2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Újabb Androidos játékaink és a WP7

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Kicsit ellazultuk a fórumozást a nagy meleg miatt, de most az ősz beköszöntével beszámolok arról, ami a...

[ ÚJ TESZT ]

Kicsit ellazultuk a fórumozást a nagy meleg miatt, de most az ősz beköszöntével beszámolok arról, ami a nyáron történt!

Nos, májusban kiadtuk a Jewels?Fruits! nevű játékunkat, ami ahogy a nevében is utal rá a Jewels-re avagy Bejeweled-re épít logikáját tekintve. Tehát szomszédos gyümölcsöket kell cserélni, hogy 3 vagy több legyen.

Érkezett rá panasz, hogy a Fruits & Fun kicsit bonyolult és, hogy a Jewels mennyivel jobb. Nem akartuk a felhasználókat megfosztani a gyümölcsös Jewels-től, így hát elkészült ez is. A hagyományos játék kedvelőinek meghagytuk a klasszikus módot, a pergősebb játékot kedvelők számára készült az „árkád” mód.

Itt mindenféle extra dolgot kapunk, pl. villámot, ami egész sorokat és oszlopokat töröl, illetve a narancsnak is más funkciója van: itt amelyik típusú gyümölcsre ráhúzod a narancsot abból mindent eltüntet a tábláról.
Ha ez még nem lenne elég kihívás, akkor lehet próbálkozni az időkorlátos móddal.

Kicsit feldobtuk a régi barna hátteret és ehhez képest átszíneztünk dolgokat. Akinek az első tetszett, annak valószínűleg ez is fog, akinek az első nehéz volt, annak pedig hajrá! :)

Ezenkívül épp a hétvégén készültünk el a Fruit Swipe! nevű játékkal, ami még mindig gyümölcs, de most képernyőtakarításra optimalizálva :).

Itt még tovább egyszerűsödött a logika, ujjal kell összekötögetni az azonos gyümiket (arckifejezés nem számít) függőlegesen vízszintesen vagy átlósan és persze bármikor irányt változtathatunk vagy visszafordulhatunk.
A lényeg az, hogy másfajta gyümölcsöt nem tudunk átugrani. Ez a játék is a Jewels?Fruits!-hoz hasonlóan 3 játékmódot tartalmaz, ami hasonló elven működik mint eddig.

Egy kicsi csavar van még a játékmenetben, miszerint, hogy egy adott lépésszámmal indulunk a pálya elején és ennyiből kell megoldani. Persze, hogy ne legyen ennyire nehéz a dolog a minimum 4 elemű sor ingyenes és a minimum 8 eleműért pluszlépés is jár. Sok ilyen ismétlése pedig a bónuszunkat növeli, amivel az utána következő lépéseink pontszámát felszorozza. Vigyázat, azonban ha rövidet húzunk, akkor a bónusz elvész!

A téma megint más, most egy kellemes hegyi tájra menekültek a gyümölcsök :)
Nyugalom az űrbe nem fogjuk felküldeni őket. :)

Mindkét játék magyar nyelvet is tartalmaz.

***

A nyáron próbálkoztunk egy kicsit más platformok felé kacsingatni, ennek eredményeképpen elkészült a WindowsPhone-os verzió és a Microsofttal történt pingpongozás eredményeképpen el is érhető az App-Hub on: ingyenes és fizetős verzióban is. Kicsit magam ellen beszélek, de érdemes elsőként az ingyenest kipróbálni mert az ismerősi körünkben nem sok a WindowsPhone felhasználó ezért kisebb tesztelésen esett át mint az Androidos.

A fórumban várjuk a véleményeteket, ötleteket és persze konstruktív kritikákat!

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.