2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Telefonjaim története: 100% nosztalgia

A minap töltögettem a régi telóimat (éves aksikarbantartás) és olyan nosztalgia fogott el, amilyet ritkán érez az ember.

[ ÚJ TESZT ]

A legújabb, és a jövő...

Bár jelenleg az S7 Edge-et használom, azért ha adódik egy jó vétel, kikacsintok. Nemrég (a cikk írásának megkezdése óta) lejárt az egyik nevemen lévő szám hűsége, egy kis csomagé, így a szolgáltatómnál vettem rá egy CAT B30-at. Miért? Mert valamiért imádom a masszív, megbízható dolgokat. Tudom, hogy nem túl trendiek, és igazából szükségem sincs rájuk, mégis rajongok az ütés- víz, és mindenálló dolgokért. A megbízhatóság számomra nagy erény.

Még az ütésálló fényképezőmet is ütésálló szilikon köpenyben használom. Ugyanakkor, pont azért, mert nincs rájuk szükségem, nem is szoktam pénzt áldozni az ilyen kütyükre. De most adódott ez a lehetőség, hogy ötezer forintért enyém lehet egy 25 ezres, mindenálló teló. Hát annyit megért. Igaz valószínűleg sosem fogom használni, ott fog porrá omlani a szekrényemben kb. 5 perc üzemidővel (mert hát azért csak kipróbáltam), de legalább elmondhatom, hogy van. :)

Mit hoz a jövő?

Erre a kérdésre nehéz válaszolni. Az majdnem biztos, hogy az S8 széria ki fog maradni nekem, egész egyszerűen nem tetszik, aránytalannak érzem, az ujjlenyomat olvasóval is mellélőttek.
Ha most kéne választanom, valószínűleg a Huawei P10-et választanám, mert fém, nem túl nagy, vékony, jó a kamerája, jól összerakott kis termék.
Ami ellene szól, a béna ujjlenyomat olvasó, és az iPhone koppincs GUI. Azt már az iPhone-on is utáltam, nem értem, miért kell másolni. Stock Android rulez.

De a cég iszonyatosan fejlődik, 2 éve még nem hittem volna, hogy egy Huawei csúcsmodellre azt mondom "ez jobban kéne, mint egy Samsung".
Igaz, 2007-ben nem hittem volna, hogy egy nap azt mondom: "ez a Samsung jobban kéne, mint egy SonyEricsson".
Változik a világ, manapság talán túl gyorsan is.

Ami biztos, hogy a következő telóimnál is fontos lesz, hogy fémből legyenek, vízállóak, csúcs hardverrel, kamerával, és ne legyenek túl nagyok. Majdnem biztos, hogy nehéz, vagy lehetetlen lesz ilyet találni, de meglátjuk. Az Samsung S szériája nekem nem tetsző irányt vett (ami semmit nem jelent, mert a valaha volt legsikeresebb Samsung) de az "A" széria egyre szebb, egyre jobb, és egyre jobban tetszik.

Remélem egyszer eljön az a világ, mikor az ember maga legózhatja össze, mit kér egy telefonba, mint ahogy most egy új autót meg lehet rendelni. Abban nem hiszek, hogy olyan moduláris technológia egyhamar megjelenik a piacon, mint a Google Project Ara, de az nem lenne rossz, ha pár paraméterre lenne az embernek befolyása. Pl.: fémből vagy üvegből kéred a hátlapot, esetleg fából? Erősebb vagy gyengébb procival? Kisebb, vagy nagyobb kijelzővel, stb. 4-6 vagy 8 GB RAM-mal?

Valami ilyesmit szívesen látnék.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.