2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Gyártói garancia

  • (f)
  • (p)
Írta: |

És igen, ez egy olyan írás, ami dícséri a gyártót, pártolja őt és háláját fejezi ki neki.

[ ÚJ TESZT ]

És igen, ez egy olyan írás, ami dícséri a gyártót, pártolja őt és háláját fejezi ki neki.
Érintett gyártó a Plextor. Annak is belgiumi kirendeltsége, aki az európai ügyletekért felelős.
Tehát a lényeg:

Tönkrement a DVD íróm. Plextor PX-750A típus. Ez már eleve cseretermék volt, egy PX-740A volt az elődje, azonban az is beadta a kulcsot. Olvasófej hiba, fél év után garanciális csere, akkor még a nagykernél, ahol vettem.
Azóta eltelt egy év meg még egy kicsi. Annyi, hogy kb. pont kifussak a gariból. Azért én visszavittem, hátha foglalkoznak vele valamilyen szinten. De sajnos nem... Viszont ezt mondta a szervizes srác:
- A Plextor asszem 5 év garit vállal ezekre a szarokra.
Itt felcsillant a szemem, hogy mégsem leszek 6-7 ronggyal rövidebb, hanem bepróbálom a gyártói garanciát.
Felmentem a Plextor honalpjára. Kiderült, hogy regisztrálni kell magamat, illetve a terméket és az is, hogy az 5 év az inkább 2. Szerencsére még a gyártás óta sem telt el 2 év, szóval regeltem és küldtem a hibajelentési form-ot. Pár napra rá jött a sorszámom, meg hogy tillárom ön regelve van, verify adress, küldjön a Plextor saját szoftveres diagnózisáról egy összegzést meg egy fotót az író címkéjéről.
Megtörtént, mail vissza. 5 napra rá (kedden - júni 26) írtak, hogy megint verify adress és küldik a csereterméket, ami általában 10 nap (Belgiumból ugye). Adress verify-olva, sűrű köszöngetés s részemről. Téma részemről letudva.

És a végeredmény:
Tegnap, június 29-én, pénteken megjött az író. 3 nap alatt Belgiumból!
Sokszoros öröm, mert most hajnalban kaptam kézhez és ma van a szülinapom, tehát szülinapi DVD író, plusz sikerült délután egy 5ös szigorlatot kialkudni.

Nos, ezt csinálja utánuk akár egy hazai nagyker, akár egy kisker. 2 hétnél rövidebb idő alatt Blegiumból!!! feldolgozták a hibabajelentést, visszaírtak, nem vertek át, sőt el is küldték a csereírót!!

Hatalmas piros pont részemről a Plextornak a gyors és korrekt ügyintézésért!

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.