2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Asus M2000

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Első laptopom Életem első laptopja egy Asus M2000-es model volt. Elég jó körülmények...

[ ÚJ TESZT ]

Első laptopom

[kép]

Életem első laptopja egy Asus M2000-es model volt. Elég jó körülmények között jutottam hozzá, mert édesapám kapott egy új laptopot a cégtől és ezt pedig a kb 1 éves használat után leírva durván 90 ezer Ft-ért megtudtam venni. És ennyi pénzért szerintem nagyon is megérte !

[kép]

Mindig is tetszettek a laptopok, de egy komolyabb megvételére soha nem volt elég pénzem. Mikor meghozták az Asus-t hát szerelem volt első látásra. Hardverben nem egy high end gép volt, de nekem tökéletesen megfelelt!

[kép]

Hardver:

Alaplap : Asus M2N
Processzor: Intel Pentium M Centrino 1,6 Ghz
Memória: 1 Gb Kingtson DDR-SDRAM
Merevlemez: 40Gb Sata 5400 rpm
Videokártya: Ati Radeon 9200 Mobility 64mb
Monitor : 14,1” TFT
Optikai meghajtó: DVD/CD-RW
Portok : VGA, Infra, PCMCIA Type II, FireWire, 2db USB 2.0
Kommunikáció : Wifi, 10/100 Ethernet, 56K modem, Infra
Súlya : kb 2.2 kg;

A Radeon 9200 mobility az új játékokhoz már kevés volt, de MMORPG-re (WoW, Guild Wars) tökéletesen megfelelt és hála az 1 Gb ramnak tökéletesen is futott. Kíváncsiságból megnéztem az NFS sorozat legújabb részét hogy mit produkál alatta, és leesett az állam mikor majdnem minden (persze az AA, meg a VS kikapcsolva) High-on volt és így is tökéletesen akadozásoktól mentesen futott 1024x768-as felbontáson.

[kép]

Egyesek utálják a laptopokban használt slim billentyűzetet, de nekem nagyon is tetszik sőt annyira hozzászoktam, hogy kicsit lassabban, és furcsa érzéssel írok hagyományos billentyűzeten. Ahogy már megszoktuk az oldalsó Numerikus részt nem tartalmazza ez sem, de számomra ez soha nem volt probléma.

[kép]

Továbbá rendelkezett még egy multimédiás gombsorral is aminek nagy hasznát vettem pl filmnézés közben nem kellett teljesen a gép fölé hajolni vagy az egeret használni pl a hangerő beállításához vagy a következő szám-ra, klipp-re való ugráshoz !

Összefoglalva nekem nagyon tetszett ez a laptop egyedüli hátránya az 5400 fordulatos 40 gb-os merevlemez volt

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.