2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Az élet rovat

Einhell BT-VC 1250 S

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Porszívó kellene: olcsó, tartós, kevés kockázattal. Lehetséges?!

[ ÚJ TESZT ]

Készülék: Einhell BT-VC 1250 S

http://barkacsnetplaza.hu/media/itempic/Einhell_BT-VC_1250_S.jpg

Garancia: 2 év
Ár: 10.000 Ft (akció Obi)
Származás: Német (Kínában gyártatva)
Képesség: Nedves/Száraz, akár porzsák nélkül is
Kivitel: Ipari-félipari
Kapacitás: 20 liter (szabvány porzsák 10 literes)
Teljesítmény: 1250 Watt
Speciális képesség: fújni is képes
Egyéb képességek: nincs Hepa szűrő, nincs szívási fokozat állítás
Méret: kb. 46 cm magas és 32 cm széles
Súly: szerintem 5kg vagy alatta
Felszereltség: 1db porzsák, 1db gégecső, 4db guruló láb, 1 fej (kárpit és sima előrésszel), 1 db nyél (három részből áll), 1db vízszívó zsák, 1db porszívó zsák, 1db résszívófej, jótállás

Versenytárs: Sarmix AS 1020 P (32e Ft), Kärcher WD 2500 (25e Ft), Graphite Topex (24e Ft), Sencor SVC 3001 (25e Ft), Kärcher WD 3200 (25e Ft), Hauser VW-1600 (20e Ft)
Kärcherből a WD 2200-as olcsóbb, de használhatatlanok a csatjai és kicsi a tartálya, akkor már inkább a nagyobbak.

Pozitívum: egy rozsdamentes fémtartály a porzsák gyakorlatilag, de az egész gép igen masszív. nagyon könnyen gurul, nagyon jó fogni-vinni, a csatok, csatlakozások eltaláltak. A nedves-szívás, és a fújás képessége igen klassz dolog. Nem kell a géppel finomkodni, nem kell vacakolni állandóan a kis portartállyal. Szagot nem, vagy csak elenyészőt hagy maga után.
Porzsák nélkül használva sem láttam napfény felé fordítva, hogy porszemcsék jöttek volna vissza. Ha mégis így lenne pl. iszap homok porszívózáskor, még mindig lehet 400Ft/db áron venni hozzá 10 literes porzsákot. A többi pozitívum a specifikációban.
Édesapám szerint ez a márka a kéziszerszámok körében igen ismert és elismert, jó ár/érték arányú termékpalettával rendelkezik.

Negatívum: maga a gégecső és a három részből álló rúd része nem a legstabilabb. A fej nem az igazi, olyan tipikus ipari féle-forma. A szőnyeg kefe része felejtős kicsit.
A teljesítménye nem kiemelkedő, inkább olyan közepeske. A hangja elég magas, ipari jellegű, a hozzá járó tápkábel 2 méter hosszú, így 4 méteres lengőhosszabbító vásárlása ajánlott.
Pamut ruhában érdemes vele porszívózni, mert ha nagyon műszálas a ruhád kicsit megrázhat a fémtartály. Úgy kell elképzelni, mint ahogy pl. egy kilincs teszi ezt az emberrel.
A kábel nem automata behúzós (és?! :DDD)

Konklúzió: ha vesz az ember hozzá egy 3-4 méteres lengőhosszabbítót és ha nagyon kényes egy külön porszívófejet, akkor elmegy a világvégéig, cserébe kicsit ormótlan, de azért nem olyan vészes a dolog és neki lehet esni vele a fagyasztónak vagy a lefolyónak is.
Fújó funkcióval pl. pc ventilátort lehet takarítani, vagy egyéb poros dolgokat. A tartós felépítmény, garanciája és az ára számomra elegendő pozitívum volt a vásárláshoz.

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.