2024. május 19., vasárnap

Gyorskeresés

Milyen telefonjaim voltak...

Írta: | Kulcsszavak: Telefon . lista . történelem . Alcatel . Sony Ericsson . Panasonic . Nokia . iPhone . HTC. Gigabyte . LG . Samsung . ZTE

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Az évek alatt egész sokféle telefon volt a tulajdonomban. Megpróbálok mindenről írni egy kis szösszenetet. Remélem nem marad ki egy darab sem a felsorolásból.

A listám:

Alcatel One Touch Club

Amikor még a telefonok téglák voltak. Igazából nem nagyon emlékszem rá. A típusban sem vagyok 100%-ig biztos, de úgy nézett ki, mint a képen lévő. Egy dolog megmaradt, alig tudtam vele SMS-t írni... :DDD

- - -

Alcatel 302

Ez egy egész korrekt kis telefon volt. Itt már nagyon ment az SMS írás. WAP képesként reklámozták, ugye a mobilnet elődje, használhatatlan egy valami méreg drágán. Cserélhető színes előlapok, alapból járt hozzá kettő.... (szürke, kék)

- - -


Sony Ericsson T65

Komoly előrelépés főleg kijelzőben, ennek már szürkeárnyalatos 4(!) színű megjelenítője volt. Lehetséges a mobilinternet GPRS megosztása asztali gép felé. :)

- - -


Panasonic X400

Ezt nagyon szerettem. Újabb lépés kijelzőben, tényleg színes. Ettől eltekintve mai szemmel nézve csapnivaló. :D
Gombnyomásra nyíló szerkezet, nagyon menő. :DDD

- - -

Sharp 770SH

Újabb jó csere. Szép forma, jó összeszerelési minőség. Átlagon felüli kijelző. Szál-csiszolt gombsor. A mai napig megvan, bár az akkumulátora felpúposodott. Többször visszatértem hozzá két készülék között.

- - -

Nokia N95 8GB

Az első okostelefonom. Masszív, prémium modell. Alkalmazás telepítgetés, jó kamera, mi kell még. Egy kereskedésben vettem, meg is lett az ára... 3 hónap után letiltották, szerencsére sikerült visszavinnem. Becseréltem a lista következő tagjára...

- - -


iPhone 2G

...kb. egy árban volt az N95-el, gondoltam belevágok. Igazából nincs nagyon értelme megemlítenem, mivel csak 1 napog volt meg. Direkt megkérdeztem, hogy teljesen gyári-e, a válasz igen volt. Hazaérve lefrissítettem a legújabb rendszerre, ezzel szép kis öngólt lőttem magamnak, mivel így már nem ment a kártyámmal (sikerült visszaállítani). Másnap első dolgom volt visszavinni. Becseréltem valami sima egyszerű telefonra, amit az egyik barátom megvett.

- - -

HTC Touch HD

Újabb telefon, újabb operációs rendszer, Windows Mobile. Ezt a telefont is szerettem. A rezisztív kijelző és a stylus jó párosítás, teljesen más a mostani ujjal tapogatós gépekhez képest. De ezzel is megszívtam... Vaterán vettem... pár hónap után egy rendőrnyomozó keresett meg, miszerint egy lopott készüléket használok. Természetesen minden adat és információ ellenére sem került meg a tettes.... no mind1.

- - -

Gigabyte MS802

Klasszikus PDA forma. SPB Mobile Shell-el nagyon jól használható sima telefonnak is, persze a Windows minden extrájával. Sajnos egy rosszul sikerült rendszerfrissítéssel sikerült brickkelnem, illetve a frissítés sikeres volt, csak közben gondolt egyet és megállt.

- - -

Vodafone 541

Kényszermegoldás, olcsó, kicsi. Nehézkes kezelés, bár érdekes megoldás, hogy a kijelző alatti részt simogatva is vezérelhető a telefon. A 770SH után ez lett a backup telefonom.

- - -

LG GW620

Belépő az android világába. Egészen furcsa, inkább telefon, mint a WinMo. Csúsztatható qwerty kialakítás, pazar üzenetíráshoz. Érdekes, hogy a kijelző rezisztív, a gombjai viszont kapacitív technológiával működtek, ráadásul túl érzékenyek is voltak. Sajnos rendszerfrissítéseket nem igazán kapott, így hamar megváltam tőle.

- - -

Samsung Galaxy Spica

Én is bekapcsolódtam a nagy Spica őrületbe. Rövid idő alatt hatalmas táborra tett szert. Boldog boldogtalan fejlesztett hozzá ROMokat. Az először csak egy érintést felismerő kijelzőhöz is sikerült olyan meghajtót fabrikálni, amivel képes volt két érintést is érzékelni. Kicsit visszalépésnek éreztem a GW620 után, persze csak összeszerelési minőségre, szoftveresen jobb volt.

- - -

ZTE Blade

Amikor ez a készülék megjelent egy percig sem gondolkodtam a megvételén. Kártyás konstrukcióban 36.000Ft-ért egyszerűen nem volt vetélytársa. A Touch HD óta nagyon hiányolt 800×480-as felbontású kijelző is végre újra elérhetővé vált. Itt is hatalmas közösség alakult ki, az elején tevékenyen részt is vettem a dolgokban. A legnagyobb dobás talán a memóriakorlátozást feloldó "csodazip" volt, ezzel lehetett az alapból elérhető 256MB memóriát a valós 512MB-ra duzzasztani.

- - -

HTC Sensation

Igen hosszú ideje Vodafone-os vagyok, így a Köszönetprogramnak hála elég jó áron sikerült hozzájutnom. Hatalmas méretbeli ugrás volt 3,5" után. Prémium minőség, egy darabból készített hátlap. Szoftveresen kissé elbaltázott készülék. Az android felett futó Sense felület sajnos nagyon memóriaéhes. Erőforrásigényesebb appok rendszeresen kilökték a Launchert a memóriából, ami így igen nehezen indult el újra, ez a 768MB memória rovására írható, illetve a Sense optimalizálatlanságára. Kicsit csalódtam a korábban nagyra értékelt HTC-ben. 1,5 év alatt elromlott az egyik Vaku LED, valamint egyszer a hangerő gombot is vissza kellett szerelnem. A Sense gyengesége miatt többnyire AOSP Romokkal használtam.

- - -

Hero H7500+

Mostanra a kínai készülékek igen sokat fejlődtek. Komoly hardverrel ellátott, jó összeszerelési minőségű telefonokat gyártanak. Nekem is sikerült felfigyelni rájuk. Vettem is a bátorságot és rendeltem egy H7500-ast. Ez az előzőleg hatalmasnak gondolt 4,3"-hoz képest még sokkal nagyobb 5"-os képátlóval bír.
Írtam is egy cikket róla. Végül a támogatott frekvenciák miatt váltam meg tőle, sajnos nem volt benne 900Mhz-es WCDMA.

- - -

ZTE v987

A Hero-val elkövetett hibából tanulva akadtam rá a v987-re. Ez egy jól összerakott, szép formájú, számottevő támogatottsággal bíró tepsi. Külsőre sokkal jobban mutat, mint a H7500+, a belbecs azonos. Kínai telefonokhoz mérten a kamerája igen jó. A másik szokásos gyengeség a GPS-t szokta érinteni, szerencsére a v987-ben az is rendesen működik.

- - -

LG G2

Amikor az első képet megláttam erről mindjárt tudtam, hogy nekem kell egy ilyet vennem. Sajnos szokás szerint újdonság lévén igen magas áron kezdett, ám szerencsémre végre bekerült a Vodafone kínálatába... tiszta véletlenül pont lejárt a hűségem, újra bejátszott a köszönet program...
Méretben megint nagyobb, mint az előző, igaz csak 0,2" collal. A dolog érdekessége, hogy bár a képátló nagyobb, maga a készülék külmérete mégis kisebb, mint a v987. A sebesség nagyon goromba, nem gondolkozik semmin. :DDD

- - -

A következő

Ez még egy kicsit odébb van, de a körvonalak kialakultak. Valamilyen Nexus készülék vagy más AOSP telefon. 4,7-5,5"

- - -

LG G3
A G2 után három telefon érdekelt igazán, ez volt az első, amit aztán beszereztem. A méretével még éppen belefértem a korábban kitűzött célba. Az akkuidő G2 után csalódás, a QHD kijelző irgalmatlan sokat fogyaszt. A másik gond a kijelzővel a borzalmas túlélesítés, egyszerűen kiveri az ember szemét. Szerencsére bővíthető, nem úgy, mint a G2. Viszont utolért az egyik típushiba, elrepedt a keret, fent is és lent is. Garanciáztatás helyett végül kaptam egy másik telefont, amit a bolt ajánlott fel (Turbado).

- - -

Huawei Mate 7
Ezzel a telefonnal szépen túlhaladtam az 5,5"-os megálmodott felső határt. A G2 utáni hármas lista második eleme. Irgalmatlan nagy, tényleg esélytelen egy kézzel kezelni. Nagyon jó a nagy akku és a nagy kijelző, viszont az EMUI borzalmas, annyira beszorítja az embert, legalábbis én így éreztem. :DDD
A mérete és az EMUI miatt váltam meg tőle és vettem meg a hármas lista harmadik tagját.

- - -

Oneplus One
Már a meghívós hisztéria után sikerült megvásárolnom, egyenesen a gyártótól. Egyelőre elégedett vagyok vele. Nagyon pazar a 64GB tárhely, bár ez sem tart örökké. :B
A Cyanogen nagyon szépen működik.

- - -

A következő

Leginkább 5,5", legalább 3/32GB, MicroSD, Tap2Wake, jó kamera, max OPO méret. :)

Hozzászólások

(#1) petipetya


petipetya
nagyúr

Mindegyik lopott telót ugyanabban a gsm boltban vetted? :D

"nincs rá lezsóidő"

(#2) Saccco válasza petipetya (#1) üzenetére


Saccco
nagyúr

Az N95 nem volt lopott. Leadták, aztán nem fizették a részleteket rá. :DDD

█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █

(#3) nofi


nofi
őstag

Én is összegyűjtöttem pár napja. A Blade stimmel :D

Xbox GT: nozsolt

(#4) petipetya válasza Saccco (#2) üzenetére


petipetya
nagyúr

Oké. :)

"nincs rá lezsóidő"

(#5) Ellia


Ellia
addikt

Ohhh a ZTE Blade :)) Hála égnek a mai napig működik, 4.3-as custom rom-al szaladgál(már amennyire egy járókerettel lehet :P), túlélte a betonra esést többször, ventilátort (ne kérdezzétek...), patakba esést (totál elázott... és stbstb. Remek telefon volt anno abszolút megérte az árát :)

Szép listád van, ez kb hány év alatt jött össze?

(#6) dragon1993


dragon1993
őstag

ZTE Blade-et meg sem ismertem erről a képről pedig itt fekszik valahol a szekrényen.

(#7) Saccco válasza Ellia (#5) üzenetére


Saccco
nagyúr

Ha jól rémlik 1999-2000 körül kaptam az elsőt. :DDD

█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █

(#8) AllTheBest


AllTheBest
senior tag

Tedd azt mint én :D Logout-on én is megírtam már, hogy milyen telefonjaim voltak. megjártam a g2-t én is, imádtam.
Most szombaton megyek venni egy oneplus one-t, amit írtak róla az alapján méltó utódja lesz a g2-nek :)

Hú, nem mai írás, jókor írok gondolom... :W

[ Szerkesztve ]

Esetleges elírásokért elnézést kérek, kevesebb ujjal nehezebb pontosan írni :) ---> Xiaomi Mi 9T 128gb

(#9) KaiotEch


KaiotEch
nagyúr

Gokunak adtad tovább őket? :D

(#10) ampulla válasza nofi (#3) üzenetére


ampulla
aktív tag

Bladeje szerintem az fórumozok 50%-nak volt. :D De meg kell hagyni egy custom ROM-al egész jó kis teló volt a maga idejében. :)

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.