2024. április 22., hétfő

Gyorskeresés

Házibarkács megoldások, mert gányolni jó!

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Miután rátaláltam a prohadver legértékesebb topikjára [link] összeszedtem a saját örökbecsű alkotásaimat, de ennyi mindent nem lehet csak úgy bedobni a kommentek közé, úgyhogy gondoltam megosztom őket egyben a nagyérdeművel.

Eredtileg egy "Sufnituning" nevű mappában gyűltek a facebook oldalamon, de úgy éreztem ideje szélesebb közönség elé tárni.

Lássuk is.

Bemelegítésnek alant a legutóbbi munkám. A falon a szemre mérés "itt-pont-jólesz" eredményei láthatóak, természetesen amelyik lyukat lehetett, azt hasznosítottam.

Külön felhívnám a figyelmet a műhelyben talált györskötözők kreatív felhasználására. Eredetileg csak bedobtam egy köteggel a farzsebembe, "majdjóleszvalamire" jeligével, mivel ötletem sem volt, hogyan is rögzítsem majd a vinyót.

Most, hogy ezen túllendültünk, érkezzen egy súlyosabb megoldás. A Nintendo Switch nagyon jó kis játékkonzol, azonban van egy komoly hibája. Nincs megfelelő fogása. De egy kis "kreatív" gondolkodással pikk-pakk orvosolható a dolog.

Szemmel láthatóan a művész célja a gép funkcióinak minimális csökkentése mellett a komfortérzet növelése volt. A felhasználandó anyagok kiválasztásánál kiemelt szempont volt, hogy lehetőleg semmit ne kelljen keresgélni, így ami a 2 méteres környezetembenakadt, az épült be a rendszerbe.

A Switch témát ezután sem tudtam elengedni, így egy kissé visszafogottabb, letisztultabb forma felé fordultam ezután, mégiscsak "gány" volt egy kissé a fenti próbálkozás. Időközben felfedeztem a hot-glue nevű csodaanyagot, meg a vasfűrészem is megtaláltam, így továbbfejlesztettem a korábbi ötletem.

Ezúttal pontos, lépésről lépésre kidolgozott tervrajzot is csináltam:

Úgy gondoltam, hogy a géphez adott kontroller tartó tökéletesen fog idomulni a géphez, én pedig megláttam a kőben a formát. Ez lett belőle végül:

Végezetül, levezetésképpen egy költséghatékony megoldás az iPhone dokkolók helyettesítésére. A felhasznált ipari rozsdamentes acéllap meghajtása is megért volna önmagában egy külön bejegyzést (felhasználásra került többek között egy satu, kalapács, csavarhúzó, kézisúlyzó), egyébként pedig a szokásos anyagok kerültek bele a műbe, úgy mint a már korábban említett hot glue, filc, csúszásgátló tappancsok és maga a lightning kábel:

Így hirtelen ennyi lett volna az elmúlt időszak termése, de akad még egy-kettő otthon, amikről jelenleg nincs képem és lássuk be, ez egy vizuális műfaj.

Hozzászólások

(#1) DonElvis


DonElvis
tag

Nincs ződsárga szigszalag: -5 pont
Nincs kék LED: -5 pont
Van melegragasztó: + 5 pont
Van gyorskötöző + 5 pont
Ugyanilyen székem van + 100 pont

:-)

Ami nem számít, az nem érdekel

(#2) Pete55555


Pete55555
addikt

Ez az iPhone dokkoló nagy királyság, egy ilyet én is régóta akarok csinálni.

Azért a switch gány sem rossz :DDD

...Szeretem leracsniztatni...

(#3) Lenry


Lenry
félisten

a switch kvajó :C :DDD

Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data

(#4) shiftythefox válasza DonElvis (#1) üzenetére


shiftythefox
csendes tag

Nem volt szigszalag, de van paracord, az nem ér pontot?! És a szétfűrészelt, hőlégfúvóval formára olvasztott PS2 kontroller markolat???!!!!! Nameg a 3DS fém cover, szétfűrészelve, harapófogóval a szviccsre hajtogatva? Milyen pontozás ez? :D :D :D :D :D :D

--------------------------------------------------------- "One sword keeps another in the sheath."

(#5) hNp88


hNp88
aktív tag

xDDDDDD

Beatam Mortem Expectans. "kötél&diófa - business solutions"

(#6) lezso6


lezso6
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

:DD Kolis idők jutnak eszembe, pl nálam a Lenovo-Löwenbräu-Marlboro project. ;]

A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.

(#7) DonElvis válasza shiftythefox (#4) üzenetére


DonElvis
tag

Hidd el, nem kerülte el a figyelmemet semmi! Észre vettem ám a SHEL + OTP kártya kombót (ha ugyan valóban azok) valamint a precíz jelölést az ollóval és fűrésszel történő vágáshoz. Lehet nem megfelelően pontoztam, mert a hétvégém tönkrement a melegragasztó pisztolyom (tényleg) és most idegállapotban vagyok. :K

Ami nem számít, az nem érdekel

(#8) shiftythefox válasza DonElvis (#7) üzenetére


shiftythefox
csendes tag

Jó a szemed, az egy Shell és szép kártya kombó, alatta meg még vagy 8 db, lejárt DM-es, meg az isten tudja mi még, rétegelve, összefésülve :P

A ragasztópisztoly miatt részvétem, nehéz idők ezek...

--------------------------------------------------------- "One sword keeps another in the sheath."

(#9) nemlehet


nemlehet
őstag

Sajnos nekem nincs képem róla, de a nyaralóban egy kiszuperált vezetékekből (UTP, coax, telefon vegyesen) font függőágy van a kertben a megfelelő pihenéshez.

Nokia 3310->3410->3100->6500 Slide(RiP Nokia)->Acer Liquid Metal ->Xiaomi Hongmi-> Xiaomi Redmi Note 3

(#10) #33253120 válasza nemlehet (#9) üzenetére


#33253120
törölt tag

Képet akarunk a köz nevében. :D
Amúgy én is ezen gondolkodtam egy ideje.
Mindig felsírok amikor a hulló 2-3méteres kábelekre pillantok.... :D

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.