2024. március 19., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Acer n50 az n30 nagytestvére -leírás és magyarosítás

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Az n30-as után most egy újabb gépről az n50-esről az Acer csúcskategóriás gépéről írnék...

[ ÚJ TESZT ]

Az n30-as után most egy újabb gépről az n50-esről az Acer csúcskategóriás gépéről írnék néhány dolgott.
[kép]
A doboz felszereltsége hasonló az n30-ashoz képest, a megszokott dolgokon kívűl egy bölcső is helyet kapott. Az elegáns megjelenés erre a PDA-ra is igaz, tökéletesen kézreáll.Nem egy törékeny gép látszatát kelti szinte sugárzik rólla hogy nem semmi az ami belül vár minket.A töltés a BT és a WiFi led a készülék tetején kapott helyett egy nagyobb méretben. Alul a megszokott négy gomb(Mainap, Naptár, Névjegyalbum és Üzenetek) középen pedig egy 5 irányú vezérlő gomb.
[kép]
Oldalt a bekapcsológombot és egy HOLD kapcsolót helyeztek el. A HOLD kapcsoló lényegében egy zár amivel a bekapcsolást tudjuk blokkolni tehát nem tudjuk véletlenül bekapcsolni.Felül van 2.5 mm-es hangkimenet és a két kártyaolvasó hely(SD/MMC/CF).Az akkumulátor cserélhető ennek a kioldógombját alult találjuk.Az egyik nagy előnye ennek a gépnek a nagyteljesítményű processzoron és méretes memórián kívűl hogy háromféle vezeték nélküli kapcsolódási lehetősséggel van ellátva. Ezek az Infra, Bluetooth és a WLAN.Ezekkel bármihez kényelmesen kapcsolódhatunk(egyszerűen és gyorsan), WiFi-t csak bekapcsoljuk és méris használható a net nem kell semmit álítani. A kijelző 3,5” és 240x320-as.Ha már ennyir full-os a gép elfért volna a 480x640-es kijelző is.A memória bőven elég annak, aki nem akar különböző nagyméretű multimédiás fájlokat tárolni.
A mono hangszóró és a diktafon ebben is megtalálható.
[kép][kép]
Miután magyarosítottuk testreszabjuk és máris használhatjuk.Mint minden PDA-t ezt is kétféleképpen indíthatjuk újra.Soft reszet a gép bal oldalának felső sarkában találjuk és a ceruza hegyével benyomva tudjuk használni. A Hard resethez tartsu lenyomva a Mai nap(Today) és az Üzenetek(Messaging) és nyomjuk meg a Soft resetet, de vigyázzunk mert ilyenkor minden adat és program elvész a gépről amit nem a ROM-ban vagy memóriakártyán tároltunk.

Néhány technikai infó:
Méretek: 120 x 70 x 17 mm
Processzor: Intel XScale PXA272 520 MHz
Memória: 64 MB ROM / 128 MB RAM
Kijelző: 3,5'' színes, transzflektív TFT, 240 x 320pixel felbontás, 16 bit színmélység
Akkumulátor: 1060mAh Lithium-Ion, cserélhető
Súly: 150 gramm
Audio: 2,5 mm sztereó hangkimenet, monó hangszóró, mikrofon
Bővíthetőség: Compact Flash Type I-II, SD/MMC, SDIO kompatibilis
Bluetooth: van
Infravörös port: van
WLAN: van
Mobiltelefon funkciók: nincs
Operációs rendszer: Microsoft Windows Mobile 2003 for Pocket PC Second Edition
Akkumulátor teszt:
A közel egy éves 1060mAh egy 2 óra 18 perces film végignézése után 51%-os töltötségi szintet jelzett ami szerintem egy ilyen teljesítményű gépnél nagyon jó.(Tehát akár két átlagos másfél órás filmet is végignézhetün anélkül hogy teljesen lemerítenénk)

TCPMP Version 0.72RC1 Benchmark Results

Average Speed 709.33%
Video Frames 30685
Audio Samples 54295574
Amount of Data 41169 KB

Bench. Time 2:53.036
Bench. Frame Rate 177.33
Bench. Sample Rate 313820
Bench. Data Rate 1.9 Mbit/s

Original Time 20:27.399
Original Frame Rate 25.00
Original Sample Rate 44100
Original Data Rate 274 kbit/s

URL \SD-MMC Card\Filmek\A Sólyom végveszélyben\A sólyom végveszélyben_PocketPC.avi
Size 290830144
Platform PocketPC
OS Version 4.21
OEM Info Acer n50 Handheld
Clock speed 520 Mhz
Video output Intel XScale 240x320 16bits
Video zoom 320x136 -> 136x320
Audio output Wave Output 44100Hz 16Bits 1Ch.

Összességében ez egy nagyon jó PDA mindent megtalálhatunk benne ami szem-szájnak ingere kivév persze a GPS-t, de aki nem navigálásra akarja hsználni PDA-ját annak ez egy tökéletes választás lehet.

Egyúttal leírom azt is hogy kell magyarosítani:
Mindenekelőtt hogy a gépet tudjuk szinkronizálni a PC-vel fent kell hogy legyen a M. Outlook mert ide fogja elmenteni a szinkronizált adatokat.
1. lépés telepítsük az ActiveSync-et(én a 4.2 változatot raktam fel).Amint feltelepítettük csatlakoztasuk a PDA.Ekkor a Windows automatikusan felismeri a PDA-t és az ActiveSync is észleli a csatlakoztatott eszközt.

[kép]

2. Válaszuk a Normál partnerséget ezután tovább és válaszuk mindig a megfelelő pontot.Azt is megadhatjuk hogy mit sznkronizáljunk(ezt később is meg tudjuk változtatni az Eszközök -> Beállítások…-nál). És a legvégén csak katt a Befejezésre.

[kép][kép]

3. Profilválasztás ha még nincs akkor hozzun létre egyet ezután szinkronizálásra kerülnek az adatok(márh vannak rajta).
4. A magyarosítás.Ha cd-n kaptuk a magyarosítást akkor nem lesz sok gond vel csak kövessük a telepítő utasításait(lényegében csak a tovább gombott kell nyomkodni) és ő szépen feltelepszik PDA-nkra

[kép]

5. Ha netrő töltjük le a lokalizációt amit innen lehet [link] akkor se kell mást csinálni csak legyen csatlakoztatva a gép töltsük ki az Aktivációs kulcs és a Regisztrációs neve mezőket és kész(a Regisztrációs névre később majd a regisztrációnál lesz szükség így azt írjuk fel valahova magunknak)

[kép]

6. Ezután lehet regisztrálni a Sunnysoft honlapján a Download fül mellett a Registration fülön.
A magyarosítás menete az n30 és n50-hez ugyan az.
Ezek után minden program feltelepítése az ActiveSync-en keresztül fog végbemenni.Felmásolni pedig egyszerűen az Intéző segítségével tudunk(a Mobileszközök alatt).Vannak *.CAB tipusú fájlok ezeket csak egyszerűen másoljuk a PDA-ra és indítsuk el őket és saját magát telepíti fel.

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.