2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Akármi rovat

Sámson, a drótszamár

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Sámsonnal régóta vagyunk jó viszonyban. Ő sosem hagyott cserben és én is mindig vigyáztam...

[ ÚJ TESZT ]

Sámsonnal régóta vagyunk jó viszonyban. Ő sosem hagyott cserben és én is mindig vigyáztam rá. Szóval ismerjétek meg :[link]

Remélem felismertétek, hogy egy kis Simsonról van szó. Ekkor még nagyon ''szűz'' volt, 23 éves kora ellenére. Csak apukám tette bele a 4.sebességet. Rajta tanultam meg motorozni pedig egész életemben rühelltem a motorokat, egészen addig amíg rá nem ültem unokatestvérem szimójára. Na ott vége lett minden előítéletemnek, elkezdtem a jogsit és megkértem apámat, hogy had legyen az enyém sámson. Így is lett megszereztem a jogsit 3 hónapon belül. Addigra úgy-ahogy megtanultam motorozni (elindulás, váltás).

Sokat motoroztam a szomszégokkal de nekik mindig erősebb jobb motrjuk volt/van. Kínoztam is Sámsont, majdnem mindig üveghangon járt szegény. Meg is lett a foganatja. Egy nap elmentünk egy viszonylag nagyobb körre. Hazafelé Taksony elött elszállt a gyujtás. Gyertya ki nincs hézag. Na vajun mi ütötte össze?? Nem találtam semmi értelmes választ ugyhogy szétnyitottam és tovább mentem. Pöccrre indult úgyhogy rendes tempóban mentem tovább.
Aztán az egyik kanyar kigyorsításán olyan 40 körül beblokkolt a hátsó kerék. Hát rendesen leizzadtam. Nem lehetett se berugni se betolni. Szerencsére volt velünk egy nagyobb motoros és hazahúzott.

Itthon ledobtam a bukót és gyorsan lekaptam a hengerfejet. Hát kiderült mi történt. Eltört a csapszeg és mivel a dugó el tudott mozdulni ez nyomta össze a gyertyahézagot. Tovább nézegettem és megláttam egy alátétet a dugó és a persely között. E miatt szorult meg.
Elvittuk a szerelőhöz aki mondta, hogy fel kell furni mivél szét lett nyírva a persely. Erre meg jött a kedvem és megkértem hogy akkor már egy kis tuningot is tegyünk bele.
Egy héten belül készen lett az új 60 ccm-es tuning blokkom 3,5 lóról kb 5 pacira hergelve.
Ment is mint a golyó.Gondoltam akkor már nézzen is ki jól ugyh. mekiálltunk lefújni. Egész jól sikerült de egy éven belül megmarta a benzin és felhólyagosodott.
Nemrég kapott egy metálfényt és így már teljes értékű kismotor lett. Azóta rengeteg robogós lepődik meg zöld lámpánál, mivel iszonyat módon megy, kb 75 a vége és 6 mp alatt ér 60 ra de utána kínszenvedés tovább gyorsulni. Nagyon szeretem ezt a gépet és ezt ő is meghálálja.

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.