2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Tag lettem

    +1 merfoldko az itteni ugyes-bajos eletemben.
    Mostmar csak a Canon SX10is vigye el valaki, es akkor hepi is leszek! :D

    devbence 11 éve 5

  • Win7 hekkeles

    No igen.. ez viszonylag kenyes kerdes volt, emlekszem mennyit kuzdottem a win7 UI-val, mire megbaratkoztam vele,mar nem is erdekelt a modding.. viszont pont a minap lett annyi idom, arra hogy takoljak kicsit a rendszeremen..
    ennek a vegeredmenye a kovetkezo lett:

    Az sem volt utolso motivalo ero hogy nevezzek az V. PH! desktopverseny -en (ha nem tetted meg, nevezz Te is), ott pedig sok sikert kivanok mindenkinek! ;)

    Akit erdekel valamifele guide, tutorial, howto, az dobjon egy KOMMENTET (ne privatot pliz), es veszem a faradtsagot megirni :C

    devbence 11 éve 3

  • Újabb csaló fosztogatott a Vaterán - tanulsagos -

    Nagypályás csaló áldozatai panaszkodnak a legnagyobb magyar online aukciós oldal, a Vatera fórumán. A Radicsovics50 néven regisztrált felhasználóról már közel 150-en jelentették, hogy átverte őket. A csaló a legősibb aukciósházas trükköt alkalmazta: először kisebb, teljesített üzletekkel megalapozta a reputációját, majd egyszerre hirdetett meg sok nagy értékű tárgyat eladásra, és miután az aukciók nyerteseitől megkapta a pénzt, azt zsebre tette és eltűnt.

    A csaló tavaly karácsonykor regisztrált a Vaterára, az akcióba pedig március közepén vágott bele. Lcd-tévéket hirdetett nagyon csábító áron, 30 és 100 ezer forint között, de azokat a pénz beérkezése után senkinek nem küldte el. Mivel a fizetés banki átutalással történt, és több reklamáló is beszélt a csalóval telefonon (akkor a futárcég leterheltségére hivatkozott a késés okaként), a rendőrséghez forduló átvert felhasználók azt remélik, a bankszámlaszám és a telefonszám
    elég nyom lesz a kézre kerítéséhez. Becslések szerint akár a 10 milliót is elérheti az összeg, amit besöpört a csaló a fantomtévékkel.

    Folytatás...

    devbence 12 éve 13

  • Új külső, új belső

    November 23, születésnap. Mármint az enyém.. :) Hirtelen nem jutott eszembe mi lenne az amire tényleg szükségem van, szereztem egy 22' monitort, ájfont, alaplapot, +2 giga ramot, VGA -t idén, úgyhogy nem tudtam mi lepne meg igazán.. Aztán elkapott az ihlet, megleltem egy Phenom X3 processzort, és le is csaptam rá.

    A processzor megvétele után nagy vidáman beszereltem a masinába.. és!! nem indult. Ó, csodás..
    Ezt követte az alaplap vásárlás, ami egy Gigabyte GA-M720-US3 lett, az előző ECS csoda helyett, ebben már zavartalanul zakatolt mind a 3 mag, és itt térnék vissza a születésnap részhez.. Végül egy új, csili-vili gépház lett(XDL Happy 31B), valamint két darab 8cm mélykéken világító (REVOLTEC RL021) házhűtő ventillátor.

    Ennyit az infókról, beszéljenek inkább a képek.

    Folytatás...

    devbence 12 éve 16

  • [Hogyan] Telepítsünk webkiszolgálót linux szerverre

    A célnak (illetve a webes kiszolgálásnak) szerintem a legkönnyebb tanulható, és legegyszerűbb platform a Debian, vagy akár az Ubuntu Server rendszere.
    Amire szükségünk van:
    1 szerver / Virtuális gép
    root jog / telepítési jogosultság
    shell hozzáférés

    Nos.. mindenekelőtt minimális linux ismeretek nélkül is elvégezhető a HowTo, abban az esetben, ha nem akadsz meg minden apróságnál, illetve ha valamit nem értesz, kérdezel és gúglizol bőszen..

    Alap rendszerként debian-6.0.2.1-amd64-netinst.iso fogom használni VirtualBox futtatókörnyezeten.

    Amennyiben frissen telepítjük a rendszerünket, javallott a következő paraméterek kivétele a telepítés végén:

    Nulladik lépésként telepítsünk egy ssh szervert, ezt a következő paranccsal tehetjük meg:
    apt-get install ssh

    Ezt követően már a putty alkalmazás is használható lesz a szerverünk menedzselésére. (ifconfig paranccsal deríthetjük ki mi az ip címünk)

    Folytatás...

    devbence 12 éve 0

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.