2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Számlázó/Raktároz/Munkalapkezelő fejlesztés/árazás

    Üdvözölök mindenkit aki betért!

    A minap melóban, felajánlottak egy lehetőséget, hogy saját használatra kéne fejlesztenem Számlázó/Raktározó/Munkalapos programot, ilyen minden az egyben, ami kis cégünknek kellhet (PC szerviz). Mivel melóban nem nagyon lenne rá idő, ezért munka utáni program lenne, természetesen plusz pénzért.

    Fő foglalkozásom nem a programozás, de konyítok annyit a C#-hoz, hogy ne okozzon problémát a szoftver elkészítése, főleg, hogy közel fél évem lenne rá.

    Amiért ide írok, hogy (mivel nem csináltam sose ehhez hasonlót megrendelésre) mennyit lehet elkérni egy ilyesmi szoftverért, annak tudatában, hogy eleinte csak belső használatra menne, 1 szerver 4 kliens arányban működne, a raktár-munkalap-számlázás egymással teljesen szinkronban (tehát, digitálisan ráviszem a munkalapra, hogy mi történt és az kiszedi a raktárból a cuccot, majd meg is csinálja a számlát, nem kell több külön rendszert összehangolgatni). Valamint, a NAV felé milyen feltételeknek kell megfelelni egy ilyen programnak, akkor, ha esetleg később, árusítani is akarnánk.

    Mielőtt jönnének az "ilyet lehet készen venni" kommentek, kerestük mi is, de nem lehet, elég sok speciális dolog kéne számunkra, ami miatt megérné a fejlesztés.

    Tehát a fő kérdés, mennyit nem pofátlanság elkérni ezért a munkáért?

    Folytatás...

    Mardel92 9 éve 6

  • KNX rendszerű automatizált lakás

    A napokban felkértek egy munkára, KNX rendszerű lakás automatikába kellene bele kötni egy kandallót.
    Egyelőre még semmi sem fix, de nem ismerem a rendszert, van valakinek tapasztalata hasonlóval? Van rá elképzelésem, az eddig hallottak alapján, de érdekelne egy rutinosabb ember tanácsa is :)
    Ha esetleg valaki csinált, látott, szagolt már ilyet és válaszolna a közeljövőben pár kérdésemre, vagy ellátna pár tanáccsal, nagyon hálás lennék :)

    Ui.: Ha bejön a projekt, lesz belőle blog itt is, hátha van még más is akit érdekel a téma.

    Mardel92 10 éve 4

  • Az 1.0-ás user és a ventilátor esete...

    Egy ideje számítástechnikában dolgozok, de eddig ilyet én még nem is hallottam.
    Történt egy pár napja, hogy hív a kedves ügyfél a kis panaszával, ami első hallásra elég szokatlan volt. A telefonban annyit mondott, hogy, ha bedugja a ventilátort (kis melegítős műanyag doboz :) ) a gép mellett, nem működik a monitor.
    Elsőre nem is esett le, hogy mi lehet a baj. Kiértem, bedugtam a ventilátort, nem történt semmi... Visszaállítottam mindent olyanra, ahogy volt, szóltam a srácnak, hogy "Gyere csak Bélám, mutasd mi a baj".
    Ahogy lehajolt, megvolt a hiba forrása, mégpedig egy hatalmas user error... Mivel ő nem a másik elosztóba akarta dugni, amibe van hely, hanem oda ahova a gép is van, de abban viszont nincs üres dugalj (mért nem ismeri ezt a szót a chrome?), így kihúzott egy kábelt és annak a helyére nyomta be a hőn áhított ventilátort. Akinek még nem esett volna le, a monitort húzta ki az elosztóból...
    Sikerült a helyzethez képest óvatosan a tudtára adnom, hogy bizony az a monitor amit épp kihúzott, nem oda kéne dugdosni ezt a szart...

    Ha nem állok ott mellette, el se hiszem, hogy ez volt a baj.

    Természetesen nem Bélának hívják, csak én hívok mindenkit így, az anonimitás kedvéért :)

    Mardel92 10 éve 7

  • Boldog Karácsonyt Mindenkinek!

    Ez a kis szösszenet évek óta elhangzik a számból karácsonykor, remélem itt is osztatlan sikert arat :)

    "Gyantás a seggem,
    Csilingel a herém,
    Azt hiszem a karácsonyfa
    Jött hátulról belém."

    Mardel92 10 éve 0

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.