2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » IT-ipar rovat

I-GO Mo 2006

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Nem rendelkezek túl nagy ismeretséggel a térképszoftverek tábora között, de egy két programmal...

[ ÚJ TESZT ]

Nem rendelkezek túl nagy ismeretséggel a térképszoftverek tábora között, de egy két programmal volt szerencsém megismerkedni. (TomTom, I-go) Éppen hétvégi feltöltődésünket intéztük egy vendéglátó ipari egységben amikor is haverom hozta a vadonatúj kis PDA-ját a HTC artemis volt. Nagyon baba kis gép, de most nem ez a lényeg.

Egy nagyközségben lakok közel Békéscsabához. Nézegettük a térképet, s elég komoly hibát találtunk a térképen miután elkezdtünk azon gondolkodni hogy akkor most ezekután hogyan bízhatnánk meg a szoftverban. A pobléma amit észrevettünk:
- két utca fel volt benne cserélve
- az utcák házszámozása helytelen volt (például olyan helyre írt olyan házszámot ahonnan körülbelül még 500 métert kellett menni ahhoz, hogy tényleg elérjük a kívánt célpontot.

Ezzel végülis nem lenne baj mert egy majdnem istánháta mögötti település kis utcáiról van szó, de felmerült szinte mindannyiunkba ha ilyen jellegű elírások vannak a szoftverben, akkor mégis mit gondoljak. Mert ha ez más településeknél is előfordul akkor már megkérdőjeleződik a használhatósága a programnak.

Ja másik érdekes dolog hogy kerestünk vele településen belüli útvonalakat A-ból B-be s általában (60%-ban) nem a legrövidebb utat adta meg eredményül).

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.