2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Játékok rovat

World of Warcraft - Szenvedély?

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Sziasztok! Ez az első írásom itt, úgyhogy nem is tudom hogy fogjak hozzá. Amiről mondani...

[ ÚJ TESZT ]

Sziasztok! Ez az első írásom itt, úgyhogy nem is tudom hogy fogjak hozzá.

Amiről mondani akarok pár szót, az napjaink legismertebb, legnagyobb online MMORPG-je, a WoW, és a hozzá alakított emberi életmód.

Kezdjük az elejéről. Tavaly augusztusban vettem meg a WoWot a nyári fizetésem egy részéből. Nagyon sok jót hallottam róla, hihetetlen játékélmény, szabadság, satöbbi. Nyomban fejest is ugrottam bele, mondanom sem kell, teljesen elvarázsolt. Először egy sámánt indítottam, rengeteget játszottam vele, minél hamarabb el akartam érni a 60as szintet. Aztán amikor meglett a 60, elkezdtem PvPzni, hogy legyenek jobb cuccaim. Amikor lettek jobb cuccaim, akkor megpróbáltunk felépíteni egy guildet amivel lehet raidelni. Stb stb. Mindig volt valami indok ami miatt játszani kellett. Észre sem vettem, hogy egyre kevesebb időt töltök a családommal, a szerelmemmel (aki persze ezt többször is szóvá tette), a barátaim lassan elmaradoztak mellőlem. Ez nekem fel sem tűnt, csak játszottam tovább. Aztán a játékbeli társaim átmentek egy másik szerverre, szövetséges oldalon új karaktert kezdtek. Kis idő elteltével követtem őket, ezúttal Warlock karaktert indítottam. Ezúttal, tapasztalatok birtokában sokkal hamarabb elértem a 60as szintet, egy általunk szervezett guilddel hamar sok jó cuccot szereztünk. Ekkorra már teljesen elhanyagoltam egyetemi tanulmányaimat, mindenféle kibúvót kerestem csak hogy minél többet játszhassak. S ami még rosszabb, minden segítő szándékot valahol támadásnak vettem. Barátnőmmel egyre gyakoribbak lettek a veszekedések is. Aztán kiléptem a magyar csapatból egy külföldi guildbe nézeteltérések miatt. Minden nap raideltem. Nagyon jól haladtunk.

Aztán hála Istennek a Blizzard kiadta a legfrissebb patch-et, amiben már az új Burning Crusade-s talentek vannak, a sok bug miatt, a lagos szerverek miatt a raidelés teljesen leállt, kicsit lélegzethez jutottam, mondhatni ''felébredtem''.

Ahogy szétnézek magam körül, sok-sok szemetet, flakonokat, zacskókat, csokispapírokat látok mindenfelé, hónapok óta nem csináltam rendet a szobámban, nem porszívóztam, a webböngészőmben csak WoWos linkeket találok, mást elvétve. A bioritmusom teljesen felborult, nappal alszom, éjszaka játszok. Illetve játszottam, most próbálok erőszakkal időben elaludni, és felkelni. Egy kicsit meg is híztam. Barátnőmmel a szakítás szélén táncolunk, minden erőmmel azon vagyok hogy vissza tudjam szerezni. Remélem még sikerül... Itthon mindennaposak a veszekedések, remélem még helyre tudom hozni az életem. Arról nem is beszélve, hogy ez a félév sem lesz meg az egyetemen. Mivel nem jártam be órákra és nem tanultam semmit. Mindent elkövettem hogy minél többet játszhassak.

Ez a második napom WoW nélkül, eddig jól telik.

Ez nem egy példabeszéd. Nem bölcselkedő iromány. Nem egy újabb valaki akinek lövése sincs a WoWról. Ez egy HC player vallomása, nem Frei Tamásé... Aki tudja mire gondolok az érti. Én örülök hogy felébredtem, és remélem hogy még nincs veszve minden.
Talán amiatt volt ez az egész hogy törekszem mindenben a legjobbnak lenni, a legjobban felszerelt, legjobban játszó játékos akartam lenni. Azt hiszem elég jó is voltam. De mit kaptam érte cserébe? Semmit.

Természetesen a legtöbbek nem ilyen szinten játszanak a WoWval. Nem szorítják háttérbe az életüket a WoWért. Ez így van jól, soha ne is változzon meg. Aki viszont egy picit is magára ismert a fentiekben, az gondolja meg, hogy megéri-e?
Megéri-e az életnek hátat fordítani?
Az emberi kapcsolatokat megszakítani?

Köszönöm hogy végigolvastál. Esküszöm hogy csak a jó szándék vezérelt.
És felvállalom ki voltam:

Evalie - lvl 60 Human Warlock @ [ EU ] Xavius
[link]
Warlock Class Leader of Just Quit
Total played time: 73 days, 21 hours, 55 minutes, 25 seconds

Dwayanu - lvl 60 Tauren Shaman @ [ EU ] Bloodscalp
[link]
Egykori Shaman Officer, Lego Warriors HUN (Rest in peace)
Total played time: 89 days, 23 hours, 8 minutes, 51 seconds

A többi kisebb altot nem írom ide.

(Megjegyzés azoknak akik esetleg nem tudják: A Total played time órája mindig ketyegni kezd, amikor belogolsz, és megáll amikor kilogolsz. Tehát a 73 nap pl nem azt jelenti, hogy összesen kicsivel több mint két hónapot játszottam, és a két hónap alatt aludtam, moziba mentem, söröztem, stb. Ez a tiszta játékidő, ugyanis ha kiloggolsz megáll az óra...)


BŐVÍTVE:

Megnéztem a wow-europe.com -on a ''full payment history''-t. 2005 Augusztus 15-én regisztráltam. 2006 December 17-én mondtam azt, hogy állj. Ez pontosan 489 nap, ha jól számoltam.

A fenti két karakter játszott idejéhez 3 órát adva (amennyit minimum biztosan eltöltöttem kisebb karakter) 164 lejátszott nap jön ki.

164 / 489 = 0,33538

Ami azt jelenti, ha helyesen értelmezem az adatokat, akkor minden napom 1/3át, azaz legalább 8 órát (azért legalább, mert szerintem több időt töltöttem a kisebb karakterekkel, vagy például nem működő szerver esetén a csatlakozást próbálgatva) a WoW töltötte ki.
S persze nekem is voltak olyan napjaim, amikor egyáltalán nem WoWoztam... Ez csak az átlag...

Gondolkozzatok el ezen, és ha akarjátok, a fenti módszerrel számoljátok ki Ti is, hogy 1 nap alatt mennyi időt vesz el a WoW!

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.