2024. március 19., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

LG GW300

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Nem egy tömegtelefon. De az lehetne. Hogy mért nem az? Nem tudom, de egy biztos: nem a telefon hibája.

[ ÚJ TESZT ]

Bevezető:

Az LG ezt a készüléket kifejezetten a fiatal korosztály számára tervezte. A telefon trendi, QWERTY-s kialakítást kapott, ami kifejezetten jól jön szöveges üzenetek írásánál.

A dobozról csak pár szót: átlagos méretű és tartalmú: sztereó füles, töltő, ami adatkábellé alakítható át, valamint a szokásos papírok. Sajnos a memóriakártya nem a csomag része.

A masina hagyományos kialakítású, piros- fekete-szürke szín összeállítású. Emellett van kék, illetve szürke is.

Külső

A telefon méretei 115,5 x 61 x 12,8 mm, tömege 95 gramm. Felül találjuk a 2,4” TFT kijelzőt melynek felbontása 320X240 pixel (tehát fekvőkijelzőről beszélünk). Alatta találhatóak a fő kezelőszervek: az ötirányú D-pad melynek kialakítása egy kört mintáz. További két kört találunk tőle jobbra és balra. Ebben helyezkednek el a szoftveres- és híváskezelő gombok, valamint a billentyűzár \törlés és egy gyorsmenü billentyű. És ezek utána jön a lényeg! A gombsor. Használata könnyű, köszönhetően a gombok kialakításának: mindegyik kicsit kidudorodik így könnyebb eltalálni őket. Borításuk műanyag, talán jobb lett volna valami gumiszerű. Nagy baj így sincs, pontosan és gyorsan lehet szöveget bevinni a GW 300-ba. A billentyűzet háttérvilágítása nagyon jó, mindenhova bőven jut fény.

Járjuk körbe a telefont: jobb oldalon csak a kamera gyors billentyűjét láthatjuk. Az érdekes rész a készülék teteje: itt van ugyanis a 3.5 jack dugó és a micro USB csatlakozó, ezt fedlap védi, ami igencsak pozitív!

A hangerő szabályozó gombpáros a baloldalon lakik, illetve itt találjuk még a microSD kártya bemenetet, ami maximum 8 GB-os lapkát fogad el.

Összeszerelési minősége kifogástalan, ez jellemző is az LG készülékeire. Fém nincs. DE itt nem is elvárás talán. Mindenhol közepes minőségű, kemény, kopogós műanyaggal találkozik a júzer. A kijelző azért hajlamos a port és az ujjlenyomatokat magára szippantani. De mivel a kijelző nem érintés érzékeny, ez nem is lesz probléma.

Menü, szoftverek:

A főmenü rácsos elrendezése alapesetben 4 X 3 ikon, de kérhetünk listás nézetet is. A menü felépítése logikus és könnyen használható. A testreszabhatóság nem a telefon erőssége, csak két téma van: fekete és fehér ennyiben ki is merül. A mérnökök kis animációkkal is feldobták a főmenüt. Akadásnak nyoma sincs sehol, röccenés nélkül végzi a dolgát, pontosan, megbízhatóan.

Szoftveres téren hozza az átlagot. A Szervezőben található a naptár, feladatok, jegyzetek, titkos jegyzet, dátumkereső és a beállítások. Itt a naptárral kapcsolatos beállítások vannak.

Az Eszközök menübe átlépve megtaláljuk a gyorsmenüt (a felfele iránygombbal érhető el), az ébresztőt (ami több időpontot is meg tud jegyezni), a korrekt számológépet (tudományos funkcióval), stoppert, mértékegységváltót és a világórát (csak listás nézet van, de vehetünk fel városokat).

A Kapcsolatok menüben csak az USB kapcsolat módját (lehet kártyaolvasó, illetve szinkronizálhatunk is) és a Bluetooth-t lehet beállítani.

A Beállításoknál a szokásos dolgokat találunk, semmi extra nincs. Itt érhető el a profilokkal kapcsolatos beállítások. Természetesen hozhatunk létre egyedit is.

A Saját mappa nem szorul különösebb magyarázatra: képek, hangok videók.

A Java alkalmazásoknak is van külön ikonja a főmenüben.

Van továbbá egy Yahoo! kereső, nem tudtam működésre bírni. De gondolom keresni lehet vele.

Az Üzenetek menüpont is egyértelmű: SMS, MMS, e-mail. Jöhet minden, a csatolt fájlokkal is boldogul.
A Névjegyzék sem hagy kívánni valót maga után: 1000 személy nevét tárolhatjuk el, pluszban vannak extra mezők is. Egyéni csengőhang és kép is beállítható.

Multimédia:

A Multimédia menüben van a kamera, videokamera, zenelejátszó, FM rádió és a diktafon.
A kamera felbontása 2 megapixel, fix fókusz, videót QVGA felbontásban rögzít a készülék. Sajnos villanófény nem tartozik a kamerához, csak egy tükör. Az átlagnak megfelelő képeket készíthetünk, de csodát ne várjunk tőle. A beállítási lehetőségekben nem dúskálunk: képméret, pár effekt, időzítő, éjszakai mód, fehér egyensúly. Ebből is látszik, hogy nem ez a fő profil.
Az FM rádió működéséhez be kell dugnunk a fülest is, hisz az szolgál antennaként.
Kihangosítva nem szól túl jól, gyenge közepes, de a hangerővel nincs gond.

A zenei rész sokkal jobbra sikeredett. Rögtön ott a 3.5 jack. Mindenki előtt szabad az út, olyan fülest használ, hozzá amilyet szeretne, nem kell megelégedni a gyárival. A szoftver nagyon kellemes: megjeleníti az albumborítókat, fut a háttérben. Csak egy baj vele. Nem tartalmaz hangszínszabályzót, de ez talán nem akkora baj.

Adatkommunikáció:

Az adatkommunikációban nem domborít a készülék. Maximum EDGE. Se 3G se HSDPA. Ez ma már elég kevés. A Wifi jól jött volna, főleg ha figyelembe vesszük, hogy a fiatal korosztályt célozta meg ezzel az LG. Bluetooth természetesen van, 2.1-es és támogatja a sztereó bluetooth headseteket is.

Üzemidő:

Az akkumulátor 900 mAh teljesítményű, egy feltöltéssel kb. 2-3 napot bír ki, ami valljuk be nem túl sok.

Összegzés:

Nagyon kellemes készülék a GW 300. Amire kitalálták arra tökéletesen megfelel, gyorsan és pontosan lehet rajta gépelni. Két komolyabb hibája van: a gyenge akkumulátor és az adat átviteli képességek hiánya. A készülék ára 40.000 magyar forint körül mozog.Ennyiért kapunk egy trendi QWERY-s készüléket. Jó alternatíva lehet a BlackBerry-k mellett, hisz azok magasabb árkategóriába tartoznak.
Részemről: Ajánlott!

A teszt készüléket a barátnőm biztosította, Köszönöm!
A képeket az LG Arenámmal készítettem.

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.