2023. január 27., péntek

Gyorskeresés

Telefonjaim (1. rész)

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Többeknél láttam már, hogy összeszedték eddigi becses hardvereiket, úgy döntöttem és is megpróbálom (nehéz lesz :) ). Nem felvágásként, hanem a nosztalgia miatt. Talán az ide tévedőkben is hasonló, kellemes emlékeket fog felidézni egy-egy darab, mint bennem.

Bevezetőként: sok készülékem volt, és gyakran cserélődtek. Ennek az oka, hogy édesapámat és engem is "elbűvölt" a mobilkommunikációs technika. Az első telefont 2000-ben vette, egy mobil Westel-es üzletben - onnantól nem volt megállás :) . Amikor újított, megkaptam a régebbi vasat, aztán volt olyan, hogy én is kaptam saját készüléket. Ezek mindig úgy mentek, hogy a korábbiakat eladtuk (szüleim pedagógusok, úgyhogy nem a sok pénz miatt lett ez a hobbi), ezért nincs gyűjteményünk. Bár most ahogy átgondoltam a listát, jó lenne, ha meglenne még egy-két ikonikusabb masina.

Az első egy Alcatel One Touch volt, a pontos típusra nem emlékszem. Valami ilyesmi lehetett:

Két soros kijelző, sms küldés-fogadás; eszméletlen volt, hogy bárhonnan fel tudtak hívni. Gimi elején örököltem meg édesapámtól.

Utána volt még egy hasonló One Touch amit szintén örököltem. Utána jött a nagy dobás: mindketten egyszerre lecseréltük a telónkat egy ugyanolyan típusra. Ez volt az Alcatel OT-512:

Minőségi fém készülékház, kicsi méret (akkoriban a minél kisebb, annál jobb volt még az irány: féltégla -> mini szappan - érdekes, hogy a tartalomfogyasztással hogy megfordult a trend). Lehetett egyedi logót kitenni - wow!
Mondjuk a joystick csak fel-le állású volt, így lehetett egyesével navigálni a menüben. Jók voltak a beépített csengőhangok, és a játékok is szuperül sikerültek. Volt rajta valami űrhajós oldalra scrollozós cucc, de a legjobban a platformer játék jött be (gondoljatok bele, ilyen kijelzőn :) - néhány hullámzó pixel volt a főhős).

Ezután beléptünk a színes telefonok korába, és itt jött egy márka váltás is. Innentől kezdve nagyon sokáig Sony Ericssonjaink voltak. A feature phone-ok iPhone-ja volt szerény véleményem szerint. Persze az elején még nem volt olyan kiforrott a rendszerük.

Szintén egyszerre váltottunk egy-egy T300-ra:

Műanyag szappantartó, főleg az elegáns OT-512-höz képest; de végre színes! És a felbontás is emelkedett. Kedvenc platformerem is megszületett, melynek újabb verzióit élvezettel nyúztam, míg nem 3d-sítették. Ez kérem szépen a Deep Abyss:

Egy lávával (ami emelkedett is) teli barlangban ereszkedő, emelkedő buborékokon ugrálva kellett végigérni a szinteken. Nagyon jó teló volt. Vettünk hozzá egy csatlakoztatható kamerát, osztálykirándulásokon kiváló bélyegkép méretű olajfestményeket rögzítettem vele :C . De ez nagy szám volt akkoriban.

Na hát majd innen folyt. köv.; köszönöm, ha elolvastad.

Hozzászólások

(#1) KISDUCK


KISDUCK
addikt

Ó máj gáss! A Deep Abyss-t mennyire imádtam, én T610-en nyomtam, meg hát a klasszikus Mini golf is nagyon jó volt és még multiplayer is volt benne BT-n keresztül.

(#2) UdiAti válasza KISDUCK (#1) üzenetére


UdiAti
kezdő

Úúú, milyen igaz! Most hirtelen el is felejtkeztem róla, pedig azt is nagyon szerettem.

(#3) Tubi2 válasza KISDUCK (#1) üzenetére


Tubi2
senior tag

Ez kajak jó volt, meg a Honey Cave T630-on. :D

- Tubi // 06-30-kettőhatnulla-3922 // Debrecen

(#4) UdiAti válasza KISDUCK (#1) üzenetére


UdiAti
kezdő

Kiváncsiságból rákerestem elérhető e még valahol. Sajnos a 2D-s verzió Mophunban íródott, ahhoz meg nincs emulátor. Viszont egy Youtube videó alatt volt link PC-s verzióhoz! Kipróbáltam, nagyon menő!
Videó: [link]
Játék: [link]
Iránybillentyűkkel lehet mozogni, x az ugrás, meg a menüben az oké, c az ejtőernyő

(#5) Pdaw


Pdaw
csendes tag

Eddig sehol egy Nokia. Gyanús!

(#6) UdiAti válasza Pdaw (#5) üzenetére


UdiAti
kezdő

Lesz majd az is :)

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2023 PROHARDVER Informatikai Kft.