2022. november 27., vasárnap

Gyorskeresés

Clash Royale - Rocket League klán

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

A klánról
A Rocket League klán (#V92YP) egy spontán szerveződött közösség, amely olyan játékosokat szeret a soraiban tudni, akik szeretnek a Clash Royale játékkal játszani, és nem felejtik el, hogy "ez csak egy játék". Semmilyen professzionális szintet, kitűzendő célt nem határoz meg, lényeg a kellemes légkör, egymás segítése és a játék olyan elemeinek elérése, amely csak klánban lehetséges.
Jelenleg local top 70, illetve 90 (Clan Wars) környékén vagyunk, de nem cél, hogy mindenáron előrébb jussunk. Ennek ellenére a klán folyamatosan fejlődik.

Szabályzat
Alapvetően 2 szabály van a klánban, amit bárki tud teljesíteni, aki napi 20 percet tud a játékra szánni. (Ennél kevesebbet amúgy sem érdemes, különben rengeteg jutalomtól elesel.)
1.) Viselkedj kulturáltan a chaten és ne káromkodj!
2.) A mindennapos Clan Warban (CW) vegyél részt!
A CW kétnapos ciklusban zajlik. Az első napon 3 meccset kell játszani (lapgyűjtés), a második napon pedig csak egyet (az előző nap összegyűjtött lapokból összerakott deckkel, ez a Final Battle). A részvétel mindkét napon elvárt (a Final Battle kötelező), hiszen a CW kevésbé viseli el az inaktív tagokat. Nagyon fontos, hogy ha esetleg mégsem érsz rá lejátszani a Final Battle-t (FB), akkor az első napon ne is gyűjtsél lapot, mert a klántársak nem tudják helyetted lejátszani a döntő meccset, így az esetleges hiányzásod őket is bünteti.
A lapgyűjtésben a részvétel amúgy azért szükséges, mivel ahhoz, hogy jó deckeket tudjunk összerakni minél több lap szükséges.

FB előtt erősen ajánlott gyakorolni a klántársakkal, esetleg deckeket megosztani, vagy a meglévőkből válogatni. Legalább 1 gyakorló támadás elvárt. A gyakorlás egyébként kimutathatóan szokta javítani az eredményességet. (Több olyan játékosra tudunk példát, akinek a gyakorlás nélküli 30% körüli eredményessége 70% felettire javult!) Egyébként mindenkinek a CW támadása visszanézhető (Clan → War → adott személy neve alatt), célszerű a nyertes csatákból okulni.
FONTOS 1: csak meta, illetve tesztelt és működő decket osszatok meg CW-re és ne ötleteljetek! Sajnos utóbbi előfordul, ami nem örömteli, mivel vannak klántagok, akik bízva a linkelt deckek minőségében innen másolnak és olykor pórul járnak.
FONTOS 2: nézd meg a cw lapjaid szintjét és lehetőleg olyan decket válassz, amihez megvan a kellő lapszinted! Például ne másolj le golemes decket, ha a Golemed csak level 2! :)

Donate
Az aranyszerzés miatt érdeke mindenkinek, így a donate-et nem követeljük meg Szabályzat szinten, azt a játékmechanizmus úgyis kikényszeríti. Korábban kötelező volt, ez mostantól megváltozik és a donate hiánya önmagában nem lesz kirúgási ok.

Ismerős/barát meghívása a klánba, helyfoglalás
Klántagok ajánlására/meghívására bárkit beveszünk a klánba, amint van üresedés és nem vulgáris az illető neve. Az ilyen személyek részére a chaten foglaljatok előre helyet a neve és hozzávetőleges kupaszáma beírásával. Figyelem! A név és pontszám nélküli foglalást figyelmen kívül hagyjuk. Foglalási sorrend van, aki hamarabb szól, annak az ismerőse jöhet előbb. Szükség esetén a pontszámot a vezetők leviszik a belépéshez.
Olyat senki ne kérjen, hogy valakit rakjunk ki a klánból, mert jönne az ismerőse. Csak az inaktív, vagy a Clan Wart „szabotáló” tagok kerülnek eltávolításra a jelen szabályzat szerint. Ezt siettetni nem lehet.

Vezetőség
A klán leadere (Snow Knight) felelős a klán működésért, a szabályok betartásáért, segítségére teljes körű és önálló döntési jogkörrel a co-leaderek (Tidaros, Balazs23, Janaboy, Berci777) vannak. A co-leader szerepkörre a kinevezés felkérés alapján történik, számuk max. 3-4 fő. A co-leaderek esetében nem az aktivitás, hanem kizárólag az illető személyisége a döntő, amelyet elsősorban a chaten az aktív és közösségépítő részvételből, illetve az illető kommunikációjából ítélünk meg.

Elderek
Valamennyi klántag előtt nyitva áll a lehetőség, hogy elderi kinevezésben részesüljön. A rangot a klánért végzett kitartó erőfeszítéseitek elismeréseként ítéljük oda, amelyet több heti megbízható teljesítmény (CW aktivitás), és megfelelő viselkedés esetén lehet megkapni. Ezentúl szintén számít a chaten a közösségépítő részvétel.

Elderi kinevezés feltétele a következő:
- aktív játék: átlagos, vagy afeletti donate; CW-ben rendszeres - és lehetőleg eredményes -
részvétel
- kulturált viselkedés a chaten
- ne kérdezgesd, hogy ”mikor lehetek elder?” (éles szemű co-leadereink vannak, akik mindenkit kineveznek, aki érdemes rá)
Nem feltétel, de sokat gyorsíthat az előmenetelen a többiek segítése pl. CW deckek tesztelésével, taktikai tanácsok adásával és a jó hangulat fenntartásával.

Elderek jogai, kötelezettségei:
- aktivitás fenntartása (CW-ben való részvétel)
- az elderi ranggal jár, hogy jogosultságot kaptok a tagok/memberek kirúgásához. Kéretik felelősséggel eljárni e tárgykörben és tényleg csak indokolt esetben élni a lehetőséggel. Szükség esetén inkább kérjétek ki egy co-leader véleményét a döntés előtt! Védettséget élvező személyt még véletlenül se rúgjatok ki! (ld. lejjebb)
Szigorúan tilos csak azért kirakni valakit, mert nem szimpatikus, vagy mert épp kell egy hely valakinek, így az elder rang bár kirúgási joggal is jár, ezzel nem szabad visszaélni!
- amennyiben üresedés van, az elderek a klántagságra pályázók jelentkezéseit is elfogadhatják vagy elutasíthatják. Lehetőleg magyarokat vegyetek fel. Az egyértelműen külföldieket, illetve azok jelentkezését, akikről nem tudjátok eldönteni, hogy magyarok-e (mert mondjuk még egy köszönést sem voltak képesek odapötyögni) utasítsátok el! Ismerőseitek figyelmét is hívjátok fel erre a jelentkezésükkor az esetleges véletlen elutasítás elkerülése érdekében!
- Olvassátok a chatet! (Ez nagyon fontos.) Előfordulhat, hogy azért van üresedés, mert a helyet egy meghatározott személynek tartjuk fenn. Ezt a chaten jelezni szoktuk, így ilyenkor mást ne vegyetek fel erre a helyre. Az is előfordulhat, hogy valaki jelzi a chaten, hogy meghatározott ideig inaktív lesz. Ilyen személyt ne rúgjatok ki!

Elderi rang elvesztése (lefokozás)
Természetesen, ahogy a rangot ki lehet érdemelni, úgy érdemtelenné is lehet válni rá. A lefokozás oka lehet:
- aktivitás hiánya
- méltatlan viselkedés (pl. agresszivitás, káromkodás, személyeskedés stb.)
- chat figyelmen kívül hagyása a döntésekkor

Memberek:
Természetesen a member rang is a klán teljes értékű tagjait jelöli, nincs negatív hatása, ha valaki ebben a pozícióban van. (Angol member = tag)
Jelenleg 4000 kupa a belépési küszöb, ezt egyedi esetben lentebb lehet vinni, de hosszú távon minden tagnak illik elérnie az épp aktuális belépési kupaszámot. Az aktív játékosoknak ez nem szokott gondot okozni.

Védettség:
Előfordulhat, hogy valaki bizonyos ideig egyáltalán nem tud játszani (pl. telefon tönkremegy, szülők elveszik stb.), vagy inaktivitás miatt nem képes teljesíteni a minimum követelményeket. Ez esetben a chaten előre kérheti, hogy védettséget kapjon. Ekkor nem kerül kirúgásra/lefokozásra az illető. Védettséget általában 1 hétre, különös indokkal max. 2 hétre lehet kérni. Aki előreláthatóan ennél hosszabb ideig nem tud megfelelően játszani, külön jelezze és megbeszéljük a továbbiakat.

Kirúgás:
Aki teljesíti a követelményeket, azt nem fogjuk kirúgni vagy lefokozni. A minimum követelmény szabályok megsértése sem jelent automatikus kirúgást, mivel ezt általában megelőzi figyelmeztetés a chaten, (eldereknél előbb lefokozás), és csak ezek után merül fel, hogy valaki kikerüljön a klánból.

Chat használata, olvasása
Minden játékosra nézve kötelező a chat olvasása, az ottani előzmények figyelembevétele, különös tekintettel az alábbi információkra:
- helyfoglalások (ha valakinek fenntartjuk a helyet, ne vegyetek fel mást!)
- ne szemeteljétek tele a chatet (flood tilalma)! Mivel a rendszer csak az utolsó 100 üzenet olvasását teszi lehetővé, így fontos, hogy az olyan üzeneteket lehetőleg minél tovább vissza lehessen olvasni, amiben fontos információ van, (pl. valaki védettséget kér, vagy foglal egy helyet valakinek.)

Klánból való kilépés, majd visszajövetel
Tokenes csere, vagy más klánban lévő havernak való segítés céljából átlépés, majd visszajövetel a klánba általában nem megengedett. Ha van tokened és cserélnél, cserélj klánon belül! Ha nincs olyan klántárs, aki adna neked tetsző lapot, de van olyan haverod másik klánban, aki viszont igen, akkor inkább hívd át a mi klánunkba! A ki/belépegetéseknek azért sincs sok értelme, mert a legtöbb cserére, megkezdett CW-re van türelmi idő és így lemaradsz ezekről.

Egyéb
A klán nem rendelkezik semmilyen játékon kívüli csatornával, pl. facebook oldal vagy chatszoba, és ilyet a jövőben sem tervezünk létrehozni. A vezetőség és a klán több tagja rendszeresen követi ugyanakkor a prohardver-es Clash Royale fórumot, ahol összetettebb beszélgetések is zajlanak. Természetesen bármi egyéb kérdésre játékon belül is válaszolunk.

Jó játékot mindenkinek! :)

  • Nem lehet hozzászólni
Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.