2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Akármi rovat

A Bíborköpenyes Bajnok

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Új szuperhős van születőben. A Bíborköpenyes Bajnok! Nem hiszem, hogy ismeritek, ezért...

[ ÚJ TESZT ]

Új szuperhős van születőben. A Bíborköpenyes Bajnok!
Nem hiszem, hogy ismeritek, ezért pár szóban bemutatom nektek. Teljesen hétköznapi srácnak néz ki. Dolgozik, eszik, szeret és gyűlöl. Nem olyan, mint Szupermen, nem ölt álruhat, csak autóba száll; így válik egycsapásra szuperhőssé. Mikor szuperhősként tűnik fel, akkor inkább gyűlöl. Fő feladata, hogy megregulázza az autósok társadalmát. Ehhez minden eszköze megvan.
A Bíborköpenyes Bajnok eszközei.
- Kreszkönyv: A Bíborköpenyes Bajnok bibliája, etikai- és szabálykódexe, törvénykönyve.
- Volkswagen Caravelle: A Bíborköpenyes Bajnok szolgálati autója, harckocsija. 2,8 tonna megengedhető tömegű, élénkpiros, benne minden, ami még Betmennek sincs (pl. szivargyújtó és hamutartó).
- Kosztüm: Passzés ujjú vasaltlan póló, térdnadrág, fekete endékás-túrista szandál. Köpeny nincs, mert megtanulta a Hihetetlen Család című dokumentumfilmből, mennyi veszély okozója lehet, különben is: olyan buzis!
- Fegyverek: Piros és sárga lapok (lásd: focibírók), illetve a jó vastag Kreszkönyv.
A Bíborköpenyes Bajnok filozófiája.
Kb. két éve tűnt fel neki a budapesti közutakon elharapodzó erőszak, gátlástalanság, szabályok semmibevétele, udvariasság és előzekenység hiánya. Nem megy ő Metropolisba, éppen elég lesz neki ebben a városban rendet tenni, segíteni az elnyomottakat, eltiporni a nyomottakat.
Hiszi, hogy az erőszak csak erőszakot szül, bár ez nem igazán aggasztja. Őt is az erőszak elharapódzása szülte. Alapelvei a szemet szemért, és a cél szentesíti az eszközt.
Feldatának választotta, hogy kiszúrja és kiszűrje az utakon a veszélyes elemeket, akik önmaguk és más romlására törnek.
A Bíborköpenyes Bajnok jogai és kötelességei.
Joga van mindenhez, amit erkölcsei, a kresz és a PTK nem tiltanak. Ez egyszerű. Kötelességei sokkal bonyolultabbak, bár egy kifejezés leírja: a közjó biztosítása az utakon. Kissé tág... jobb is, ha gyakorlatiasabban írok erről.
A Bíborköpenyes Bajnok munkája.
Az utakat járja. Közlekedik. Figyel. Városban is bekapcsolja a tompított fényszórót; körforgalomból kifelé indexel; ha muszáj, elsőbbséget ad; piros lámpa előtt megáll; zöldnél azonnal indul; headsettel telefonál (Zorrónak, Csák Norisznak, Szupermennek, Betmennek és néha Szalacsi Lajosnak...); betartja a sávokat kanyarodás közben is; az ajánlott sebességeket piros körben reklámozó táblákat elbírálja és max. 50%-kal lépi túl; udvariasan tolakodik; ha balesetet okoz, bocsánatot kér, úgy hajt tovább... egyszóval példát mutat.
Ha olyan vezetőre akad, aki az írt vagy íratlan szabályok, közlekedésbiztonság, jóérzés ellen vét, akkor azonnal és megállíthatatlanul akcióba lép! Utoléri. Ablakot lehúzza. A bűn mértékétől függően sárga vagy piros lapot mutat a vétkesnek! További viták esetén a Kreszkönyv passzusait idézve küzd az igazságért. Amennyiben ez sem segít, a Kreszkönyv gerincével orrnyergen vagy ádámcsutkán sújtja az agresszív vétkest. Ez utóbbi esetben a harcképtelenné tett vétkesnek az elkövetett bűnre vonatkozó passzust többször is felolvassa, míg a mentők és rendőrök a helyszínre érkeznek, illetve a megtért bűnös vissza nem tudja mondani azt szóról szóra.
Ez lenne hát ő. A Bíborköpenyes Bajnok.
A kártyákat már frankón megrendeltem

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.