2024. május 31., péntek

Gyorskeresés

Gyöngyszem

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Maximális tisztelet a gog.com-nak, hogy annyi év után végre elhozza életem egyik legjobb játékát amivel valaha játszottam.

"GOG says that Little Big Adventure 2 (aka Twinsen's Odyssey) will arrive "in a few weeks," and will also cost $5.99"

Igazából az elmúlt tíz év játékaival sincs semmi gondom, mert a legtöbb cím ami a kezem közé akadt szerethető valamiért. Közülük nagyon sok nyújt egyfajta különleges hangulatot/világot ami magával ragadja az embert de egyik sem tudott még annyira lenyűgözni mint az LBA2.

Akárhányszor megnézem ezt valahogy előjön a gyerekkor egyik utánozhatatlan érzése, amikor tisztán és őszintén boldog az ember és olyan erővel képes lelkesedni valami iránt, hogy az felnőtt fejjel már elképzelhetetlen. Számomra ebbe a játékba belezártak egy kis szeletet ebből az érzésből.

Amikor ez volt terítéken, akkor nem ott kezdődött a történet hogy lba2.exe. Sok-sok kört kellett futni mire végül sikerült a kezem közé fognom de ennyi év után is kijelenthetem: megért minden percet amit rászántam.

Íme egy másik ember aki megpróbálja leírni az élményeit. Maximálisan egyet értek vele, érdemes elolvasni :)

Ez egy fantasztikus játék, én talűn nem is tenném hozzá, hogy volt. Én '92-es vagyok, szóval annyira nem régi játékos, de én is DOS-szal kezdem (jeeeee!!!), és bizony a Warcraft 2 és a The Settlers 2 között bepillantást nyertem az LBA2-be is. A mai napig vallom, hogy az egyik legnagyszerűbb, legszórakoztatóbb, legaranyosabb játék, és egyáltalán nem gyerekes, még csak nem is egyszerű! Viszont van egy kalandos, izgalmas játékmenet, szerethető figurák és egy szép nagy világ (két bolygó és egy hold). Iszonyatosan hangulatos játék.

Annó a demója volt meg, aztán mindet megtettem, hogy megszerezzem a teljes játékot, és meglett. Olyan élmény volt, hogy az csak na! Akkor még kisgyerek voltam, de elboldogultam vele, és most, 17 éves fejjel is nagyon jó játéknak látom, csak talán a manapság megszokott grafikai elvárásoknak nem felel meg - de ez kit érdekel?! A zenéje viszont lenyűgöző.

Amikor végigvittem, még nem tudtam angolul, akkoriban tanulgattam, szóval nehéz volt, de kaptam segítséget. Ha mindent értettem volna, még jobb lett volna. Aztán pár évvel később, már idősebb fejjel megint játszottam vele... hát komolyan gyerekek, ez megunhatatlan. Minden tiszteletem annak, aki ezt a játékot megalkotta.

Most kéne újra elővenni (ha megtalálnám), és így 2009 végén újra végigtolni. Kíváncsi vagyok, milyen érzés lenne... Biztos felidézné a szép gyerekkort... Milyen érdekes, hogy akkor voltak a legélvezetesebbek ezek a játékok, amikor még csak sima Pentium procim volt meg Win95-öm, és keveset értettem meg az angol szövegből (mégis összeállt valahogy a kép)... Már nem is vagyok akkora játékos, pedig jó gépem van. Lehet, hogy az LBA2-t sem élvezném annyira, de ettől függetlenül ez egy hihetetlenül zseniális játék, és mindenképpen benne van a Top10-ben Minden Idők Legjobb Játékai között.

Hozzászólások

(#1) CsiguszMaxim


CsiguszMaxim
senior tag

:)

Best teaparty evaaaaaaaaa!

(#2) danih


danih
addikt

Riszpekt. Gyermekkorom egyik legnagyobb PC-s élménye.
Tényleg van benne valami gyermeki, egy olyan lélek amelyre szívesen emlékszünk vissza, és amely a mai futószalagos játékokból hiányzik.
És most ne mondja senki, hogy ezt azért írom, mert megöregedtem, nem - át tudnám élni ezeket az érzéseket mai játékokkal is - ha lennének! :)

(#3) CsiguszMaxim


CsiguszMaxim
senior tag

És meg is érkezett :) [link]

Best teaparty evaaaaaaaaa!

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.