2021. május 9., vasárnap

Gyorskeresés

Újdonságok az Aqua Computer-től

Írta: | Kulcsszavak: vízhűtés . aquacomputer . laing . eheim . ddc . d5 . tartály . mérő . nyomás . áramlás . vízszint

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

AquaCompute

Laing D5 szivattyú USB-vel és Aquabus interfésszel

Sikerült kifejlesztenünk egy új vezérlőáramkört a D5 szivattyúhoz, ami tökéletesen illeszkedik a gyári házba. A vezérlő rendelkezik USB és Aquabus csatlakozással, van rajta egy hőmérő-bemenet és egy konfigurálható fordulatszám-kimenet az esetleges riasztások részére.

A fordulatszámérték USB-n vagy Aquabus-on keresztül továbbítódik. Aquabus-on keresztül 4 ilyen szivattyú köthető az Aquaero-ra. USB-n keresztül nincs ilyen limit.

A legjobb az egészben: a sebesség az Aquasuite 2012 programon vagy az Aquaero-n keresztül állítható be. A vezérlő a szivattyú saját fordulatszám-szabályozását használja, ami már benne van, így nem keletkezik további fölösleges hő, ahogy egy külső vezérlőnél keletkezne.

Ha mindent beállítottunk, akár le is húzhatjuk a szivattyút az USB-ről vagy az Aquabus-ról. A szabályozó saját processzorral rendelkezik, és nem igényel állandó kapcsolatot a PC-vel vagy az Aquaero 5-tel.

A szivattyú ára 89,90€

Képek:

Nagyítás Nagyítás

Nagyítás Nagyítás

mps - az áramlásérzékelők új generációja

Évek óta kínálunk számos ellenőrző berendezés vízhűtéses rendszerekhez és a "high flow" érzékelő az egyik bestseller. Az ügyfeleink visszajelzései és kívánságai alapján kifejlesztettük az új generációt, mely a következő főbb jellemzőkkel bír: kisebb lett, biztosít USB és Aquabus interfészt, azokon keresztül kapja a tápot, valamint a kis ellenállása mellé nagy pontosság társul.

Köszöntsd az új mps "multi purpose sensor"-t (többcélú érzékelő). Az mps áramlásmérők technikailag a nyomáskülönbség mérésén alapulnak és nem tartalmaznak mozgó alkatrészeket. Ez a módszer az ipari környezetben alkalmazott nagy érzékelőkből ismert, amik egy vagyonba kerülnek, és senki nem használná őket egy PC vízhűtésben - mostanáig...

A ház anyaga Delrin és egy gravírozott rozsdamentes acél fedele van. Maga a nyomásérzékelő egy chip, egy rozsdamentes acél membrán alatt. Az érzékelő felbontása nagy: 0,00005 bar. A házon belül van egy másik szenzor, ami a vízhőmérsékletet méri. Egy második hőmérséklet-érzékelő csatlakoztatható külsőleg. Egy másik csatlakozó pedig konfigurálható tacho jelet generál.

Az érzékelő használható USB-n az Aquasuite 2012-vel, vagy Aquabus-on a Aquaero 5-tel. Utóbbira legfeljebb négy ilyen érzékelő köthető.

Míg a régebbi érzékelők egy kalibrációs értéket használtak (impulzusok / liter), ez egy kalibrációs görbét használ. A leggyakoribb hűtőfolyadékok görbéi már integrálva vannak a szoftverben, de létrehozható saját görbe is legalább három pont és egy referenciaérték megadásával. A többit a szoftver számítja ki.

Az érzékelő három különböző változatban kapható: mps flow 100, 200 és 400. A szám mutatja a maximálisan mérhető áramlási sebességet. A minimális térfogatáram ötöde a maximális értéknek. Például: A 100-as változat a 20-100 l / óra tartományban használható.

Az ára 49,90€.

Ha a régi mechanikus stílus rajongója vagy, jó hírem van: a "high flow" átfolyásmérő is rendelkezésre áll megújult formában. Így USB-t, Aquabus-t, hőmérséklet-érzékelőket és fordulatszám kimenetet is kínál. Ez a változat 59,90€.

Képek:

Nagyítás Nagyítás Nagyítás Nagyítás Nagyítás Nagyítás Nagyítás Nagyítás

De miért is hívják többcélú érzékelőnek, ha csak az áramlást méri? Nos, ez elvezet minket a következő termékhez.

Az mps a töltési szintet és a nyomást is olvassa

Sokan használtok cső-, vagy más egyéb nagyméretű tartályt, amelyben a tubemeter nem, vagy csak kompromisszumokkal használható. Az új mps vezérlő nem csak az áramlást képes mérni, hanem egy másik házban a töltési szintet vagy a nyomáskülönbséget is.

Két eltérő módja van, ahogy a tartályhoz köthető a szenzor.

1: Két csövet csatlakoztatsz hozzá Az első az egyik alsó menetre csatlakozik, a második pedig egy felsőhöz, például a töltőnyíláshoz.

2: Egy csövet csatlakoztatsz a tartály aljára, ahogy az első módnál. A párja egy új termék lesz: a nyomáskiegyenlítő-membrán. Ez a tartály tetejére lesz felszerelve és lehetővé teszi a gázok szabad áramlását így kiegyenlítve a hűtőkör és a külső tér közti nyomáskülönbséget, ami elkerülhetetlen a szenzor pontos működéséhez.

Mint az áramlásmérő, ez a szenzor is különböző változatokban áll rendelkezésre. Van mps nyomás Delta 40, 100, 500 vagy 1000. A számok a maximális töltési szintet mutatják centiméterben. Tehát a legtöbb ügyfél a Delta 40 változatot használja, míg a többi már elég speciális, aminek csak akkor van értelme, ha nagyon nagy tartályod van. Miért nem használja mindenki a Delta 1000 változatot? Ennek oka az érzékelőfelbontás. A Delta 40 variáns sok apró lépésben mér, így a töltési szintet fél milliméter pontossággal meg lehet állapítani. A Delta 1000 variáns lépésmérete körülbelül 1 cm. Az általános tolerancia körülbelül 3%.

Mint az mps áramlási változata, a nyomásérzékelő is kínál USB, Aquabus, belső és külső (opcionális) hőmérséklet-érzékelőt és fordulatszám kimenetet. Az érzékelő USB-ről vagy Aquabus-ról kapja a tápot. Aquabus-on keresztül ebből is csak 4-et csatlakoztathatsz az Aquaero-ra, USB-n keresztül viszont itt sincs korlát..

Az érzékelő kalibrálása nagyon egyszerű. Beállítasz egy null értéket a szoftverben, és megadod a tartály magasságát.

Az érzékelő M5 menettel csatlakozik, és azt javasoljuk, hogy egy 4mm-es átmérőjű csővel kösd be. Felhívjuk figyelmed, hogy a víz nem folyik a szenzorban, így nem befolyásolja egyáltalán az áramlási sebességet.

A töltési szint mellett képes vagy egyszerűen nyomást mérni. Például lemérheted a szivattyú nyomását, vagy a nyomáskülönbséget a rendszer két pontja közt. A szoftver lehetővé teszi a kalibrálási funkciót tesztelés céljából. A kiválasztott változattól függően a mérhető nyomás 40 mbar (Detla 40) és 1000 mbar (Delta 1000) között lehet. Megjegyzendő, hogy a Delta 1000 variáns nem képes nyomáskülönbség mérésére és kiegyenlítőmembránnal kell használni.
(Mellékesen jegyzem meg: ha a szivattyú nyomását akarod megmérni - a legtöbb szivattyúhoz a Delta 500 variáns elég lehet, de két szivattyú esetén Delta 1000 a jobb választás.)

Ez az érzékelő is Delrin és egy gravírozott rozsdamentes acél fedele van. Minden változat ára 37,99€.

Képek:

Nagyítás Nagyítás Nagyítás Nagyítás Nagyítás Nagyítás Nagyítás Nagyítás Nagyítás Nagyítás Nagyítás

Aqualis - tartály boroszilikát üvegből

A cső stílusú tartályok nagyon népszerűek, de mi okkal nem kínáltuk őket: ismerjük a hő és a mechanikai erők okozta problémákat, és szinte minden nap találni valakit, aki épp megosztja történetét törött csőtartályáról.

A megoldás egyszerű: valódi üveg. Együttműködve egy nagy német üveggyártóval, képesek lettünk boroszilikát csőtartályokat kínálni. Ez egy speciális üveg, amely ellenáll még a legnehezebb körülményeknek is a vegyiparban. A mi csövünk átmérője 75 mm, falvastagsága 5 mm. A cső hossza 15cm és csaknem fél liter folyadékot is tartalmazhat, ha maximálisan fel van töltve. Az üveg kapható nano-bevonattal is, így egy "nem nedvesedő felületet" kapsz, amiről a víz egyszerűen lepereg.

Az Aqualis tartályok különböző változatokban állnak rendelkezésre. Az Aqualis XT a legfejlettebb változat, amibe egy beépített mps modult méri a töltési szintet és a víz hőmérsékletét. Az aljába hat darab 5mm-es LED-et helyezhetünk, ha fényjátékot szeretnénk. A másik látványosság a központi cső 8 fúvókával, amin a víz folyik le a tartályba. Elkerülendő a problémát, hogy buborékok kerüljenek a rendszerbe, egy plexi lap került kicsivel az alap fölé. Ha nem kívánod a csövet használni, vannak külső menetek az alapon, így a víz hagyományos módon áramolhat ki és be.

Az Aqualis többi része Delrin, rozsdamentes acél és nikkelezett sárgaréz. Az opcionális rozsdamentes acél tartóval a tartály bárhol rögzíthető a házon belül. A stabilitás további növelésére plexi rögzítőt kínálunk..

Egy gyors áttekintés a változatokról és az árakról.

Aqualis ECO - 49,90€
Nem tartalmaz LED-betéteket és mps érzékelőt

Aqualis PRO - 64,90€
Az ECO-val ellentétben tartalmaz LED-betéteket és mps szenzorfoglalatot.

Aqualis XT â € "99,90 EUR (83,95 EUR w / o ÁFA-val)
Tartalmaz LED-betéteket, valamint fel van szerelve mps-érzékelővel és a hozzá tartozó kiegyenlítőmembránnal.

Minden változat elérhető a nano-bevonattal. A felár: 10,00€.

Mindegyik Aqualis-hoz jár a rozsdamentes acél tartó, a plexi betét és egy rozsdamentes acél áramlástörőlap.

A kiegészítő fekete plexi tartó ára 9,90€

Képek és videó:

Bemutatóvideó a YouTube-on
(A videóban levő Aqualis nem kapott nano bevonatot)

Aqualis ECO:
Nagyítás Nagyítás Nagyítás Nagyítás

Aqualis PRO / XT:
Nagyítás Nagyítás Nagyítás Nagyítás Nagyítás

Kiegészítő fekete plexiüveg tartó
Nagyítás Nagyítás

Szivattyú modulok Aqualis-hoz

A szivattyú nélküli Aqualis széria mellett moduláris változatokat is kínálunk szivattyúmodulokkal. A fő rész a cső és az alap, melyre a különböző modulok csatlakoznak. Az alap lehetőséget ad két LED elhelyezésére. A többi Aqualis-szal ellentétben a szivattyúval szerelhető tartályok nem tartalmazzák a központi csőelemet amin a víz lefolyik, klasszikus be-és kimeneti rendszerrel rendelkeznek. A nano-borítás viszont opcionálisan rendelhető.

Három különböző szivattyúmodult kínálunk: Laing D5, Laing DDC, és a kerámiacsapágyas Eheim kompakt 600 (vezérlője megegyezik az Aquastream XT-ével). Mindhárom modul egy egyszerű "összedugós" rendszerrel csatlakozik tartályhoz. Négy csavar tart össze mindent, és természetesen integrált tömítőgyűrűk zárnak mindenütt.

Az összes változat kérhető gyárilag mps szenzorral, de utólagos beszerelésre nincs lehetőség. Az mps szenzorral szerelt változatok már tartalmazzák a kiegyenlítőmembránt is

A D5 és DDC modul szivattyú nélkül jön, így használhatod a már meglevő szivattyúdat, vagy bármely kompatibilis szivattyút. Az Eheim Compact 600 modul tartalmazza a szivattyút. Mivel ez a változat az Aquastream XT vezérlőjén alapul, az Ultra változat beépített ventilátorvezérlőt is tartalmaz.

Ha csak a szivattyúmodul érdekel, használhatod tartály nélkül is, csak zárd le a két csatlakozót 1-1 dugóval.

Minden szivattyúmodult egy rozsdamentes acélból készült tartóval árulnak, amely kombinálható a mi sárga izolátorainkkal, hogy csökkentsd a szivattyúk háznak átadott rezgését. A D5 és DDC szivattyúk esetében süllyeszteni lehet a csillapítókat, így spórlova némi helyet.

A jövőben kínálunk majd egy különleges rögzítőelemet, ha az Airplex GIGANT sorozat piacra kerül. Így a tartályok és radiátorok egyetlen egységként lesznek használhatóak.

Az árak:

Laing D5 modul - 34,90€
Laing D5 mps modul - 59,90€

Laing DDC modul - 29,90€
Laing DDC mps modul - 54,89€

Eheim Compact 600 Standard modul - 69,90€
Eheim Compact 600 Standard mps modul - 94,90€

Eheim Compact 600 Ultra modul - 89,90€
Eheim Compact 600 Ultra mps modul - 114,89€

Aqualis cső alapmodul - 39,90 EUR€
Aqualis cső alapmodul nano-bevonattal - 49,90€

Képek:

Cső modul
Nagyítás Nagyítás Nagyítás

A csatlakozó lemez részletesen
Nagyítás Nagyítás Nagyítás

Eheim compact 600 szivattyúmodul
Nagyítás Nagyítás Nagyítás Nagyítás

Laing D5 szivattyú modul
Nagyítás Nagyítás Nagyítás Nagyítás Nagyítás Nagyítás Nagyítás Nagyítás Nagyítás Nagyítás Nagyítás

Laing DDC szivattyú modul
Nagyítás Nagyítás Nagyítás Nagyítás Nagyítás Nagyítás Nagyítás

Forrás: XtremeSystems

Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.