2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

T-mobile MDA Compact

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Heló mindenki... Az előző cikk (''Okostelefonok vagy idegesítő kütyük?'' juttatta eszembe,...

[ ÚJ TESZT ]

Heló mindenki... Az előző cikk (''Okostelefonok vagy idegesítő kütyük?'' juttatta eszembe, hogy írhatnék egy cikket a telefonomról melyet már augusztus óta gyűrök és próbálom kiaknázni a képességeit.

Nos igazából ez egy lebutított változata egy híres, Qtek S110-esnek mely a világ legkisebb PDA-telefon kombójaként terjedt el régebben. Ez a változat egy kisebb 200MHz-s Texas processzor, ami hétköznapi dolgokhoz tökéletesen elég, ám mikor komojabb alkalmazásokat akarsz futtatni, akkor azért zavaró tud lenni és nagyon könnyen lelehet terhelni...
Én elég sok programot felpakoltam a telefonra többek között találtam egy programot, amiről azt az infót irták egy oldalon, hogy egy lebutított photoshop szerű valami... Hát ez a ''lebutított photoshop'' = paint... körülbelül annyit tudok, hogy rajzolok benne valamit meg összevissza tudok mindent kevergetni színek terén, de baromira értelmetlen program...
Amire ez a telefon szerintem iszonyatosan jó, az a filmnézés... A telefon hatalmas kijezlővel rendelkezik (egyszerű telefonokhoz képest legalábbis óriási) amin tökéletesen lehet filmetnézni, akár 320x240-es felbontásban is... Igaz egy film így ekkora felbontásban szép minőségben akár 200-300 MB méretű is lehet, de szerintem az utolsó bitig megéri =)
A beépített kamerája egy 1.3 megapixeles kis valami ami hogy őszintén bevalljam nem valami csodálatos...
Az előző telefonom egy Sony Ericsson W800i volt (sajnos szériahibás volt ezért cseréltettem ki erre...) és azt a 2 megapixeles kamerát ami abba volt, szerintem jópár telefon megirigyelhetné... Abban volt auto-focus és ez nagyon sokat számított...
Viszont videóban az MDA viszi a prímet... Akár 320x240-es felbontású videót vehetünk fel rögtön AVI-ba, de programmal akár a 640x480-as videók is megoldhatóak, bár kevés olyan program van, ami nem lassul be 20 FPS alá. Személyesen azokat a programokat ajánlom amelyekkel kilehet kapcsolni, hogy felvétel közbe látjuk a kijelzőn, ugyanis ezek több FPS-el vesznek fel.
A telefonon összesen 8 gomb van plusz a kurzor gombok és a hangerő. Nincsenek számok, betűk, semmi... Mindent a kijelzőn oldhatunk meg. Ezen gyárilag Windows Mobile 5.0 volt amivel én teljes mértékben megvagyok elégedve. Szépen felismeri a kézírás módban a betűket (csak szépen kell írni hozzá =) ) ennek köszönhetően ha valaki ügyes, elég gyorsan írhat SMS-t. Viszont ha valakinek nem megy akkor egy virtuális billentyűzeten is írhat.
Nálam az egyetlen probléma ezzel a telefonnal, hogy valami idióta barátom a kijelző közepét olyan erősen nyomkodta a style-cerkával, hogy most már ott alig érzékeli ha kattintok a cerkájával.
A telefonhoz kapunk elég sok apróságot. A dobozban található a telefonon kívűl, egy MMC kártya bővítő helyére betehető porvédő ( igazából nemtudom mi az értelme, szerintem csak annyi, hogy ne porosodjon be a tok, mert a telefon tetején található ), egy kis tok, egy tartalék style, a töltője, egy USB kábel, 2-3 CD (egyiken a magyarítás is megtalálható, de én nem ajánlom, ugyanis nekem kifagyott tőle a rendszer, mikor sim-kártyát cseréltem és ezért hard-resetelhettem a gépet...) és egy fülhallgató.
Igazából én nagyon megkedveltem ezt a telefonomat, ám bevallom őszintén a W800-asomat sokkal, de sokkal jobban szerettem. Ez is gyönyörűen szól és bármit lehet rajta csinálni, sőt, lényegében többet is tud mint a W800, de az a telefon sokkal szebb, jobb és nekem az marad az igazi telefon =)

Nos azért egy két kép:

A headset: [link]
A telefon: [link]
Windows Media Player: [link]
Egy kép amit a w800i tud: [link]
És a kontra az MDA-val [link]

(u.i. bocsi a robogós képek miatt, csak ezeket találtam most =) )


Nos remélem teccett az írás mindenkinek, nézzétek el ha hibák vannak benne, ez az első eset, hogy ilyenre vetemedtem =)

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.