2020. január 28., kedd

Gyorskeresés

Mikroszkóp vásárlás

Írta: | Kulcsszavak: mikroszkóp . vásárlás . segítség

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Mivel csak egy,elő,releváns fórumot találtam ezért gondoltam itt már szinte minden volt és hátha van itt egy ehhez értő emberke is. :)

Mikroszkóp vásárlásra vetemednék a hátár olyan 70-80ezer lenne,de egyszerűen Mo.-n nincs megfelelő bolt vagy ha van az is túlárazva és nem kínál számomra megfelelő tulajdonságokat.

A legjobb ár-érték arányt az Amscope illetve az OMAX ütötte meg. Személy szerint én az Amscope-hoz húzok ott is ehhez a típushoz.
A szállítási díj 130dollár vagyis felejtős. Tavasszal rokon eltudná hozni,de az is necces lenne a súlya miatt( + a garancia)
A kérdésem,hogy milyen boltot/webshopot ajánlotok Európán belül,Németo. plusz pont mert onnan ismerős elhozhatná és akkor megúszom az országon átívelő szállítási költséget (persze a legeslegjobb lenne Mo.-n,ha netán elkerülte volna figyelmemet az egyik) amik ésszerű áron kínálnak a következő specifikációkkal bíró mikroszkópot:

-trinoculáris (Nikon D3300at raknék rá)
-min 1250xes nagyítás mondjuk ez mindegy mert szinte biztos,hogy a bolt kínál más nagyítást ugyan azon a típuson belül
-cserélhető izzó (+ jó lenne ha lenne belső aksija/eleme)

Amiket főleg vizsgálnék vele:
-eukarióta szervezetek
-illetve nagyobb baktériumok
-meg persze minden ami befér alá :K

Ha netán tudtok egy jó boltot vagy típust azt nagyon megköszönöm mert már egy ideje vergődők.
Illetve a személyes tapasztalatokat ha vannak :K .

Előre is köszönök minden választ :R

Hozzászólások

(#1) Thusor


Thusor
(őstag)

Nagyon sok mikroszkóppal dolgozom a munkámból kifolyólag, elsősorban növényi szövetek vizsgálataihoz. Sztereomikroszkóppal és elektronmikroszkópokkal elsősorban. Ezt a céget tudom javasolni, főleg professzionális gépekkel dolgoznak. Keresd meg őket e-mailben vagy telefonon, biztos hogy tudnak segíteni jobb, a te céljaidnak megfelelő készüléket kiválasztani. Garancia, szállítás területén mind intézik a dolgot, igaz árban lehet hogy húzósabbak, ezt velük meg tudod beszélni. Elsősorban Nikon és Motic márkák lehetnek neked érdekesek.

Dell U2312HM monitor / Logitech M570 egér / HP Workstation z600 / Genius SP-HF2000X 2.0 hangfalpár / DELL PowerEdge T20 / Xbox One / Xiaomi Redmi 2 PRO

(#2) bkercso válasza Thusor (#1) üzenetére


bkercso
(veterán)
LOGOUT blog (1)

Ezek inkább a milliós kategória szerintem, amik a linkelt cégnél vannak. Ezek mellé "bónuszba" adják a PC-t.

xtro: Bár csak keveset optikai mikroszkópoztam, de 80k elég soványnak tűnik 1250x-es nagyításhoz. Ez nagyon nagy nagyítás optikai mikroszkóp számára. Ok, hogy oldatokhoz nem kell olyan mélységélesség, de egyéb aberrációkból is ki fog jutni bőven, ha kicsi a lencse mérete.
Én azt csinálnám, hogy keresnék egy öreg optikus szakit, és megkérdezném, van-e eladó használt mikroszkópja e körül az ár körül. Már csak hobbiból is szoktak segíteni, ha tudnak.

[ Szerkesztve ]

Tapasztalatot semmilyen szinten nem okozó dologról vitás dolog kijelenteni, hogy létezik-e vagy sem.

(#3) Thusor válasza bkercso (#2) üzenetére


Thusor
(őstag)

Persze, a milliós gépek vannak a cégnél, de vannak olcsóbb kategóriájú gépek is. Minden nincs fent a honlapjukon.

Gyorsan google keresővel: Esetleg még itt is érdemes lehet körbe nézni, van ami megfelelhet az igényeidnek.

[ Szerkesztve ]

Dell U2312HM monitor / Logitech M570 egér / HP Workstation z600 / Genius SP-HF2000X 2.0 hangfalpár / DELL PowerEdge T20 / Xbox One / Xiaomi Redmi 2 PRO

(#4) bkercso válasza Thusor (#3) üzenetére


bkercso
(veterán)
LOGOUT blog (1)

Az az LCD-mikroszkóp egy halom kínai hányadék fos! Elnézést! Nem is értem, hogy mernek 70k-t elkérni érte, mikor a kínaiaktól 30k. De annyit sem ér. Zötyögős műanyag tákolmány. 640x480-as kamerája van és 6Mpixelben ment! Nooormális?! 80k körül ezt kapni sajnos: használhatatlan bosszantó vackokat. Ha nem a gyerek szemét akarod kiszúrni vele, akkor vegyél használtat, abból is fogj ki valami jobbat.
Egy használható szemüveg min. 15-20k, akkor egy mikroszkópot el lehet képzelni, hogy használhatóan megépítve vajon mennyi...

Szerintem. :) Olvasva az értékeléseit valószínű, hogy másoknak mások az igényeik, talán nem egy 800k-s darabhoz vannak szokva.

Amúgy még1x: nincs nagy tapasztalatom a témában, pl. ez lehet, hogy jobb, de mindenképp megnézném vásárlás előtt (bár végül is vsszaküldeni is lehet 14 napig...).

[ Szerkesztve ]

Tapasztalatot semmilyen szinten nem okozó dologról vitás dolog kijelenteni, hogy létezik-e vagy sem.

(#5) Thusor válasza bkercso (#4) üzenetére


Thusor
(őstag)

Nekem sincs sok tapasztalatom a hobbi szintű gépekhez viszonyítva. Munkahelyen pályázati gépek vannak, alap hangon 2 millás digitális kamerával ellátott stereomikroszkóp és 70 millás x-ray elektron mikroszkóp. Szóval nem ismertem ezen oldal gépeit. Én inkább az auroscience céget keresném meg, igen vannak baromi drága gépeik is, mint amelyek nálunk is vannak de tudnak segíteni a hobbi szint elérésében is, normális megfizethető áron és nem kínai hulladékokkal.

Dell U2312HM monitor / Logitech M570 egér / HP Workstation z600 / Genius SP-HF2000X 2.0 hangfalpár / DELL PowerEdge T20 / Xbox One / Xiaomi Redmi 2 PRO

(#6) oszi666 válasza bkercso (#2) üzenetére


oszi666
(őstag)

Szerintem is jobban járna egy használttal. Az egyetemeken szokott néha lenni szabadrablás

It is not birth, marriage, or death, but gastrulation, which is truly the most important time in your life.

(#7) bkercso válasza oszi666 (#6) üzenetére


bkercso
(veterán)
LOGOUT blog (1)

Kutatóintézetekben is szokot lenni, csak azok házon belül elkelnek. Fel kell keresni öreg optikusokat szerintem. :) Annyi jófej öreg szaki van Mo-on...

Tapasztalatot semmilyen szinten nem okozó dologról vitás dolog kijelenteni, hogy létezik-e vagy sem.

(#8) gilfoyle


gilfoyle
(senior tag)

Eukariótákhoz mindenképpen fáziskontraszt ajánlott, amihez olyan mikroszkóp kell, aminek a kondenzorát cserélni lehet és full köhler megvilágítással rendelkezik. Ehhez a keresett árkategóriában nincs mikroszkóp, akármit írnak a neten. Már maga egy jó fáziskontraszt csúszka több mint 30.000 Forint.
Érdemes lehetne viszont kimenni Bécsbe, az 5. kerületben van a Teleskop und Mikroskop Zentrum (https://lacerta-optics.com), ahol szombatonként zárás után hozzá lehet ülni a mikroszkópokhoz és végigpróbálni őket (be kell jelentkezni előtte). Kiállítva van Zeiss-től kezdve a 100 EUR-s gyerek mikroszkópokig, de vannak használt cuccaik is. A személyzet fele beszél magyarul. Mintát vigyél magaddal mindenképp.

Ha nem is veszel mikroszkópot, legalább lesz összehasonlítási alapod. A kínai gagyik sokszor nem is az optika miatt, hanem a mechanikai pontatlanságok miatt véreznek el.

[ Szerkesztve ]

"A guppi az random, érted? Nem tudod a következő percbe' micsinál a guppi."

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.