2022. december 8., csütörtök

Gyorskeresés

BlueSnow

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Üdv!

Végre sikerült addig eljutnom hogy saját gépemen alakítsak egy kicsit a saját ízlésemre.

Első sorban had mutassam be a fő alkotóelemeket:

Ház: Thermaltake COMMANDER MS-I Snow
Alaplap: Asus M5A97 EVO R 2.0
Proci: AMD AM3+ FX 8320
Memória: Corsair Vengeance Pro series ddr3 1600MHz 2x4GB
Tápegység: Thermaltake Berlin 630W
Vga: Gigabyte Radeon R7 260X 2gb ddr5
Merevlemez: SAMSUNG EcoGreen F2 HD103SI 1TB 5400 RPM 32MB Cache SATA 3.0Gb/s 3.5"

SSD:

Az átalakítás:

Elsősorban szétkaptam a gépházat, jobb lett volna ha csavarral van rögzítve de megoldotam a popszegeccsel is. Kifúrtam a gyári szegecseket és meg is van oldva a dolog. Ahoz hogy a tartály beférjen vágnom kellett a hdd tartóból, így egy merevlemeznek maradt benne hely de az nekem pont elég is.
A radiátor miatt az alsó lemezen is vágnom kelett egy lyukat hogy a szellőzés megoldható legyen. Ennek a helyére felszereltem egy 12 cm-es ventilátor rácsot hogy ne csak a tátongó lyuk legyen már ott.

Ezek után jöhetett a festés. A gép felső része és alsó része maradt fehér, elől, hátul, és a belső rész pedig kékre lett lefújva.Egy 240-es radiátor kapott benne helyet, természetesen ez sem maradhatott fekete így fehérre lett festve.

Processzor blokknak egy EK-Supreme LTX-et vásároltam nickel acetal kiadásban. Erre pedig kék szín került.

A vga hűtőbordája és a ventilátor is festésre került.


A memória hűtőbordái is kaptak egy kis esztétikai pofozást.

Vásároltam a radiátorhoz 2db 1600 fordulatos phobya ventilátort + 1-et a gépház hátulsó részére. Ezek külső része kék a belső forgó rész pedig fehér lett.Tartály egy 50mm-es került bele, ennek alsó és felső része valamint a felfogatók is fehérre lettek festve, de a tartály alján és tetején valami okból lepattogzott a festék így fekete maradt.

A folyadék keringtetésére egy Laing ddc 1V lett beszerelve, mely kapott egy plexi tetőt.
Első ként kicsit vonakodva, de csak az akril cső mellett döntöttem, de nem is volt egy egyszerű dolog. Naívan úgy voltam vele nem veszem meg hozzá az eszközöket majd házilag megoldom, de végül beláttam hogy csak jobb lesz ha azzal hajlítom meg amit direkt ehez terveztek. Áttetsző és fehér akril cső került bele. Csatlakozókra 8 db-ra volt szükségem a Monsoon márka mellett döntöttem de jó választásnak tűnik, igaz az elején egy kicsit elszámoltam magam ezért 2db külön lett vásárolva, és mivel nem találtam már ugyan olyan típust mint amit legelőször vettem így az a 2 egy kicsit kilóg a sorból. Folyadék pedig Mayhems Aurora kék színben, sajnos ezzel a kis tartájjal nem olyan szépen adja ki a folyadék sajátosságát de így is szép.

A szívattyú és a ventilátorok meghajtására, továbbá a hőmérséklet megfigyelésére egy Phobya fan controllert vettem, mely szintén átfestésre került. A hőmérő szenzorok helye: cpu bemenő csatlakozó, cpu felülete, déli híd hűtőborája, memória felülete. A dvd-rom olvasó előlapja is kék lett, valamint a gépház első rácsai, és a gombok az előlapon.

Ezután jöhetett a nem kevés időt igénylő kábelharisnyázás, még szükségem lesz kébel rendezőre mert elég szétszórtak, de nagyjából kész van.

Belső megvilágításra a gyári 12-es venti szolgál még most, de ledsor lesz benne. Szóval jelenleg itt járok. További változásokat majd még hozzá tűzöm a bejegyzéshez.

Hozzászólások

(#1) MineFox54


MineFox54
őstag

:Y :R

vapebook.hu, e-cigi tesztek és leírások - ltt van ez a napszemüveg. Ezt 2500-ért vettem. Boltban mennyi? 300, mondjuk, ezzel pont {átvertek}.

(#2) ncc1701


ncc1701
veterán

Látványos lett a cucc!

(Amúgy a szó helyesen: tartály)

(#3) Honkydoo


Honkydoo
őstag

Szép munka! :R

Bár nekem annyira nem jön be a babakék szín. :)

"Légy olyan, mint bárki más, tégy olyat, mint senki más."

(#4) csaba0208 válasza Honkydoo (#3) üzenetére


csaba0208
újonc

Pont multkor láttam a blöfföt nagy film, egyébként ha jól emlékszem skyblue a szín megnevezése :B

(#5) csaba0208 válasza ncc1701 (#2) üzenetére


csaba0208
újonc

Nos, igen azt egy csöppet benéztem, köszönöm a javítást.

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.