2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

LG KP500 - Táccsszkrínt mindenkinek!

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Nemrég kapható hazai szolgáltatónál az LG legújabb, érintőkijelzős és középkategórába szánt készüléke, a...

[ ÚJ TESZT ]

Nemrég kapható hazai szolgáltatónál az LG legújabb, érintőkijelzős és középkategórába szánt készüléke, a "Cookie" fantázianevű KP500-as mobiltelefon. Íme, saját élménybeszámolóm:

Na, 5 perc alatt én is boldog tulajdonosa lettem egy kis "Sütinek" :-) Csak alá kellett írnom még két évet B kategóriában, és már adták is! Persze kicsit paráztam, hogy legyen készleten :-). Na szóval! NINCS RAJTA LIVE !

Sőt, még a dobozon sem láttam nyomát, eredeti, gyári doboz! Az első szállítmány!
Persze gondolom már készül hozzá a LIVE szoftver, csak ugye problémás, mert ennek a telefonnak egyelőre fix témája és menüje van, és nem lehet olyan egyszerű belenyúlkálni, de az mindenképp jó pont, hogy még a doboz sem lett undorító piros!

Az alap védőfólia passzol, nem kell rárakni azt, amit adtak hozzá. Iszonyat könnyű a telefon, még aksival együtt is! És nincs is annyira igénytelen műanyag fílingje, kicsit olyan anyagokkal operál, mint a W880i hátlapja: kellemes, gumiszerű puha műanyag. Persze nem egy ájfon, (kackackac), a "táccsszkrínt mindenkinek" jegyében készült, és ennek oltárán bizony fel kellett áldozni az alumíniumot és egyéb strapa anyagokat. (viszont értékes mínusz kalóriákat nyerünk:) ).

Nekem a stylus nem tűnik gyengének, sőt! Kicsit talán nehéz is kihúzni, remélem ez így is marad, nagyon amúgy sem használom:) Elég egyszer rendesen bekalibrálni, és ha nincs kőműves kezed, akkor még fekvő, qwerty üzemmódban is viszonylag gyorsan és pontosan lehet vele pötyögni.

A szoftver meglepően gyors, a tesztvideó alapján másra számítottam (sms-ek kilistázása több másodperc, stb...), de úgy látszik, az egyedi hiba lehetett (vagy azért mert tesztkészülék és nyúzzák, vagy azért, mert az enyémet Dr. Manhattan rakta össze), de az enyém még 93 darab smst is gond nélkül kilistázott, és gondolkodás nélkül ki- és belépett mindenhova.

Az érintőkijelző jól használható, gondolkodást egyedül a főképernyő elforgatásánál tapasztaltam. Meg kell jegyeznem, hogy a "rázd meg és elrendeződnek a widgetek" effektus csak akkor működik (a várttal ellentétben), ha alul a widget ablak ki van húzva, egyébként rázogathatod nyugodtan, nem történik semmi (legalábbis nálam nem). Viszont, a teszttel ellentétben találtam rajta egy JAVA játékot, mely a touchscreen-t használja: rajzfilmszerű figurákkal kell labdákat dobálni, elkapni, ide-oda tologatva őket. Jópofa, bár 5 éves kor felett annyira nem ajánlott :-).

A menü és a beállítások egyértelműek, nagyon nincs is mit rajta magyarázni vagy megvitatni, olyan "eldzsís az egész" érzés. A témák hiánya személy szerint annyira nem zavar, most egy W880i-t cserélek le, abban vannak csilli-villi témák, de egy kezemen meg tudom számolni, hányszor léptem be a menübe... Mindenhol a gyors és funkcióbillentyűket használtam mindenhez, így szinte néha elfelejtettem, hogy néz ki a menüm:-)

A 3 megapixeles kamera annyira nem egy nagy durranás, ez csak inkább amolyan "földműves ember látásrongálása" céljából lett 3 MP-s, tudván hogy az egyszeri júzer hanyatt meg szanaszéjjel dobálja az agyát ettől és még az autofókusz hiányát sem érzi, mert nem tudja, mi az... Persze, aki Canon 350D-t használ (én:) ), az így gondolkodik. (bár használhatnék 3D-t is...) (" nézzed mán, három megapixel, olyan mint a te digitális fényképeződ, ezzel megyünk a Bankba oszt csinyájjuk a 14 éves felnőtt nőkről a jó kis képeket aztán vagizunk hogy érintős teló")... Színtelítettség igen gyér, nappal még elmegy, de félhomály és lámpafény kifog rajta. Napsütésben, ha nem fúj a szél és a vízerek is helyesen állnak, egész jó képeket lehet vele csinálni. Viszont jópont, hogy a telefonban legalább 120 helyen lehet szerkeszteni a képeket, és azon belül is 269 menüponton és funkción lehet variálni - két órányi képszerkesztgetés után már nagyjából megy:)

Ja, kézírás. Hát igen, lehet használni sms-nél és jegyzetnél. Stylussal, mert próbáltam ujjal, de esélytelen. Még cerkával is kihívás, lassan, megfontoltan, odafigyelve, mert az "a" betűből könnyen "ß" lesz. Viszont a pont és a vessző írásjelen kívül mást kézzel írott magyar írásjelet nem ismer fel. Akárhogy akarod. Személy szerint inkább kezelhetőnek találtam a qwerty billentyűt. De a legkényelmesebb az állított módban lévő numpad. Kis megszokással pont olyan gyorsan lehet vele írni, mint egy rendes telefonbillentyűvel, főleg, ha be van állítva, hogy érintésre rezzenjen. Amúgy SMS funkciók a szokásosak.
Viszont a rajzasztal jópofa, bár hogy mi értelme vagy egy Paint-nek a telefonban? :F Lehet, hogy a 14 éves felnőtt nők remekül szerkesztenek maguknak Playboy-os háttérképet? :F Vagy lehet vele vetíteni, mert feltűnik a stylus a kézben a metrón, miközben a telefon kijelzőjére próbálok valamit varázsolni, de úgysem megy, mert rázkódik a kocsi, de legalább szemben az miniszoknyás playboynyuszi idefigyel? Ki tudja...

Telefonkönyv - nos, kicsit zavart, hogy másként kezeli a SIM-en lévő bejegyzéseket, különbontotta a Sony-m által egy helyen tárolt adatokat, így 95 helyett 230 kilistázott adat lett, úgymint Anya/1, Anya/2, Anya2/1 stb. Kénytelen voltam egyenként visszaszerkeszteni a számokat egy névhez. Ja, és hogy még jobb legyen, a Sony-ban külön szereplő vezeték és keresztnevet egy az egyben berakta utónévnek, pontosvesszővel elválasztva, a vezetéknevet előrevéve és lerövidítve... Szóval másfél órát szívtam vele, de most már jó, mert egy csomó minden mást kitöröltem, ami nem kellett, és már két éve halogatom:-)

Multimédia - itt a zenelejátszót érdemes kiemelni, bár sokan lehúzzák, merthogy a gyári füles nem szétszedhető. Na Bumm! Bemegy az egyszeri ember egy GSM boltba, és vesz 4 ezerért egy szétszedhető LG hedszetet. Aki ilyen telefont használ, annak teljen már egy ilyenre. (itt említeném a 6-os BMW esetét: egy autós boltban dolgozó ismerős mesélte, hogy egyszer megállt a bolt előtt egy 6-os Bömös, kiszállt belőle egy sportosan köpcös, ízlésesen kopasz és nagydarab, lezserül bőrkabátos és napszemcsis szimpatikus fiatalember, és ablaktörlő lapátot kért a kocsihoz. Volt gyári, 12 ezerért. Meg után gyártott 4-ért. De annak az a hibája, hogy 3 napnál többet nem bír. Nem baj, fizetni kell a kocsit, mellette nem telik másra, ezért az után gyártottat vette meg az illető...). Szóval tehát zenelejátszó: szétszedhető fülessel, egy SE felsőrészt beledugva (és távirányítós headszettel), pont úgy lehet használni, mint egy SE Walkman mobilt. ID3 tagek szerint listáz, equalizer is pont jó, (megabass nincs, de szerintem az soha nem kellett, már aki élvezi is amit hallgat - nekem ugyanis minden magast elnyomott a bass), valamint az albumborítót a komplett lejátszó háttérnek berakja:-)

A memóriakártya kezelést szokni kell, nem olyan egyszerű. Galériában átlátható, milyen fájlok vannak, de ott ömlesztve van minden. Saját mappában szét van válogatva külön memóriák szerint, de böngészni nehéz. Szóval valamit valamiért, de használható.

Összességében az LG nagyott lőtt: középkategóriás árú, érintőképernyős készülék, ami még használható is és nem kell égni miatta mert "olyan mintha" érzése van. (lásd ájfon és hájfon...). Olcsó, jó, szerethető, fiatalos, és fél éven belül mindenkinek ilyen lesz, tehát nem lesz olyan nagy szám, hogy Neked ilyen van:) 10-ből 9-es a teló nálam:)

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.