2024. május 20., hétfő

Gyorskeresés

PlayIT casemod - DGR

Írta: | Kulcsszavak: case . mod . casemod . gépház . modding . egyedi

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Röviden szeretném bemutatni a PlayIT-en kiállított gépházunkat:

Hárman - jómagam és 2 lakótárs - készítettük a házat, ami kezdetben a "LOW BUDGET" jegyében körvonalazódott. Ez az "ideál" viszonylag hamar szertefoszlott, ugyanis jött az ötlet: "nyíljon le az alaplaptálca és úgy lehessen szerelni". Itt jött a képbe az Arduino, és hozta maga után a különböző gombnyomásra különböző fényeffektet tudó RGB ledszalagot.

Mivel a ház "LOW BUDGET"-nak indult, az egész burkolat kartonból és az azt borító A3-as műszaki rajzlapból áll, amit dekopázs ragasztóval rögzítettünk. Ennek ellenére rendkívül merev, és erősnek is mondható. A dekopázs ragasztó miután megköt, enyhén plasztikszerű (felvitt rétegek számát növelve egyre jobban, de nem a végtelenségig), lakk felületű, és vízhatlanná teszi az anyagot. Ezeknek hála a festék is (antik hatású akryl festékszóró spray) rendkívül jól megtapad, és remekül mutat a felületén.
Az RGB fényekhez egyedileg készítettük a működtetéshez szükséges áramkört (habár nélküle is menne... de jobb az elővigyázatosság ).

A "vízhűtéshez" tervbe volt véve egy keringtető szivattyú (természetesen LOW BUDGET ) is, de nem sikerült összehoznunk a ragasztást, így túlsiklottunk rajta. Ellenben többször visszajött még, hogy csináljuk meg, viszont akkor nem foroghatott volna az elejében a kis Fallout NukaCola / CoD Zombies Perk-a-Cola.
Szvsz a forgó kólásüveg nagyon sokaknak tetszett.

A ház tetején működésképtelen lamellák vannak, amiket a vízhűtő radiátor "meleg" levegője volt hivatott lebegtetni, viszont az idő hiánya miatt nem lett (nem hogy teljesen, egyáltalán) kidolgozva: így csak 1-2 lamella lebegett a kiállításon.

A show-n készült képeken nem látszik a teljes, végleges állapot, mert folyamatosan dolgoztunk rajta még a helyszínen is, mint "live mod". Én sajnos képeket ott nem készítettem. :(

A "végleges" kinézet a képeken láthatón felül állt még:
-kábeltakaró színre fújt lap
-világítás a tápcsatlakozónál
-világítás a VGA-n
-hátlapi csatlakozók (plusz az alaplapról a tálcán elvezetve a csatlakozók vezetékei)

Képek:
A képminőségért elnézést, legtöbbet munka közben gyorsan lőttem. Minden kép mérete az eredeti 25%-ára lett csökkentve a könnyebb kezelhetőség érdekében.

Kiindulási alap

Beépítve

Tovább építve

Még tovább...

és még...

Videókártya borítása

Ugyan ez világítással

Arduino
lenyitott alaplaptálcával

LED alkatrészek

Led áramkör

"Kész" állapot
(ezeket a képeket a CASEMOD FID "szolgáltatta", itt megtekinthetőek)


Zárásnak pedig:
Szeretném megköszönni jones965-nek a lehetőséget, hogy elmehettünk és kiállíthattuk a gépünket. Egy óriási élménnyel gazdagodtunk, nagyon tetszett a modos hangulat, szeretnénk is folytatni ezt a műfajt. A következő hasonló eseményre egy komolyabb összeállítással szeretnénk megjelenni.

Köszönöm, hogy elolvastad !

Hozzászólások

(#1) debrecenikri


debrecenikri
tag

Ezt néztük pár haverral, (ők természetesen tettek az egészre :D) és gondolkoztunk is, hogy mitől lehet ilyen, olyan furcsa volt, de most minden világos. A módhoz pedig hatalmas +REP :R :C

Fast ring nélkül nem élet az élet...

(#2) GoldhandRent válasza debrecenikri (#1) üzenetére


GoldhandRent
őstag

Koszi!
Igyekeztunk a legtobbet kihozni a leheto legolcsobban, ami magat a hazat tekintve szerintem sikerult is. Banom, hogy egy-ket reszletet nem sikerult kellokeppen kidolgozni :(
Majd legkozelebb! :)

-

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.