2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

LG GD510 POP

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Egy jó marketing fogás és egy jó készülék. Kell ennél több? Meglátjuk!

[ ÚJ TESZT ]

Bevezetés

LG GD510 POP

Külső

Körbejárva a készüléket a következő kép fogad minket. Előröl láthatjuk a 3 hüvelykes rezisztív TFT-érintőkijelzőt amely 240 x 400 pixel felbontáson 262 ezer szín megjelenítésére képes. Felette található szép kialakítással a telefon hangszórója és egy pont jó méretű LG logó A kijelző alatt mindössze egyetlen gombot találunk azt is a jobb oldalt ami aktuális funkciójától függően zöld és piros színben világít. A készülék alján csak a mikrofont találjuk. Jobb oldalt a kamera/kedvencek gomb látható míg bal oldalt találjuk a fém beütésű műanyagból készült hangerő gombokat valamint alul a microUSB csatlakozót egy kis ajtócska mögött. Felül a ki/bekapcsoló/képernyőzár gomb található. A készülék hátlapján egy szolid LG logo látható illetve a 3 megapixeles fixfókuszos kamera, tükör és villanó nélkül. A microSD foglalat a hátlap mögött helyezkedik el, de az akkumulátort nem kell kivenni, hogy hozzáférjünk.

A készülék anyaghasználatát elsőre nagyon gagyinak hinné az ember hiszen a 97.8 x 49.5 x 11.2 milliméteres testhez összesen 87 grammos súly társul, azonban nem a legrosszabb anyagokat használták...sőt, az összeszerelés minősége több mint kiváló. A készülék, kézbe véve tökéletes méretű és jól kézbe illik még nekem is pedig eléggé nagy tenyerem van.

Belső

A GD510 az Arena-ban megismert S-Class UI-t kapta melyet a Cookie menüjének elrendezésével kombináltak. Ez tökéletes megoldás, és a gyorsaságra semmi panaszunk nem lehet, imádom. Az érintőkijelzőn a 2. kalibrálását követően nem is nyomtam mellé (eddig ;)). A görgetés teljesen jól használható, a szövegbevitel –akármelyik módot is választjuk- isteni. Akinek nem menne a görgetés annak a jobb oldalt van egy görgetősáv azokban a menükben ahol szükség lehet rá. Úgy gondolom sok mindenre gondoltak a tervezők. A menü, a készülék forgatására gyorsan és látványosan reagál, azonban nem minden menüpontban teszi ezt meg, ami ennél a készüléknél érthető is. A képernyőzár feloldása kétféle módon lehetséges –vagy a készülék tetején lévő gombbal vagy a kijelző- által. A főképernyőnek 3 oldala van (widget/gyorshívás/livesquare). Widgetekkel jól állunk, és valószínüleg ez még bővülni is fog az LG Application Store által. Ez a telefon a négynormás GSM-modul mellett maximum EDGE adatátvitelre képes (internetezés felejtős). A szabványos microUSB mellett Bluetooth 2.0-s verziót találunk. A telefonálás fenomenális a hang hosszú skálán állítható és a minősége kiváló. Az üzenet írást imádom, teljesen jól használható mindegyik beviteli mód (billenytűzet, billentyűpad, kézírás felismerés).

Kamera

A 3 megapixeles fixfókuszos kamera nem a legjobb, azonban egy mobilt nem címlapfotózásra hanem emlékképek készítésére tudunk használni. Ezt figyelembe véve a legnagyobb elérhető felbontással ami 2480 x 1536 pixel, és a többi beállítási lehetőséggel egész jó kis képeket készíthetünk. Van itt színeffektus, fehéregyensúly, éjszakai mód, pozícionáló rács valamint állítható az élesség is.
Íme néhány próba fotó.

Multimédia

A zenelejátszás az iszonyatosan sz*r füllhagatónak hála nem a legjobb azonban kicsit orvosolható a beépített hangszínekkel, de mindenképpen vegyünk hozzá valami komolyabb fülest ami eléggé nehéz lesz, hisz nincs 3,5mm jack csatlakozó csak a microUSB port. Szoftver terén nincs okunk panaszra, minden megtalálható benne ami csak kell + van hozzá widget is ugye. Kihangosítva eléggé szépen és hangosan szól de nem torz. A rádió RDS-képes és kell a gyári headset hozzá mint azt megszokhattuk. Szoftverileg ezt is jónak mondhatjuk. Nyomtam egy automatikus állomás keresést talált is jó párat el is mentette és az RDS-funkciónak hála nem is kellett azon agyalnom mit is hallgatok.

Üzemidő

Az akkumulátor 900mAh-es amivel körülbelül 3-4 napig tudom használni (fotozás, zenehallgatás, stb.) mellett.

Iroda

A gyárilag feltelepített Picsel File Viewer-nek köszönhetően lehetőségünk nyílik pdf, word dokumentumok olvasására, nagyítására, valamint képesek vagyunk keresni a szövegben is méghozzá gyorsan. Nekem mint egyetemista nagyon jól fog jönni, szerintem tudjátok mire gondolok.

Vélemény

Úgy gondolom ez a készülék azoknak a legjobb akik a kor "elvárásai" miatt érintőkijelzős, azonban nem túl drága telefont szeretnének. A ráfordítandó összeg mellett a lehető legjobb tudást kapják ebben a kategóriában, valamint azoknak akik szeretik a kényelmet és nem akarnak egyszerre több gépezetet magukkal vinni (mp3 lejátszót, kamerát, pda-t a dokumentumokhoz, stb.).
Az LG GD510 POP szerintem egy nagyon jó választás.

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.