2024. május 12., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » IT-ipar rovat

Hacktivity szabadidős tevékenységek

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Már egy pár hete megígértem, hogy megírom, milyen programok lesznek a Hacktivityn az előadások...

[ ÚJ TESZT ]

Már egy pár hete megígértem, hogy megírom, milyen programok lesznek a Hacktivityn az előadások mellett. Íme néhány program, ami talán kedvet csinál a részvételhez. Időrendi sorrendben az első projekt a Huwico által menedzselt WLAN antennaépítési verseny lesz. A játékos kedvű versenyzők ide hozhatnak olyan antennát, amit házilag barkácsoltak. Ha valaki megcsinálja azt a híres-nevezetes Pringles chipses WLAN antennát, vendégem egy sörre.

Egész hétvégén lesz hack-the-box játék is, a rendezvény néhány szponzora hoz valamilyen eszközt, amit meg lehet törni. A második Hacktivityn a Matáv internet terminálja hamar áldozatul esett. Idén biztosan lehet majd próbálgatni a SaveAs EagleEyeOS-ét, de a tárgyalások szerint még két másik eszköz is lesz talán.

Hagyományosan mindig van Wargame. Ez ugye egy olyan verseny, amikor több szinten kell átjutni úgy, hogy minden szinten egy törési feladatot kell teljesíteni. Itt SQL injectiontől kezdve hash törésig bármi lehet. Aki szeretne ezen résztvenni, az feltétlenül hozzon laptopot és persze a szükséges segédprogramokat.

Idén először hackelési szépségversenyt is tartunk. A jelentkezők feladata, hogy hozzanak egy tesztkörnyezetet, mondjuk VMWare image-ben, amin be tudják mutatni a saját maguk által készített hackelést. A törés lehet saját készítésű, lehet public exploit egy nagyon bonyolult és összetett környezetben, bármi. A zsűri értékelni fog minden próbálkozást. Persze úgy jó a dolog, ha mindenki tisztán játszik.

A szombati napot jelen állás szerint egy szervezett buli fogja zárni, amikor a látogatók hivatalosak a Fonóba egy hacker partyra. Az egyik teremben egy DJ fogja tolni, a másikban hacker témájú filmeket fogunk vetíteni, a többi helyen pedig lehet sörözni és beszélgetni. Reméljük, hogy ez hasznára fog válni a közösségnek, hiszen itt lehet hasonló érdeklődésű emberekkel találkozni. Ha kérdés van, írjatok a fórumba, vagy a Hacktivity honlapjára! Ja, és vegyetek elővételben jegyeket, mert így még olcsóbb!

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.