2021. május 15., szombat

Gyorskeresés

Call of Duty 2

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Gondolom sokan ismeritek vagy legalább hallottatok már erről a játékról. A továbbiakban röviden leírom miért is ez a kedvenc játékom.

Ezt a II. világháborús FPS-t /First Person Shooter/ az Activision adta ki, és az Infinity Ward csapata fejlesztette. A játékmenet nagyon változatos, kalandozásaink során eljutunk többek közt Franciaországba, Angliába, Németországba, Oroszországba és még Afrikába is átlátogatunk. A szövetséges csapatok oldalán kell harcolnunk a terjeszkedő ellenséges német hadsereg ellen. A játék során harcolhatunk tankkal, lövöldözhetünk teherautóból és terepjáróból illetve légvédelmi ágyút is használhatunk. A sokszínű és változatos küldetések és a hangulatos játékmenet ellenére azonban a fő ok, amiért a kedvencemmé vált, a multiplayer.

A CoD2 2006-os megjelenésének ellenére, a mai napig rengetegen játsszák online. A játékosok klánokba szerveződnek, egymás ellen waroznak illetve kupákon vesznek részt. A játék támogatja a dedikált szervereket, így temérdek –akár hazai- szerver közül válogathat a játékos. A Call of Duty 2 árnyoldala, éppen a dedikált szerverek miatt a rengeteg csaló. Ellenük, egy külső program, a PunkBuster (PB) lép fel, melynek célja kiszűrni és a szerverről eltávolítani a tisztességtelen játékosokat. Többek épp ebben találtak üzleti lehetőséget, megjelentek az ún. „PBálló” csalások, melyek felismerhetetlenek, ezeket pénzért lehet megvásárolni. A két talán legelterjedtebb csalás:
Wallhack: A játékos átlát a falakon, látja a mögötte rejlő ellenséget.
Aimbot: A játékos célkeresztje automatikusan becélozza az ellenséget.

A multiplayer több játékmódot is magába foglal, ezek közül talán a legelterjedtebb a Search and Destroy (SD), hiszen a warok is ilyen módban zajlanak. A pálya területén található két pont, „A” és „B”, ezek általában tankok, harckocsik, légvédelmi ágyúk vagy egyszerűen üzemanyag-raktárak. A játékosok két ellenséges csapatra oszolva próbálják meg elpusztítani, vagy megvédeni ezeket a területeket. Mindkét csapat saját pályát választ magának, majd pályánként 10-10 kört kell lejátszani, a végén az nyer, aki a két pálya során több nyert körrel rendelkezik.

Rengetek fegyverrel találkozhatunk, német, szovjet, angol és amerikai részről egyaránt. Puskák, karabélyok, félautomaták, automaták és pisztolyok közül választhat a játékos, természetesen nem árt figyelembe venni azt sem, hogy katonánk a választott fegyver paramétereitől függően tud csak mozogni, tehát egy nehéz géppuskával épphogy vánszorog, ami főleg online játék során nagy hátrány.

Az online játék talán legmeghatározóbb része az FPS /Frame Per Sec/, azaz a képkocka/másodperc mutató határozza meg. Ezt egy beépített mutatóval tudjuk figyelni. Bár a ~30fps már a folyamatosság érzetét kelti, a professzionális játékhoz sokkal magasabb érték szükséges, 250-333 körüli. Az fps számot a használt hardverek és a játék grafikai beállításai határozzák meg.

A rövid ismertető után a rövid végszó, nekem nagyon tetszik, évek óta nem unom meg, ajánlom nektek is :K Íme pár kép a játékról, csalásokról, ha valaki még nem ismerné.

kép1
kép2
kép3
kép4
kép5
kép6

Hozzászólások

(#1) kovacsroli


kovacsroli
senior tag

Először írtam, kritizáljatok azt élvezem :P

Ha hülye vagy az olyan mintha meghalnál. Te nem érzed, csak másoknak fáj.

(#2) lorenzen


lorenzen
aktív tag

Ezt egy beépített mutatóval tudjuk figyelni. Bár a ~30fps már a folyamatosság érzetét kelti..
A kérfésből is látszik, milyen nagy játékos vagyok.
Hogyan lehet előcsalni ezt a mérőt?

Adj vért, életet adsz!! (Az aláírás, a vámpírok támogatásával jöhetett létre.)

(#3) csimav válasza lorenzen (#2) üzenetére


csimav
senior tag

/cg_drawfps 1

Ha van Moneybrookers-ed, akkor irj rám, légyszives.

(#4) kovacsroli válasza lorenzen (#2) üzenetére


kovacsroli
senior tag

ígyvan /cg_drawfps 1

Ha hülye vagy az olyan mintha meghalnál. Te nem érzed, csak másoknak fáj.

(#5) kovacsroli


kovacsroli
senior tag

Látom nem örvend nagy népszerűségnek :(

Ha hülye vagy az olyan mintha meghalnál. Te nem érzed, csak másoknak fáj.

(#6) morhange


morhange
tag

Én Cod1-el játszottam rengeteget. A kettest is kipróbáltam, de valamiért abban totál béna voltam, a legelső pályán amikor legelőször kell ellenségre lőni, na ott nem jutottam tovább soha :DDD Próbáltam csalni hátha köv. pályarésznél jobban megy, de a csalás sem működött fene tudja miért. Aztán kivágtam a játékot a gépről. Asszem napokban újrapróbálkozom vele, hátha jobban fog menni.

Ez az aimbot érdekes dolog, ut-val játszottam egy időben sokat, és rákerestem az ut-ban használt nickemre és egy oldal szerint én használtam aimbotot, pedig tuti nem, semmit nem töltöttem le csak az alapjátékot+pályákat és nem is állítottam semmi ilyet el, minden alapbeállítás volt.

(#7) kovacsroli válasza morhange (#6) üzenetére


kovacsroli
senior tag

Csalással nem túl élvezetes játszani, ha gyakorolsz és belejössz, az viszont nagyon szórakoztató tud lenni, legalábbis nekem:)

Ha hülye vagy az olyan mintha meghalnál. Te nem érzed, csak másoknak fáj.

(#8) morhange válasza kovacsroli (#7) üzenetére


morhange
tag

Felraktam, de ugyanaz volt mint régebben :D Szóval ennyit róla... nem nekem találtál ki :D
Vannak játékok amiben egyáltalán nem csalta, jó úgy játszani :) Csak hát ha valami nem megy... :)

(#9) mar1boroman


mar1boroman
tag

Szia!
Jó kis cikk, én nap mint nap játszok vele, néha szerver első is vagyok, kedvenc map-om az mp_toujane. ;]
Ja, és ki ne felejtsem DM forever. :D

[ Szerkesztve ]

Telefonon gyorsabb! 0630-4729-232

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.