2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Akármi rovat

Rendezvényekhez: Casa de la Musica

  • (f)
  • (p)
Írta: |

A Mobile Meeting 2010 helyszínének bemutatása.

[ ÚJ TESZT ]

A jó rendezvény alapja a jó helyszín. Valószínűleg nem kell profi rendezvényszervezőnek lenni ahhoz, hogy ezt az alapvető igazságot meglássa az ember, mi legalábbis így gondolkodtunk a Mobile Meeting 2010 szervezése közben. Bogdán kollégámmal helyszínek tucatjait kerestük fel, ám valahogy egyik sem bizonyult a legkiválóbbnak. Ekkor jöttünk rá, hogy Budapesten meglepően kevés olyan helyszín létezik, mely maradéktalanul alkalmas lenne egy 300 fős összejövetel lebonyolítására. Az időpont a Mobilarena születésnapja miatt fix volt, de a helyszín keresgélése olyannyira elhúzódott, hogy az április elseje már kezdett aggasztóan közelinek tűnni. Végül március közepén végül megtaláltuk azt a helyet, melyet megnézve az első pillanatban tudtuk: a Mobile Meeting 2010-nek itt kell lennie.

Ez a hely pedig a belváros szívében, a Blaha Lujza térhez nagyon közel lévő Vas utca 16. szám alatt lévő Casa de la Musica, bár ezt a Mobilarena rendszeres olvasói és a rendezvény látogatói bizonyára tudják. Hogy miért volt nekünk olyannyira ideális, hogy megtekintése után az addig megnézett helyszínek már-már viccessé váltak? Elsősorban a flexibilitása miatt: a 2-300 ember egyidejű befogadására alkalmas, székekkel, asztalokkal, projektorral, hangrendszerrel felszerelhető nagytermet két irányból is meg lehet közelíteni, az egyik út a Diablo névre hallgató, roppant hangulatos bárhelyiségen át vezet, de mi végül nem ezt választottuk, hanem a ruhatárral, előtérrel, egy kisebb méretű bárpulttal, valamint két méretes és hangulatos szobával felszerelt irányt.

Külön pozitívuma a helynek, hogy a felső emeleteken hostel működik, így mondjuk egy esküvő szervezésekor a vidékről jött rokonok szállása is biztosítható. A szervezésre nem lehet panaszunk, mindent megkaptunk. A bár teljes felszerelését (jéggép, kávégép, hűtő, poharak), a nagyterem kivetítőjét, úgy rendeztettük be a helyszínt, ahogyan akartuk, s még WiFi is akadt. A ruhatárhoz kaptunk bilétákat, s mivel egyébként sem volt kiadva, megnyitották számunkra a két kisebbik termet is, egyfajta leülős-beszélgetős helyszínnek. Jó időben hatalmas előny a két szárnyból és a nagyteremből egyaránt megközelíthető kerthelyiség, mely nem csak hangulatos, hanem bárpult is található a területén, ha jobb idő lett volna a rendezvényünk alatt, valószínű, hogy a látogatók jelentős rész kint szürcsölgette volna a hideg sörét.

[/L] [/L] [/L] [/L] [/L] [/L]

Mindezekhez igen kedvező bérleti konstrukció tartozott, nem volt tehát kérdés, hogy ez a helyszín az ideális számunkra. A nagyterem igen sokoldalúan használható, vannak itt táncórák, esküvők, koncertek is, a hangosítás is bizonyára megfelelő, csak mi voltunk hozzá amatőrök, de a ház külön kérésre technikust is tud biztosítani. Ha nem terveznénk egy nagyobb létszámú Mobile Meeting 2011-et, akkor mindenképpen ide szerveznénk a következőt is, plusz természetesen bátran ajánljuk bárkinek, aki rendezvény szervezésén fáradozik. Rajtunk kívül is sokan válaszották már a Casa de la Musicát, itt volt például a Latin Filmfesztivál, a MAXIMA Nagy Táncnapja, a Nők Lapja Café találkozója, valamint Katus Attila aerobik órái. Jövő hétvégén egyébként egy ingyenesen látogatható kézműves vásár lesz náluk, megnyitó április 24-én, szombaton.

A jó helyszín önmagában azonban édeskevés. Nekünk ott volt jókora szerencsénk, hogy hihetetlenül rugalmas stábot is kaptunk. Bea volt a kontaktszemély a Casa de la Musica oldaláról, s bármit meg tudtunk vele beszélni, akármit is kértünk, az mind megoldható volt. A srácoknak a bárban kellett jéggép, ami viszont nem működött, de mire nyitott a rendezvény, ott volt a szaki és megcsinálta. A pogácsákhoz kaptunk frankó kis kosarakat, a székeket is sokszor pakolták át zokszó nélkül a kedvünkért, amikor rájöttünk, hogy mégsem jó úgy, ahogyan eredetileg gondoltuk. Ez a hozzáállás nagyon megkönnyítette a dolgunkat, volt elég tennivalónk egyébként is, legalább azzal nem kellett foglalkoznunk, hogy egyeztessünk a Casa de la Musica stábjával: mindent elsőre értettek, s velünk együtt gondolkodtak. Elmondtuk, hogy milyen rendezvényt tervezünk, s egyből tudták, hogy mit, kit, hova és hogyan érdemes elhelyezni. Tudtuk, hogy rendkívül jutányos áron kaptuk meg a helyet, de ezt sosem dörgölték az orrunk alá, úgy kezeltek minket, mintha mi hoztuk volna az ötös lottó nyerőszámait.

Ha valaki hozzánk hasonlóan rendezvényhelyszínt keres, bátran ajánljuk neki a Casa de la Musicát!

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.