2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Akármi rovat

Ser, vagy ser?

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Életem ártatlan örömei címmel – a nagy elődöktől tanultak szerint – egy pár velem megesett...

[ ÚJ TESZT ]

Életem ártatlan örömei címmel – a nagy elődöktől tanultak szerint – egy pár velem megesett történet.

Egy szép nyári kora estén a szomszédommal „Kopasz” Gyulával a világ nagy dolgairól beszélgettünk az egyik búfelejtő intézetben. Szerettem vele eszmét cserélni, mert ő is másként látta világot, mint a többi átlagos ember. Ezt jól tükrözte a tarkójáig érő homloka is fiatal kora ellenére. Sokszor az eszmefuttatásunkba nem is tudtak mások beleszólni, hisz mi már félszavakból is értettük egymást, és hasonló volt az asszociációnk. „Normális” ember a harmadik mondat után hanyatt-homlok menekült mellőlünk.
Éppen valami nagyon fontos, világmegváltó problémával álltunk szemközt, jócskán pusztítva az intézmény ital, pontosabban sör készletén. Záróra! Zavarta meg a beszélgetésünket a tulaj. Gyorsan megmentettük a maradékot és elindultunk haza. Az úton eszembe jutott, az akkor oly divatos reklám: Miért ser a ser? Mind a ketten az említett Kaiser-t ittunk az este, az elfogyasztott mennyiség, most másodlagos. Gyula barátom azonnal kapcsolt: - Teszteljük le!
A szót tett követte és egy éles bal kanyar. Arra volt ugyanis a másik, még nyitva tartó intézmény. Megérkezésünk után azonnal rendeltünk két Gösser-t. Kéjesen ízlelgettük, kóstolgattuk. De igazából nem jutottunk definíció szintre a problémával. Jócskán elszalad már felettünk az idő, és mi még mindig ott álltunk a kérdésünkkel, megválaszolatlanul.
De az éjfél és egy kedves ismerős kegyes volt hozzánk. Mint mentő angyal jött felénk, és a szokásos: - Mi újság fiúk? – kérdése után elmagyaráztuk neki, hogy mi az éppen fennálló probléma. Erre nagyot kacagott, és könnyein keresztül tagoltan, a nevetéstől el-el csukló hangon közölte velünk: - B*sszátok meg! Így a büdös életbe sem tudtok döntést hozni, hisz a Gösser is „ser”!
Megdöbbentünk a válaszon, és már azon kezdtünk el gondolkozni, hogy bevesszük a csapatba, de az itteni csapos is megunta a jelenlétünket. – Záróra! – hangzott a számunkra porig sújtó hang. Megmentettük az enyészettől a maradékot, és kimért léptekkel elindultunk hazafelé.
Mivel a bizonyítás sikertelennek lett minősítve, a kérdés megválaszolatlan maradt. Azóta sem tudom, hogy miért Ser a ser.

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.