2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

VPN-1 SecureRemote-SecureClient NGX R60 HFA1

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Lehet, hogy csak én keveredtem bele ennyire ebbe a VPN kliensbe, de már emlékeztetőnek...

[ ÚJ TESZT ]

Lehet, hogy csak én keveredtem bele ennyire ebbe a VPN kliensbe, de már emlékeztetőnek is megéri legépelni a tapasztalataimat. Muszáj volt használnom ezt a klienst ezért muszáj volt megtanulni, hogyan konfigurálhatom könnyen, gyorsan, kényelmesen. Egyszóval: hatékonyan.
A történet ott kezdődött, hogy a cégem lecserélte a symantec VPN szerverét és telepítettek helyette egy checkpointosat. ezzel nem is volna semmi gond. A telepítő anyagot elérhettük és már mehetett is a móka. Pontasabban csak mehetett volna, mivel leírást azt nem kaptunk hozzá. Pár szóban megemlítettek néhány fontosabb tulajdonságot és ezzel le is volt tudva a dolog. (Na innen lesz izgalmas.)
Szakmai önelégültségből vagy mert csak, nem is kértünk segítséget tőlük. Gondoltuk megoldjuk magunk is. Nem lehet ez olyan bonyolult. Az volt.
Simán véigmentem a telepítésen a Next, Next, Next End módszerrel. Közben volt egy rádió gombos választási mód. SecureClient vagy SecuRemote. Hm. ''Valahonnan'' megneszeltem, hogy a Remote a jó választás Next, Next End.
Csakhogy innen jöttek a gondok. (Vagy ezt már írtam?)
Be is másolom a hibaüzenetet. Aszongyahogy':
/*szerkesztés alatt. a kép hiányzik.*/
A 3. laptop után már a szívgörcs kerülgetetett. Mindíg ugyanaz a hibaüzenet. ...Internal Error...
Tudni kell még, hogy ezeken a laptopokon symantec anti-virus és tűzfal van telepítve. Szénné konfiguráltam a tűzfalat. A VPN-1 SecureRemote\SecureClient NGX R60 HFA1 kliens minden komponensét permit all-ra adtam hozzá, de semmi. Ugyanaz a hibaüzenet. Ekkor már tényleg el voltam keseredve.
El kezdtem kutatni a netet. Találtam is mindenféle nyalánkságot. Linkeket, doksikat, tanácsokat és fórumokat. A megoldást viszont nem találtam meg. Nem értettem a dolgot, hát miért ilyen bonyolult ez. Telt-múlt az idő és egyszer átmentem a kollégámhoz.
Ő is végigjátszotta azt, amit én, de neki sem volt más ötlete.
(Most jön a csavar.)
Leszedi a gépről és neki áll installálni. Eljut a rádió gombig és alapból a SecureCliet van kiválasztva. Valaki bejött, megzavarták és hírtelen nyomott egy nextet (elméletileg a rossz telepítő anyag települt). Tiszta ideg meg minden ;)
Újra indítjuk a gépet és láss csodtát. Minden működik, ahogy kell.
Na ennyit erről. bah.
/*szerkesztés alatt*/

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.