2023. január 31., kedd

Gyorskeresés

LG Optimus L9-- nagyravágyóknak [olvasd el az első hozzászólást!] FÜGGETLENÍTÉS / WAREZ TILOS!

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Hálózat:2G Hálózat GSM 850/900/1800/1900
3G hálózat HSDPA 900/2100
Kijelző:A készülék kijelzője egy IPS LCD panelra épül,amely szinte végtelen betekintési szöget nyújt,ezt védi a Gorilla Glass 2
16M szín, valamint 960 x 540 pixeles, 4,7 inches (~ 234 ppi pixel sűrűség) kijelző, de a qHD is maximálisan elegendő tud lenni az esetek 95%-ban.
Méretek:131,9 x 68,2 x 9,1 mm (5,19 x 2,69 x 0,36 in)
Súly:125 g (4,41 oz)
Hardver:A készülék egy kétmagos Texas Instruments OMAP 4430 processzorra épül,amely magonként 1 GHz-en terelgeti a biteket,a megfelelő felhasználói élmény éléréséhez.
A grafikus feladatok kapcsán egy PowerVR SGX540 segít be, a RAM mérete pedig 1 GB-os
Szoftver:A telefon gyárilag megkapta az Android 4.0.4 (Ice Cream Sandwich) rendszert,amit az LG saját felhasználói felületével (Optimus UI 3.0 ) megspékelve adott ki.
Tárhely:Belső tárhely:4 GB (az elérhető tárhely ettől kevesebb), de külső micro SD kártyával (max. 32 GB-ig) bővíthető,amely az akku alatt nem hot swap-et használva működik.
Kamera:A hátlapra öt megapixeles kamera került, mellette kis villanó segít sötétben, melynek legnagyobb felbontása képek esetén felbontás: 2560x1920 pixel..Természetesen van autofókusz, magától középre mér, de ahová pöttyintünk a kijelzőn, oda próbál élesíteni. A kezelőfelület a szokásos beállítási lehetőségeken túl (ISO, fehéregyensúly, jelenetmódok, időzítő, panoráma, sorozatfelvétel, színeffektek, geotagging) egy speciális funkcióval is rendelkezi, méghozzá a hang alapú exponálással. Van hat szó (Csíz, mosoly, LG, kimcsí, whiskey) amelyekre reagál, s ha elhangzik, akkor lövi a képet. Apróság, hogy exponáláshoz használhatjuk a hangerőt szabályozógombokat is.
Elől egy 1,2 megapixeles (VGA) front kamerát is kapunk amellyel videóchat-elhetünk ismerőseinkkel,rokonainkkal.
Videót viszont fullHD-ben rögzít, amit természetesen ezeket minden nehézség nélkül le is tudja játszani (1080p @ 30fps)
Csatlakozók:Felül 3,5 mm-es jack csatlakozó tátong, alul microUSB-t találunk.
SIM:Normál méretű SIM-el használható
Akumlátor: Li-Ion 2150 mAh
Egyebek:
SNS integráció
Aktív zajszűrő dedikált mikrofon
QMemo, QTranslator
DivX/Xvid/MP4/H.264/H.263/WMV player
MP3/WAV/WMA/eAAC + player
Dokumentum szerkesztő
Fénykép néző / szerkesztő
Szervező
Google Search, Maps, Gmail
YouTube, Google Talk
Hangjegyzet / dial / parancsok
A prediktív szövegbevitel

"Meddig töltsem az akkumulátort elsőre? / Az akkumulátort ki kell-e sütni vagy sem?"
-Hiába mondják az eladók, hogy első töltés 16 óráig menjen, ennek nincs értelme, mert mikor feltöltődik úgyis leáll a töltés, amit csak akkor tölt újra, mikor megint merült valamit, szóval az első töltés az 4-5 óra amit kikapcsolt állapotba kell elvégezni azaz ennyi idő alatt töltődik fel. Ez csak az elsőre vonatkozik, természetesen ez az idő csökken, az elkövetkező töltéseknél...
"Az akkumulátort ki kell-e sütni vagy sem?"
-A Litium-ion és a Li-polimer akkumulátorokat nem kell, sőt nem is szabad kisütni. A totális lemerítés rossz esetben akár az akkumulátor életébe is kerülhet, amennyiben lehet, ezt kerüljük el. Tölteni csak 100%-ig tölt a készülék, utána lekapcsol a töltés, amit 1-2% merülés után újra elindít.
A lítium-ion és li-polimer akkumulátorok töltését egy és CSAK egy féle módon lehet elvégezni. Az úgynevezett "csodatöltők" és "gyorstöltők" a lítium akkumulátorok esetében NEM LÉTEZNEK. A gyártók szigorú előírásokat szabnak meg az Li-ion akkumulátorok töltéséhez, ettől eltérni a saját érdekünkben sem tanácsos. Nem szabad tehát lítiumos akkumulátort semmi mással tölteni, CSAK a SAJÁT töltőjéve. Akkor sem, ha a használni kívánt töltő látszólag alkalmas lenne erre, azaz például megfelelő feszültséget és áramerősséget ad le és a csatlakozója is illeszkedik a tölteni kívánt eszközhöz.
A lítium-ionos, li-polimer akkumulátorok NEM igényelnek FORMÁZÁST, az első és az ötvenedik, vagy ötszázadik töltési ciklus semmiben nem különböznek egymástól.
"Hogyan állítsam be a telefonomon a csengőhangot, az SMS jelzőhangot, ill. ébresztőhangot,stb?"
-A saját csengőhang (sms jelzőhang, ébresztő, stb. bemásolását az SD kártya média mappán belül milyen könyvtárszerkezetbe kell elvégezni hogy megjelenjen a telefon menüjében.
SDcard->media->alarms
SDcard->media->notifications
SDcard->media->ringtones

"Valóban figyeli a rendszer az adataimat?"
-Az csak legenda csupán., hogy az Android alatt lehet akkumulátort kalibrálni. A rendszer nem gyűjt adatokat róla. A batterystats.bin fájl csak egy egyszerű kis napló, amiből vissza lehet nézni az utolsó töltés óta történt-e valami, ami esetleg szívja az akkut. A rendszer nem figyeli ezt a fájlt!

A szoftver frissítés a KDZ updaterel végezhető

A KDZ fájlokat régiók szerint innen tudod letölteni.
A KDZ updaterrel történő frissítés menetéről itt találsz leírást.
FONTOS! Aki az LG Updatert használja, frissítés előtt csináljon egy Factory Resetet a következő módon:
a tárcsázóba üsd be a következőt: 3845#*760#, majd azon belül válaszd ki a Factory Reset opciót, s csak ezután frissítsen! Alternatív megoldás a Gyári beállítások visszaállítása, majd ezután a frissítés.

Menete

1. Töltsd le ezt a pakkot.(L9 root bent van minden) Egyenlőre a V10A szoftvert lehet csak root-olni.(Szóval, ha kezdő vagy és nem vagy tisztában a telefonod rendszerével, menj a Beállítások->Telefon adatai részre, majd ott ki lesz írva, hogy V10A, vagy V10E)
2. Windows Enabler futtatása rendszergazdaként, (jobb egérgomb a fájl-on és futtatás rendszergazdaként) értesítési területen aktiválni, hogy az on felirat megjelenjen.
3. Telefont bekapcsolni, az usb hibakeresés engedélyezve legyen. (Rendszerbeállítások/Fejlesztő opciók/usb hibaelhárítás legyen bepipálva)A telefonon az usb
kapcsolat módja pedig Lg szoftveren kell hogy legyen.Ezután egypicit várjatok, hogy a számítógép felismerje az Lg szoftver módot.
4. RunMe.bat-ot futtatni rendszergazdaként.
5. Terminálba 1-es pontot választani (normal) utána enter
6. Telefon képernyőjén az adataim visszaállítását választani. Terminálba megint enter.
7. Telefon újraindul 2X és kész is vagy.
Ha a 6. pont után nem történik semmi akkor usb-t kihúzni bedugni és elölről kell kezdeni az egészet. Az lg driver-ek legyenek feltelepítve. Windows 7 64 bit-en többször tesztelve.

A garancia a készülék gyári állapotára vonatkozik. Amennyiben vissza szeretnék vinni a készüléket a szolgáltatóhoz, fontos visszaállítani mindent az eredeti állapotba (Recovery, ROM, partíció kiosztás).
A rootolás, akár a gyári rom rootolása is garanciavesztéssel jár abban az esetben, ha valaki így viszi vissza a készüléket! A custom romok, custom recovery-k, és custom firmware-ek használata szintén!

  • Nem lehet hozzászólni
Copyright © 2000-2023 PROHARDVER Informatikai Kft.