2024. április 15., hétfő

Gyorskeresés

Kalandos történet

Írta: | Kulcsszavak: q6600 . asus v60 . p5ld2 . asus eax1950pro . pentium d 915 . lga775 . xfx 9600gt

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Támadt egy furcsa ötletem, hogy az én Pentium D 915 típusú processzorom nem tudja kiszolgálni az ASUS EAX1950pro videokártyámat. Barátok, ismerősök, rokonok mind azt mondták, hogy ne cseréljem le, mert bivaly az a proci, nem kell neked erősebb. (akkoriban még csak Core 2 Duo E6300 volt)
Majd húzunk rajta, veszünk rá hűtést. Hmmm, milyen hűtés legyen? Legyen nagy, minimum 9cm-es ventillátor és alumínium. Nézegettem, nézegettem és megtaláltam a megfelelőt: ASUS V60
Mondtam magamban, hogy ez egy monstrum, ha ez nem hűti le a procimat, akkor semmi se. Elég volt ránéznie a processzoromra és 60fokról 30 fokra vette vissza a hőmérsékletet. Hűha.
De most nem erről van szó. Ott tartottat, hogy megvolt a fullos rendszerem, de bökte az orrom a Pentium D. Nézegettem teszteket róla. Összehasonlítottam más processzorokkal. Láttam a tárgyi bizonyítékot róla, hogy ez egy erős processzor, de nekem nem ez kell. De sebaj megbarátkoztam a gondolattal, hogy ez van nincs mese. Közben az új videokártyámat intéztem, ami egy XFX 9600gt XXX ALPHA DOG lett. 30k Ft-ért nem is rossz kártya. Megrendeltem, meghozták és elhozták. Örültem. Teltek múltak az évek és láttam, hoy kijött az INTEL első négymagos processzora: az Core 2 Quad Q6600. Na mondtam, erre vártam., de sajnos r*h*dt drága volt. Na még várjunk pár évet és akkor használtan meg tudom venni. Így is tettem. A keresgélés közben találtam rá a hardverapro.hu -ra és beleszerettem. Nézegettem mi minden van itt, ami szem, szájnak ingere és mennyiért! Gyorsan "mentem" is a processzorokhoz, utána LGA 775-höz és be keresőbe, hogy q6600. Na adott is ki jópárat: 30000 - 50000Ft-ig. Hát nem úgy van az nekem csk 30000-em van a bizniszre, hogy fog ez menni? Találtam egy megfelelőt, igaz kicsit több volt a keretnél, na de sebaj, egyszer élünk. Megszereztem. Házhoz jött a kedves fickó és hozta a régi-új procimat (köszönöm még mindig a korrekt üzletet és, hogy lehozta nekem law007 -nek), beröffentettük a gépbe, de volt egy kis bibi: csak három magot ismert fel a négyből. Már ez is egy nagy teljesítmény egy olyan alaplaptól, ami nem támogatja a quad processzorokat. Na de sebaj így is kell, ha csak három magot ismer fel. Következő feladat: keressünk új alaplapot. Egyszerű volt, mert ismerősünk egy számtech boltban dolgozik és szerváltunk egy P5KC alaplapot. Pfúúúúú, annyi kékhalál még az életemben nem volt, mint akkor. Csere, mert ez nem lesz jó. Úgy tűnt, hogy tudunk szerezni egy P5Q alaplapot, csak oda kell adni a régi Pentium D procim és a régi P5LD2 alaplapom. Örültem, mint majom a farkának. Összeszereltük és minden ment. Most már a videokártyámat kéne lecserélni egy újabbra. Találtam is egy megfelelőt: ASUS HD4850. Most ezt a kártyát akarom beszerezni kemény 20k Ft-ért, de ez már egy másik történet lesz...

Hozzászólások

(#1) zozo1414


zozo1414
csendes tag

várom a kritikákat

(#2) Thunderzolee

Ez jó. :C
Szépen sorban mindig veszel valami erősebb cuccot, amihez a többi nem passzol, mert visszafogja a teljesítményét, így elkezdesz elindulni azon az úton, ahonnét nincs visszaút, mert állandóan venni kell az erősebb és jobb hardvereket.
Üdv a csapatban! :D

Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)

(#3) Gergő_


Gergő_
őstag

ez az ára annak ha bővítgetni akarod a géped.

egy dolgot nem értek:
az írásodból az jön le hogy 9600GT előbb volt mint q6600.... Hogy van ez?

(#4) zozo1414


zozo1414
csendes tag

ez már egy régi történet
lehet h úgy volt
de javitom

(#5) zozo1414 válasza Gergő_ (#3) üzenetére


zozo1414
csendes tag

most már emlékszem
elöbb volt a 9600gt mert azt gyöngyösön, helyben el tudtam adni, még nem a hardverapron

(#6) zozo1414


zozo1414
csendes tag

köszönöm mindenkinek, aki elolvasta
nem hittem volna, hogy ennyi idö alatt ennyi olvasó és hozzászólás lesz

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.