2024. május 29., szerda

Gyorskeresés

Faea F1- Olcsó Snapdragon

Írta: | Kulcsszavak: kínai . telefon . Faea . F1 . android . okostelefon

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Maga a készülék elég érdekes névvel lett megáldva: a FAEA cég egy kínai székhelyű mobilgyártó, azért nem hallottunk róla ezidáig, mivel ez az első telefonjuk, amit kiadtak (természetesen elsődlegesen Kínának), és amely ár/érték arányban tűnik, ezért elég jó vétel lehet az olcsó telefont kereső embereknek. Amit rögtön le kell szögezni, az, hogy ez a telefon ÁFA-val és vámmal együtt is 227 $-ért szerezhető meg, ami szerintem még a JIAYU ár/érték arányát is leveri. Hogy mért is? Ezt mindjárt leírom.

Külső:

Maga a telefon szerintem amilyen egyszerű, olyan szép is, tehát röviden: COOL. Eredetileg a telefon fehér hátlappal és fekete előlappal rendelkezik. A jobb oldalon árválkodik a bekapcsológomb, míg a bal oldalt a hangerő páros birtokolja. Az előlapon térdepel a 4.5" HD, azaz 1280*720 pixeles kijelző, ami 16:9 képaránnyal rendelkezik.

Maga a kijelző IPS technológiát használ, aminek megvannak az előnyei és hátrányai is, mint például a majdnem 180°-os betekintési szög, a napfényben is jól olvasható kijelző, de sajnos a fekete inkább szürke, de persze mindennek megvannak az előnyei és hátrányai. Szerintem a kijelző az pont az a méret, amely átérhető egy kézzel, ez persze nagyban emberfüggő.

Az előlapon felül semmilyen logó nem található. A legtetején a hangszóró mellett a szenzorpárosok (közelség-fény) és az előlapi kamera, ami 2 MP-re és HD videó felvételére képes. Ami talán különleges, az a alul található egy darab kapacitív gombocska, ami szerintem nagyon szépre sikeredett. Talán a MEIZU megoldására hasonlít (olyan kapacitív iPhone home gombnak tudnám definiálni). A hátulja nagyon egyszerű, legömbölyített formájú fehér műanyag hátlap. Tetején a 8 MP-es kamera, alatta egy villanóval megtoldva, az éjjeli kincskeresők kedvéért.

Belső:

Ami először feltűnhet az embereknek, hogy a telefon kínai, de nem a szokásos kínai SoC került bele (MTK), hanem egy ahhoz hasonló tudással megáldott Snapdragon S4 processzor ketyereg 1.2 GHz-re skálázva (a pontos típusa: Qualcomm Snapdragon S4 8225Q). Röviden: ez egy gyengébb Snapdragon, tehát ne várjunk egy S4 sebességét, de szerintem ez a SoC a mindennapokban elegendő lehet majdnem mindenre.

A felettünk látható táblázat jól bemutatja, mire is képes, pontosabban, hogy milyen a támogatása.

Ami megállapítható: ezek Cortex-A5 magok azért lomhábbak a kelleténél. Antutu programokban olyan 10.000 körüli pontokat kapott., ami a hardcore játékos embereknek szörnyű lehet, de sajnos a GPU egy elég gyenge kis dolog. Próbálgattam a játékokat és hát a egyszerű Angry Birs elment rajta de a Real Racing 3 mat már nem ezen a telefonon kell kijátszani. A beach buggy blitzt-et elvitte letolt grafikával.
Az Andreno 203 messze nem közelíti meg a Power SGX544 teljesítményét. A RAM mérete 1 GB ami végülis elegendő. A telefonban 4 GB ROM van, amiből a felhasználó 1.5 GB-ot kap meg, de semmi ok nincs a pánikra, mert 32 GB-ig bővíthető a tárhely vagy felhő alapú szolgáltatásokat is hasznosíthatunk, ha ez mind nem lenne elég.

A telefonban megtalálhatóak az alap dolgok, mint a WiFi, GPS/A-GPS (GLONASS-t nem támogat), Bluetooth 2.1. Ezen kívül megtalálható az NFC chip is, ami hatalmas pirospont a kínai gyártónak, mert ilyet nem sok kínai telefonba pakolnak bele.

Szoftver:

A telefonon gyárilag az Android 4.1.2 található meg, amit kicsit átrajzolt a gyártó (az óra középre került). Végre meghallgatták imáinkat és a kínaiak és nem erőltetik a kínai appokat a felhasználókra.
Az első bekapcsolás után ez fogadott:

A telefonon az alap Google appokon kívül még a gyártó saját téma áruháza található meg, ezeken kívül semmi más, de mivel Androidról beszélünk, a Play áruházból mindenki válogathat kedve szerint. További szoftveres támogatásra nagyon nem számítok, ez alatt az Android rendszer frissítésére gondolok, de reménykedünk hogy elterjedt mobil lesz és a főzött ROM-ok majd jönnek szép sorjában.

Kamera

Az kamera pontosan "csak" 7.7megapixel de ahogy készitgettem fótokat nekem úgy tünk hogy kicsit kilóg a többitől mivel ez én szeritem sokkal szebb képeket készít mint társai. Mondjuk személy szerint én nem értek hozzá. De majd elmondjátok mit gondoltok.

A telefon ebben az áruházban megvehető.

Hozzászólások

(#1) Švejk


Švejk
őstag

Nem, nem rossz ez, csak hát ennyiért itt vannak az MT6589-esek, amik azért tudják ezt a szintet.

(#2) amisis válasza Švejk (#1) üzenetére


amisis
aktív tag

Hat nem csak tudjak hanem magasabban is vannak. :)

Apple iPhone 8 Plus

(#3) gg72


gg72
veterán

Hát én erről a shop-ról nem sok jót olvastam sajnos... Mert maga a telefon nekem nagyon szimpatikus lenne amúgy. :K

[ Szerkesztve ]

(#4) amisis válasza gg72 (#3) üzenetére


amisis
aktív tag

Hat biztos meglehet venni mas helyen is...

Apple iPhone 8 Plus

(#5) gg72 válasza amisis (#4) üzenetére


gg72
veterán

Én meg nem találtam más helyet.

(#6) amisis


amisis
aktív tag

Hat akkor lehet varni kell egy kicsit.. sajnos :(

Apple iPhone 8 Plus

(#7) easy...rider válasza Švejk (#1) üzenetére


easy...rider
őstag

Szia!

Egy Antutu tesztről képet tudnál feltenni? Olyat ahol részletesen látszanak a számadatok. Köszönöm előre is!

(#8) Švejk válasza easy...rider (#7) üzenetére


Švejk
őstag

Szia,
Nekem nincs ilyen készülékem, csak írtam, hogy szerintem a 6589 erősebb. Egyenlőre csak Hyundai T7 Antutut tudok mutatni :)

(#9) easy...rider válasza Švejk (#8) üzenetére


easy...rider
őstag

Bocsi nem oda akart menni. :)

Csak átfutottam a cikket, de most már látom mizu. Ez a készülék sajna még annyira se létezik mint a Jiayu G4. Pedig a méret tényleg jó. Valami olcsó négymagost keresek ami max 65mm széles. ez a 4.5"-es kijelzővel nagyon szimpi. Még a Jiayu G5 lenne jó, de hát az is szerintem karácsonyra lesz kapható rendesen :D

(#10) easy...rider válasza easy...rider (#9) üzenetére


easy...rider
őstag

Csak ne ez az öregecske Cortex A5 lenne benne :(

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.