2022. szeptember 28., szerda

Gyorskeresés

Samsung Galaxy Note II 1. hsz 1. rész

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

I. SPECIFIKÁCIÓK, VÁSÁRLÁSI TANÁCSOK, HIBAJELENSÉGEK, HASZNOS TIPPEK

2012 november könyékén jelent meg, hazánkban a T-Mobile, a Telenor és a Vodafone is árusítja. Természetesen megvásárolható kártyafüggetlen készülékként is.Szürke és fehér színben kapható.
2 készüléktípust lehet megvásárolni manapság.Az N7100 kódnévre hallgató készülék a "sima" Samsung Galaxy Note II,az N7105 kódnévre hallgató az LTE képes változat.A 2 készüléktípus között mindössze az LTE képesség a különbség valamint az, hogy az LTE változatban nincs FM rádió.
Garanciából hivatalosan a Samsung 2 év készülék és 1 év tartozékgaranciát ad, melyek 2 hónappal meghosszabbíthatók itt beregisztrálva a terméket.A készülékhez Szervízfutár, valamint Helyszíni javítás szolgáltatást is biztosít a Samsung, melyek segítségével könnyedén intézhetőek a készülék esetleges hibáiból adódó problémák.Mindenképp GYÁRI garanciás készüléket próbáljunk meg vásárolni, mert bár drágább, mint a bolti garanciás, de megéri a felárat ez a rendkívül jó szervízháttér.

Specifikációk, tartozékok:

Méretei:151,1 x 80,5 x 9.4 milliméter,súlya pedig 183g, ami az átlagnál azért súlyosabb, de legalább mindig lehet érezni, hogy nálunk van. Anyaghasználatban nem hoz semmi újat a készülék, ugyanaz a lakkozott, fényes műanyag mint a Samsung Galaxy S3 készüléknél. Ez sokak szerint nem túl esztétikus, de a Samsung munkatársai szerint ez ellenállóbb a karcokkal szemben, mint a festett fém. Az összeszerelési minőségre viszont nem lehet panasz.A technikai hátteret tekintve: a kijelzője egy 5,5"-os Super AMOLED panel 720x1280 pixel felbontással(267ppi), amely a Samsung Galaxy S3 PenTile alpixel kiosztásával szemben a hagyományosnak mondható RGB kiosztást használja, amivel ellensúlyozni tudja a pixelsűrűségből adódó hátrányát. A kijelzőt Gorilla Glass 2 védi. 2 GB LP-DDR2 RAM és 16, 32 vagy 64 GB belső tároló áll a rendelkezésünkre, mely microSD kártyával bővíthető (max.: 64 GB). Operációs rendszernek a 4.1.1-es JellyBean-t kapjuk a készüléken a Samsung új egyedi felületével, a MotionWiz(más nével Nature UX)-el kiegészítve, melyet egy Exynos 4412 típusú processzor hajt, aminek a négy magja egyenként 1.6 GHz-en ketyeg és a MALI-400 MP4 GPU grafikus egység tesz teljessé. A készüléket egy 3100 mAh-s kapacitású akkumulátor hajt meg, mely meglehetősen jó üzemidőre képes. 8 megapixeles felbontású ledes villanófénnyel felszerelt hátlapi kamera és 1,9 megapixeles előlapi fényképezőgép segíti a multimédiás igényeinket, előbbi FULL HD felbontásban képes videókat rögzíteni, utóbbit HD videóhívásra használhatjuk. A készülék bal oldalán a hangerőt szabályozó gombokat találjuk, jobb oldalt pedig a power gombot, mely a kijelző feloldására/lezárására is szolgál. A tetején 3,5 mm-es jack csatlakozó, az alján microUSB csatlakozó kapott helyet. Az előlapon felül a hangszóró, balra tőle a fény- és távolságérzékelő szenzorok, jobbra pedig a másodlagos kamera található. Alul három gomb kapott helyet, melyek közül a középsőt tényleg meg lehet nyomni, az attól balra és jobbra lévők viszont érintésérzékenyek. A funkciók egyértelműek: menü, home, vissza.A hátlapon a kamera és a LED villanó mellett a külső hangszóró található, valamint a Note széria védjegyének számító S-Pen.
Az S-Pen sokféle módon használható a mindennapok során is.Majdnem minden funkciójához találunk egy rövid kis bemutatót és segédletet a beállítások között.

A Magyarországon forgalmazott összes készülék számára elérhető már a 4.1.2-es frissítés, és a 2. negyedév végén, 3. negyedév elején várhatóan megkapja a készülék a 4.2.2-es android verziót is. Hivatalosan meg nem erősített, de belsős információk szerint megkapja a készülék a következő, 5.0-ás android frissítést is!

Az alapcsomag tartalma: készülék+stereo headset(átlagos minőségű)+töltő+USB adatkábel.

Tapasztalt hibák:

Talán a leginkább elterjedt, és legjobban rettegett hiba, az úgynevezett SDS(SuddenDeathSyndrome), melyet a 16 GB-os modellek memória chipjének problémája okoz. Ezen hiba minimális számban jelentkezett és a Samsung a 4.1.2-es rendszer kerneljében elviekben javít is, de ennek ellenére előfordulhat, hogy a memória "hirtelen elhalálozik". Természetesen garanciális probléma, tehát a Samsung javítja ezt(eleinte teljes alaplapcserével,újabban többen jelezték,hogy csak a memória chip BGA-zásával javítják).
A legújabb gyártmányok esetén, már új, hirtelen haláltól nem fenyegetett chipek kerülnek beszerelésre.Saját készülékét mindenki ellenőrizheti az eMMc Brichbug Check nevű programmal, ami a Play áruházból ingyenesen letölthető.
Ha a következő adatokat látjuk, a készülék érintett a problémában, mindenképp érdemes ellenőrizni, hogy a legfrissebb rendszer legyen a készüléken:
Type: VTU00M
FwRev: 0xf1
Mindezek ellenére NINCS ok a pánikra, akkor sem ha ilyen chippel szerelt a készülékünk, mert az esetek nagyon kis számában okoz ez problémát, főleg a szoftveres beavatkozás óta.

Hasznos/ajánlott programok:

Launcherek:

Lecserélhető a gyári Home felület, ez által több lehetőség nyílhat a testre szabhatóságra.
Nova Launcher
Next Launcher
Apex Launcher
GO Launcher
ADW Launcher

Fájlkezelő:

Erről igazából felesleges is írnom, nagyjából a windows fájlkezelőjéhez hasonló program, rengeteg lehetőséggel. (egyébként a gyári szoftver tartalmaz egy saját fájlkezelőt):
ASTRO File Manager
ES File Explorer

Multimédia:

PowerAMP Music Player - egy nagyon jó hangzású, de sajnos trial változatú zene lejátszó rengeteg beállítási lehetőséggel, talán a legjobb androidos hangzással
MX Player videólejátszó-mindenféle ismert formátummal megbirkózik,jól paraméterezhető

Internet:

Opera Mobile Web Browser - böngésző, elérhető egy kevesebb adatforgalmat generáló Opera Mini Web Browser nevezetű alternatívája is, ez utóbbi általában nem a teljes weblapot, hanem a mobiltartalmakat tölti be.
Skype: szinte teljes értékű Skype alkalmazás
Viber: adatforgalommal működő program, melyből hívásokat, üzeneteket indíthatunk és fogadhatunk(meglehetősen kevés adatmennyiséggel képes jó minőségben működni)

Általános kérdések

Driver problémák - ITT elérhetőek a legfrissebb x86 és x64 USB és ADB Samsung driverek

Meddig bírja az akku? - Talán ez a készülék legnagyobb előnye, mert a 3100 mAh-s kapacitású akkumulátornak köszönhetően 2, de visszafogottabb használat mellett akár 3 napot is képes kihúzni 1 töltéssel

Hol találom a külső SD kártyát és az OTG-n keresztül csatlakoztatott USB tárat?
/mnt/extSdCard
/mnt/UsbDriveA /B,C,D,E,F/

Hogyan tudok bármilyen görgethető háttérképet beállítani?
A Wallpaper setter program segítségével.

A GPS adatforgalom nélkül használható? - Igen, a megfelelő programmal használható és viszonylag gyorsan talál kapcsolatot.is.

Az 16GB tárolóból, miért látok csak 1xGB-ot? - azért mert a többit a rendszer/rendszerprogramok foglalják le, ez nem hiba

Hogyan tudok programokat rátölteni? - természetesen itt is, mint minden androidos készüléken az Google Play-ről tudunk programokat/játékokat letölteni. Nemrégiben Magyarországon is elérhetővé vált az Android Market fizetős szekciója is.

Beállítható-e *.mp3 sms/ébresztő/jelző -hang? - Igen.
Ezeket a mappákat kell létrehozni vagy a belső vagy a külső SD kártyán:
maedia/audio/ és ezen belül a következőket:
/alarms/ és ide jöhetnek a hangok (ébresztő)
/notifications/ és ide jöhetnek a hangok (sms, jelző)
/ringtones/ ide másolva csengőhangjainkat a listában fogja azokat a telefon megjeleníteni, így nem kell külön kiválasztgatni.

A galériában mindenféle kép/ikon/videó/stb. megjelenik, nem lehetne eltüntetni ezeket? -
Természetesen el lehet, ezekbe a mappákba kell raknod egy üres file-t, ami a
következő ".nomedia", így ezen mappák tartalma nem fog megjelenni a galériában, viszont képek esetében a tartalmazó mappa nevét kell ily módon módosítani: pl: [NEM JÓ KÉPEK] --> [.NEM JÓ KÉPEK] tehát a mappa neve elé kell a pontot beszúrni.

Tokok,fóliák

Ez egy olyan rész,melyre azt szokás mondani,hogy "ízlések és pofonok", mégis támpontnak néhány példa, a teljesség igénye nélkül:
A készülékhez vásárolható fóliák palettája igen széles: olcsó, jobb minőségű, kiváló minőség.
Tokok:
Fehér műanyag(gyári)
Fekete műanyag(gyári)
Fekete szilikon
Fekete szilikon 2
Gyári bebújtatós bőr(barna)
Gyári bebújtatós bőr(sötétkék)
Oldalra nyíló fehér
Case-Mate fekete

Természetesen ezeken kívül millió kiegészítőre lelhetünk ha külföldi aukciós oldalakon nézünk szét(e-bay).

Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.