai...

Ami a legszebb, hogy win alól ugyan ezen a routeren keresztül megy aktív módban a torrent, tehát valahogy megoldhatónak kell lennie.

(#6045) snorbi82 válasza ngabor2 (#6044) üzenetére


snorbi82
senior tag

(hüle kérdés: a nas hálózati beállításaiban néztél már körül?)

Bár most gyorsan néztem pár oldalt, és páran panaszkodnak, hogy látszólag tölt vissza, de valójában nem... Persze megoldást nem írták oda...

[ Szerkesztve ]

IPhone 15 Pro Max, Iphone 13

(#6046) ngabor2 válasza snorbi82 (#6045) üzenetére


ngabor2
nagyúr

Közben ez megoldódott, a routeren fw-t cseréltem le gyárira, most már jó.

(#6047) Chosen


Chosen
addikt

Sziasztok!

Egy Asus RT-N12 C1-en próbálok nvramot erase-elni. Telnet engdélyezve a menüben, vizsont PuttY-ból vagy cmdből elérve a routert a következő történik. Kidobja, hogy írjam be a felhasználónevet (pl admin), megvan, utáni kéri a jelszót. Ide viszont nem tudok beírni semmit :F Egyetlen gombra reagál, az az enter. Mivel üres a mező ezért természetesen a router nem enged be. Mitől csinálhatja ezt? Hogy írhatnék be pw-t is?

(#6048) bambano válasza Chosen (#6047) üzenetére


bambano
titán

telnetnél a jelszót nem írja ki. vagy félreértettelek?
esetleg próbáld meg puttyban a local echo-t bekapcsolni. ekkor mindent duplán fog kiírni, amit a router ír ki, de látni fogod azt is, amit te írtál be.

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#6049) Chosen válasza bambano (#6048) üzenetére


Chosen
addikt

My God! Tényleg csak ennyi volt a gond, hogy a jelszó beírásnál nincs visual feedback. Beírtam, enter és bent voltam. Nvram erase is sikerült, úgyhogy köszönöm! :R

(#6050) w.miki


w.miki
veterán

Kollégám rendszeresen lehasználja a céges mobilnetet.
Glasswire alapján a legtöbb forgalom a:
37.48.71.21 (és .24) ip címre, és a
smooth.edgexxx.rtl.hu oldalakra mutat.
Hogyan tudnám kideríteni, mi van ezeken az oldalakon?
(Gondolom filmek, de konkrétabban?)

[ Szerkesztve ]

Olcsó kütyük: http://tiny.cc/fbkutyu

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  Hálózatokról alaposan (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.