2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Retro PC #7: Hybrid Crossfire, avagy a szegény ember SLI-je

Írta: | Kulcsszavak: pc . retro . crossfire . hybrid crossfire

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Retro PC sorozat 7. része: mi az a hybrid crossfire, miben más mint az SLI? Vajon mennyit is ér? Mik voltak a tapasztalatok?
Hybrid Crossfire tutorial

Hozzászólások

(#1) bacsis


bacsis
Közösségépítő

Célszerű lett volna 1600MHz+ RAM-ot használni, az IGP nagyon meghálálta volna, továbbá még érdemes lenne játszani a HT órajelével.
Továbbá ha már DX10.1-es VGA-król volt szó, persze tény és való, hogy kb az összes DX10-es játék alatt letérdelt volna a kártya, de azért mehetett volna a tesztre újabb játék is, ami jobban fel van készítve a Multikártyás felhasználásra... ha radeonokat tesztelsz, pl nagyon javaslom a call Of Juarez nevű játékot, nagyon szereti a Radeonokat, De úgy általánosságba véve is inkább 2006-2009 körüli nevekkel lett volna célszerű ezt a tesztet elkészíteni...
Jahh és még egy csavar... nem vagyok a mikrolaggokat kimérő mindenbe belekötő FPS huszár, de ennél a felállásnál bizony illenék ;)
A hsz-emet pedig építő jellegűként vedd kérlek, mert amúgy nagyon bírom a videóidat, csak szvsz, most ebben az esetben pont a lényeget nem sikerült valóságot lefedően letesztelni :R

(#2) vemalsar válasza bacsis (#1) üzenetére


vemalsar
csendes tag

Köszönöm az észrevételt! Sajnálom ha csalódást okozott a videó, valószínűleg Te azt vártad, mi az elméleti maximum ami ebből kihozható ideális körülmények között. Nagyon szerettem volna látni én is :) De ehhez nem voltak meg a cuccaim sajnos:
- nem volt gyorsabb RAM-om
- csak egy HD 3450-em volt 3470 helyett (a 3470 már GDDR3-as, míg a 3450 csak DDR2-es!)
- az én chipset-integrált VGA kombóm is sajnos a Hybrid Crossfire kínálat aljáról van

Persze, húzhattam volna HT órajelet meg a gyorsabb RAM-ok is jól jönnének de ezek nem a Hybrid Crossfire érdemei és mivel már a régebbi játékokban is játszhatatlan FPS-eket produkált a dolog, sajnos nem láttam értelmét újabb játékokban megnézni :(

Ha sikerül szereznem erősebb/jobb alkatrészeket a Hybrid Crossfire technológia teszteléséhez, szívesen megismétlem a kísérletet természetesen!

Retro_Vem YT channel: https://www.youtube.com/channel/UCXrWwrQEMxnSiyzrU5wK2DQ

(#3) bacsis válasza vemalsar (#2) üzenetére


bacsis
Közösségépítő

S939-en használva nagyon hasonló IGP-t, saját tesztem szerint már egész használhatóan futott, pedig az 2008-as játék ;) Szóval lehet találni ezekre a low end 3000-es Radeonokra is ezt-azt Itt egy HD 4200-ast teszteltem Ami továbbra is kb ez a kategória... Far Cry 2 is elszaggatott... szvsz egy ilyen cikknek az lehetne az értelme, hogy nézük meg, 1-1 VGA-val, IGP-vel akad a játék, mint répa, de lám hbyrid CF-el máris belekarcolunk porig butítva a játszható szintre :)
Amúgy csalódást semmiképp sem okozott a videód, mint írtam, kifejezetten bírom a tesztjeidet, ez amolyan építő jellegű komment/tipp volt :)

(#4) vemalsar válasza bacsis (#3) üzenetére


vemalsar
csendes tag

Na azért azt ne feledjük: az én IGP-m az a generációjában valóban low end Radeon 3000, a Tiéd meg ebből a HD 3000 generációból a legjobb, HD 3300 ;)
[link]
- nálad van 128 MB sideport memory-ja, a HD 4200-nél szintén ez a helyzet, nálam nincs
- nálad a 790GX-nél a core clock duplája az enyémnek (350 MHz -> 700 MHz), bár valószínűleg az enyém az első pontban vérzett el inkább

Szóval érthető ha Te mást tapasztaltál vagy mértél, sajnos én viszont azt amit pl. a videóban láthatsz a GRID-ből a legelején :( (és az már HCF módban, low/medium grafikán, 1024x768-ban volt)

Retro_Vem YT channel: https://www.youtube.com/channel/UCXrWwrQEMxnSiyzrU5wK2DQ

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.